Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tvingvägen 32
  [Område] => Telefonplan
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 36 kvm
1 ROK enligt lägenhetsförteckning. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 167 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obligatoriskt påslag om 75 kr tillkommer för bredband. [Andelstal] => 1,369 % [Andel av årsavgift] => 1,369 % [Lägenhetsnummer] => 026-0364-3/1001 )

Tvingvägen 32

FINT BEVARAD MINITVÅA MED ORIGINALKÖK OCH UTSIKT I TVÅ VÄDERSTRECK ÖVER GRÖNSKAN

FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tvingvägen 32
Område
Telefonplan
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
36 kvm
1 ROK enligt lägenhetsförteckning.
Avgift
2 167 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obligatoriskt påslag om 75 kr tillkommer för bredband.
Andelstal
1,369 %
Andel av årsavgift
1,369 %
Lägenhetsnummer
026-0364-3/1001

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Övrigt
2 400 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år
Kommentar
Under övrigt framgår kostnad för gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Restaurang Landet
Älvsjöskogen
10 min promenad bort. Här finns elljusspår m.m
Söderbergs bageri
Svandammsparken
Biograf Tellus
Amfiteatern
En bubblare i Hägerstensåsen där Parkteatern nyligen börjat bjuda på föreställningar. Där finns även ett alldeles nytt utomhusgym

Arkitekturen

Arkitekt: CARL MELIN 1945

Att bo i en funkislägenhet har stora fördelar - smart planering, bra förvaring, lätt att möblera och fin atmosfär. I denna bostad finns en genomtänkt originalplanlösning som ger känslan av att lägenheten är större i verkligheten än vad den är på papperet. Huset uppfördes år 1945 efter ritningar av arkitekt Carl Melin. Han utexaminerades från Kungliga Tekniska högskolan (KTH) 1902 och Konstakademien 1905, då han tilldelades akademiens hertigliga medalj. Detta år startade han och studiekamraten August Ewe ett gemensamt arkitektkontor i Malmö. Tillsammans med August Ewe drev Melin ett av södra Sveriges mest framgångsrika arkitektkontor under perioden 1905 till 1923. Han utnämndes till chef för Fastighetsförvaltningen i Malmö stad 1923 och chefsarkitekt vid husbyggnadsavdelningen för Stockholms stads fastighetskontor 1929-1944.

FÖRENINGEN

Brf Smältrullen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Smältrullen äger fastigheten Smältrullen 6 och Bärvågen 3. Föreningen upplåter 72 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter och 12 lokaler med hyresrätt och ett garage. Lägenheternas sammanlagda area uppgår till 3 254 kvm, lokaler/förråden är totalt 502 kvm och garaget är 37 kvm. Huset ritades av arkitekten Carl Melin och uppfördes 1945.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 2008 och förvärvade fastigheten år 2011.

Mark

Föreningen äger marken.

Urval renoveringar

Kompressorn till bergvärmepumpen byttes ut 2021. Trapphus 2020. El- och rörstamsbyte, 2010-2012 Fönsterbyte 2014 Byte av portdörrar 2017 Byte av samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar 2017 Byte av plåt på entré tak, 2017.

Kommande renoveringar

Preliminärt planeras taken att läggas om och tvättstugan renoveras under 2024.

Lokaler

Föreningen har ansökt om bygglov för att göra om lokalen på Tvingvägen 22-24 till bostäder. I början av 2023 fick föreningen avslag på ansökan men har skickat in en reviderad ansökan efter det och inväntar besked.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. De amorterade 1 mkr under 2023 och numera uppgår skulderna till ca 18 Mkr, vilket ger en belåning på ca 5 532 kr/kvm lägenhetsyta. På banken har föreningen dessutom ca 8 Mkr. Avgiften kommer att höjas med 5% från och med januari 2024 och ytterligare 5 % från och med juli 2024. Lånen som löpt ut under 2023 har följande uppdelning: Ett lån på 5 MKR är bundet till 2027 och ett annat på 4 miljoner är bundet till 2028. Räntesatsen är 4 procent respektive 4,01 procent.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF. Försäkringen inkluderar även bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger i källaren på Klensmedsvägen 5-7. Den är utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare & 1 torkrum.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar trevliga lummiga gårdar mellan huskropparna. Det finns även en stor allmänning som tillhör staden framför husen på Tvingvägen. Varke gård har ett vårdträd och utemöbler. Utanför lägenheten växer ett äppelträd som gör att gården lever upp på våren och ändå in i hösten. Barnvagnsrum finns vid ingången till tvättstugan på Klensmedsvägen 7, det finns även plats för cyklar där. Ett större cykelförråd finns på Tvingvägen 28. Cykelställ finns även på gården.

Parkering

Föreningen har en garageplats som för närvarande är uthyrd. Gatuparkering gäller annars på stadens mark, Boendeparkering. Avgiftsbelagt enligt stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se.

Avgiften

Värme och VA ingår i avgiften. Gruppavtal finns för bredband och ett obligatoriskt tillägg om 75 kr tillkommer för bredbandet via Stockholms Stadsnät.

Förråd

Lägenheten disponerar över ett källarförråd, samt en matkällare.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bostadsförvaltning Sverige AB.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättnings avgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, stadgar samt senaste årsredovisningen 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I funkisområdet Hökmossen/Västberga bor du i gränslandet till Telefonplan och Midsommarkransen med sina trevliga utbud av affärer, restauranger och fik. Området runt Telefonplan är kreativt och urbant med bland annat Konstfack och Klättercentret. I området finns mycket av det mesta du behöver för vardagen med flertalet matkedjor såsom Stora Coop, ICA supermarket och Hemköp. Det är även nära till Apotek, Systembolaget och Rusta vid Västberga handelsplats, samt till träningsanläggningen Puls och Träning på Tellusborgsgatan. En kort cykeltur bort ligger Västertorps simhall där det även finns gym. Närmaste tunnelbana är Telefonplan dit du går på några minuter, och endast 400 meter från bostaden ligger också bussförbindelser in till stan (Hornstull, Kungsholmen) samt till Älvsjö, Bagarmossen, Flemingsberg och Tullinge. Dessutom tar du dig snabbt och smidigt till stan med cykel då det finns en cykelväg skild från bilvägen, ända in till Hornstull.