Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Trettondagsvägen 6
  [Område] => Telefonplan
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 70,5 kvm
Förvaltarens information
Används som en 3,5:a. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 453 kr/mån inkl. värme, V/A, bredband samt kabel-tv bas. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 0,37813 % [Lägenhetsnummer] => 1213/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 80 613 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar över ett stort källarförråd och en mindre matkällare enligt säljarens uppgifter. )

Trettondagsvägen 6

LJUS, MYSIG OCH VÄLPLANERAD FUNKIS HÖGST UPP I HUSET

STYLING: RYDMAN FOTO: BOUKARI TEXT: MURÉN

BUDGIVNING

Högsta bud: 4 800 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
4 800 000 kr
2
19 jul 09.45
4 700 000 kr
1
9 jul 09.47
* = Annullerat bud

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Trettondagsvägen 6
Område
Telefonplan
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
70,5 kvm
Förvaltarens information
Används som en 3,5:a.
Avgift
4 453 kr/mån inkl. värme, V/A, bredband samt kabel-tv bas.
Andel av årsavgift
0,37813 %
Lägenhetsnummer
1213/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
80 613 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar över ett stort källarförråd och en mindre matkällare enligt säljarens uppgifter.

Driftskostnader

El
7 500 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
Total driftskostnad
11 100 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

AB Café
Pita i parken intill Svandammsparken
Restaurang Landet
Bryggorna och vattnet vid Vinterviken
Söderbergs bageri

Arkitekturen

Arkitekt: LEIF REINIUS 1939

Brf Tellusborgshus innefattar 22 byggnader som uppfördes under åren 1938–1940 och ritades av trion Hakon Ahlberg, Sven Backström och Leif Reinius. Det är klassiska smalhus belägna i grönskande omgivning enligt den tidens rådande ideal kallat ”hus i park” – husen placerades fritt i grönska, till skillnad från sammanfogade i kvarter. Husen är slätputsade i olika ljusa kulörer. Trapphusen är ljusa och fina med spiralformade trappor av slipad terrazzo och ledstång i original. I varje trapphus finns en vädringsbalkong som delas mellan de sex lägenheterna. Marken mellan husen är kuperad och grön med sittmöbler placerade på gårdarna. Husen ingår i LM-staden som skapades för de anställda vid LM Ericssons fabrik vid Telefonplan. I början av 1980-talet fick Riksantikvarieämbetet i uppgift att kulturminnesmärka tolv svenska industriminnen och då blev LM-staden en av de som fick denna utmärkelse, tillsammans med till exempel Falu Koppargruva, Karlskrona varv och fall- och slussområdet i Trollhättan.

FÖRENINGEN

Brf Tellusborgshus

Antal lägenheter och lokaler

Brf Tellusborgshus är en stor förening belägen mellan Telefonplan och Midsommarkransen som bildades 1939. Föreningen äger och förvaltar 22 stycken bostadshus med 350 stycken lägenheter varav 1 är upplåten med hyresrätt och resten bostadsrätter. Det finns även 15 bostadsrättslokaler samt 19 hyresrättslokaler.

Mark

Föreningen innehar med tomträtt fastigheterna sedan år 1939. Den nuvarande tomträttsavgälden sträcker sig fram till 2028.

Förvaltare

Den ekonomiska samt tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna AB. Föreningens grönområden sköts av Nordena entreprenad.

Ekonomi

Föreningen har sedan husen uppfördes ägt och förvaltat husen. Föreningen har lån på ca 38,5 MKR och ca 7 MKR i klientmedel. Belåningen är idag cirka 2.300 kr/kvm vilket är mycket lägre än snittet på cirka 6.500 kr/kvm i området. Avgifterna höjdes med 25% i april 2024, i dagsläget finns inga övriga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar i urval

Byte undercentral, 2022. Nya fiberkablar, dränering av hus 3, 15, 16, 2020. OVK 2019. Stamspolning 2018. Byte avloppsrör i mark & källargolv på Cedergrensvägen 2017. Omläggning av tak på vissa av husen 2016. Byggnation gästlägenhet 2015. Nya tvättmaskiner (Valborgsmässovägen) 2013. Totalrenovering tvättstuga (Trettondagsvägen) 2007. Radonmätning (under gränsvärdena) 2006. Löpande underhåll fönster 2001-2004. Löpande renovering fasadbeläggning from 1994. Löpande fasadrenovering, 1991 och framåt. Byte elstammar under 80-talet. Stamrenovering 1977.

Kommande renoveringar

Under hösten 2023 har en renoveringen av 17 hustak slutförts och därmed uppnått fullständig renovering av samtliga 22 hustak i föreningen. I november 2023 påbörjas en renovering av samtliga fönster i föreningen. Detta projekt kommer att pågå under 3-4 år för att säkerställa att varje fönster blir omsorgsfullt uppdaterat. Under denna tid kan varje bostad förvänta sig påverkan under ungefär 3 veckor. Samtidigt kommer ventilationen att förbättras i samtliga bostäder i samband med fönsterrenoveringen för att skapa en ännu bättre inomhusmiljö. Bytet av horisontella stammar i bottenplattan, det vill säga avloppen, startar under november 2023 med planerade byten i två hus mellan vintern 2023 och våren 2024. Detta projekt är långsiktigt och pågår kontinuerligt under flera år, med byten i ett par hus per år. Detta innebär inte några ingrepp i lägenheterna, då dessa stammar ligger i källarplan. Byte av stammar i själva lägenheterna är inte aktuellt inom de närmaste åren enligt föreningens underhållsplan, utan ligger för närvarande mer än 5 år bort. Föreningen övervakar kontinuerligt skicket på stammarna i lägenheterna för att säkerställa deras långsiktiga kvalitet och funktionalitet.

Se årsredovisning 2023 för mer information!

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningens försäkring inkluderar bostadsrättstillägg.

Parkering

Föreningen förfogar även över 63 garageplatser för uthyrning. Hyra garageplats 800 kr/månad. Hyra fastighetsgarage 900 kr/månad. Det finns även 3 parkeringsplatser à 650 kr/månad. Mer info finns på webbplatsen. Boendeparkering gäller på gatan, se information på Stockholms stads webbplats.

Städdagar

Föreningen har en gemensam höst och vårstädning under trevliga former.

Tvättstuga

I föreningen finns 2 stora tvättstugor (digitalt bokningssystem via webbplatsen). Tvättstuga 1 ligger på Trettondagsvägen 12 och har 4 tvättmaskinsgrupper med totalt 8 tvättmaskiner samt 1 grovtvättmaskin. Här finns även centrifug, 4 torktumlare, 3 torkskåp, 3 torkrum samt en mangel. Den andra tvättstugan ligger bredvid Valborgsmässovägen 4. Denna är utrustad med 3 tvättmaskinsgrupper med totalt 6 tvättmaskiner, 3 torktumlare, 3 torkskåp, 2 torkrum, 3 centrifuger och 1 mangel.

Gemensamma utrymmen

Vädringsbalkong finns i varje trapphus. Föreningen disponerar över härliga gårdar med sittgrupper. Det finns odlingsplatser på grönområdena och föreningen har en grupp som samordnar detta. Föreningen har en nybyggd gästlägenhet med fyra sängplatser på Valborgsmässovägen som kan hyras av medlemmarna (400 kr per natt). Föreningen har även en hobbylokal (Valborgsmässovägen 11), festlokal (Trettondagsvägen 6-8). Föreningen har även grovsoprum på Trettondagsvägen 12. För medlemmarna finns 15 stycken cykel- /barnvagnsrum.

Bredband och Kabel-TV

Kabel-TV ComHem ingår i avgiften. Bredband genom Stockholms Stadsnät (1000/1000 mbit), ingår i avgiften.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

En överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av säljaren. En pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet per pant betalas av köpare.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Minsta ägarandel

Delat ägande godkännes mellan förälder/barn. Lägsta ägarandel är tio procent.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, den senaste årsredovisningen från 2023 samt föreningens stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Föreningens webbplats

www.tellusborgshus.se

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt och naturnära område som också är ovanligt rikt på restauranger och caféer och har en både kreativ och familjär atmosfär. Det är enkelt att cykla eller ta tunnelbanan till stan, men det är också skönt att bo på en plats med mysig småstadskänsla, som fyller livet utan att man behöver åka någon annanstans. Man kan utan problem spendera sina dagar här och njuta av härliga promenader, ett dopp i Mälaren, träning, god fika, bio och sedan ha svårt att välja vilket av alla matställen som middagen ska ätas på. Trettondagsvägen är en återvändsgränd så trafiken är sparsam och barn kan leka tryggt.