Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tellusborgsvägen 98
  [Område] => Telefonplan
  [Våning] => 
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 90 kvm
Förvaltares information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 069 kr/mån inkl. värme, kallvatten, k-tv och bredband basutbud. [Andelstal] => 2,79865 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 99-2458-1-16-2/1001 )

Tellusborgsvägen 98

UNIK LOFTLÄGENHET MED NY-KÄNSLA OCH EGEN UTEPLATS

TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM FOTOGRAFI: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tellusborgsvägen 98
Område
Telefonplan
Rum
3 rum och kök
Area
90 kvm
Förvaltares information
Avgift
4 069 kr/mån inkl. värme, kallvatten, k-tv och bredband basutbud.
Andelstal
2,79865 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
99-2458-1-16-2/1001

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
VA
2 400 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
10 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
* VA= Kallt vatten ingår i avgiften. Varmt vatten tillkommer.

Arkitekturen

Arkitekt: Per Benson 1917

Huset

Fastigheten Tvålflingan 10 med adress Tellusborgsvägen 96-100 uppfördes 1917-18 som industrilokal åt AB Svenska pianofabriken. Arkitekt var Per Benson, som även ritade flera av de intilliggande byggnaderna. Hur länge pianotillverkningen pågick i fastigheten är inte riktigt känt, men lokalerna övertogs så småningom av Helios kemisk-tekniska fabrik och därefter tillverkades här tvål. 2011-12 genomfördes av HSB och Rits Arkitekter en ombyggnad av de gamla fabrikslokalerna som resulterade i 45 lägenheter om främst ett till tre rum och kök. Här bor du modernt i en anrik miljö. Den snygga tegelfasaden med sina grönmålade stora spröjsade fönster är välbevarad, väl omhändertagen och dessutom k-märkt. Brf Pianofabriken är en trivsam och välskött förening med god ekonomi och fina gemensamma sociala ytor där det bland annat finns utemöbler och pallkragar med odlingar. Föreningen har tillsammans med grannföreningen Brf Tvålflingan en gästlägenhet som boende kan hyra. Den bilfria innergården med lekplats delas också med grannföreningen. För de boende finns 18 garageplatser inomhus som man kan ställa sig i kö till. I Pianofabriken bor man också klimatsmart. Trapphusen har LED-belysning, lägenheterna får ljus av lågenergilampor och varje innehavare betalar för sin egen varmvattenförbrukning. De boende i föreningen är mycket engagerade och värnar om sitt hus och dess historia. 2017 hade man en stor fest för att fira Pianofabrikens 100-årsjubileum.

FÖRENINGEN

HSB Brf Pianofabriken

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Tvålflingan 10 i Sthlm kommun. Föreningen upplåter 45 lägenheter med bostadsrätt samt 10st parkeringsplatser med hyresrätt, dvs 2st p-platser och 8 st garageplatser (900kr/mån). Husen ritades av arkitekt Per Benson. Fastigheten uppfördes 1917. Lägenheterna blev inflyttningsklara mellan 2006-2012 och lägenheterna ritades av arkitekt Joachin Billing.

År föreningen övertog fastigheten

Byggnaden uppfördes 1917. Föreningen bildades och förvärvade fastigheten 2006 genom HSB Future. Lägenheterna byggdes om och den sista lägenheten färdigställdes 2012. Föreningen har en egen hemsida http://pianofabriken.se/

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renovering

2016 Har föreningen arbetat med marken, staketet samt planteringar på Tellusborgsvägen.

2017 Föreningen genomförde den obligatoriska OVK kontrollen.

Kommande renoveringar

Inga kända. Följer planerad underhållsplan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 22,5 Mkr, vilket ger cirka 7565 kr per kvm boyta enligt årsredovisning 2021. Avgift/kvm ca 638 kr. Föreningen höjde avgifterna med 3-4% under 2022 och planerar att göra en liknande höjning under 2023.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för alla bostadsrätter samt styrelseansvarsförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har en gemensam städdag.

Tvättstuga

Alla lägenheter är utrustade med egna tvättmaskiner. Ingen gemensam tvättstuga finns.

Gemensamma utrymmen

Föreningen är delaktig i samfälligheten med Brf Tvålflingan. Samfälligheten omfattar innergården, trappan på gården ner till Tellusborgsvägen 100, gången mellan föreningarna på Tellusborgsvägen 100/102 samt ca 50cm på taket mellan fastigheterna.

Föreningen har 10st egna parkeringsplatser. Det finns ingen ledig plats nu, kö råder. Tillgång till övernattnings lgh finnsr, delas med Brf Tvålflingan. Stor gemensam bilfrigård innergård med lekplats.

1st källarförråd hör till lägenheten.

Cykelrum och barnvagnsrum finns i husets källare.

Vad ingår i månadsavgiften

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Varmvatten tillkommer. Obligatorisk avgift för kabel-tv grundutbid, bredband och IP-telfoni tillkommer med 209kr mån.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Säljaren betalar överlåtelseavgift och köparen pantsättningsavgift. För att bli medlem i föreningen måste köparen bli medlem i HSB, se länk http://www.hsb.se/medlemskap för mer information eller registrera dig som medlem.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2022-10-21. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Med läget mellan Telefonplan och Midsommarkransen får du tillgång till olika typer av miljöer. Telefonplan är ett kreativt och urbant område där Ericssons gamla fabriksbyggnad nu bland annat inhyser Konstfack, och flera av de gamla industribyggnaderna har byggts om till bostäder och andra typer av lokaler. Restaurangutbudet i området är också mycket gott, här finns till exempel Landet, AB Café, Svenska Hamburgerköket och Svenska Sushiköket. Dessutom kan du köpa färskt frukostbröd på anrika Söderbergs Bageri & Kafferosteri ett stenkast bort. I Midsommarkransen finns en mysig småstadskänsla med många unika butiker som Mimmi Staaf och 2 Little Spoons, och trevliga caféer och restauranger, till exempel Scandwich som serverar supergoda mackor och hantverksöl. Här finns även den anrika biografen Tellus från 1920-talet och fina Svandammsparken med plaskdamm och gräsytor där det är trevligt att ha picknick. Kommunikationerna i området är utmärkta, med närmaste tunnelbana endast 3-4 minuter bort och många busslinjer som trafikerar närområdet. Dessutom når du även pendeltågen vid Årstaberg via promenad på under kvarten. Närmaste matbutik ligger 200 meter bort och du har flera andra i närområdet. Vill du storhandla har du nära till Västberga handelsplats med bland annat Stora Coop och Systembolaget.