Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pingstvägen 31
  [Område] => Telefonplan
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 35 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 565 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV bas och bredband. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 0,16928 % [Lägenhetsnummer] => 2712/1102 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 67 984 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. )

Pingstvägen 31

FINSTÄMD OCH GENOMTÄNKT ENRUMMARE MED FÖNSTER I FIL I TVÅ VÄDERSTRECK

FOTO: ORCHIDEEN STYLING: LINGSEL TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Gabriel Asadour
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pingstvägen 31
Område
Telefonplan
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
35 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 565 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV bas och bredband.
Andel av årsavgift
0,16928 %
Lägenhetsnummer
2712/1102
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
67 984 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 417 kr/år
Total driftskostnad
5 017 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vintervikens trädgårdscafé
Örnsbergs badet
Söderbergs bageri
AB Café
Gaia Matbar

Arkitekturen

Arkitekt: Ahlberg, Backström & Reinius 1939

Brf Tele består av fem olika fastigheter som uppfördes under åren 1938–1941 och ritades av de namnkunniga arkitekterna Hakon Ahlberg, Sven Backström och Leif Reinius. Husen byggdes enligt den tidens rådande ideal kallat "hus i park" - byggnaderna placerades fritt i grönska till skillnad från sammanfogade i kvarter. Mellan husen i detta område finns hela 26 000 kvm gröna ytor. Här finns flera sittmöbler och även utegrill. Föreningens hus är mycket välbevarade och ger en god bild av hur den här typen av bostadsområde såg ut då det var nybyggt. Trapphusen är också ljusa och fina med spiralformade marmortrappor, fönster, vädringsbalkong och ledstång i original. Husen ingår i LM-staden som skapades för de anställda vid LM Ericssons fabrik vid Telefonplan. I början av 1980-talet fick Riksantikvarieämbetet i uppgift att kulturminnesmärka tolv svenska industriminnen och då blev LM-staden en av de som fick denna utmärkelse, tillsammans med till exempel Falu Koppargruva, Karlskrona varv och fall- och slussområdet i Trollhättan. Husen byggdes redan från början som bostadsrätter. Förening har bra ekonomi och är ordentligt etablerad med en bemannad reception.

FÖRENINGEN

Brf Tele

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tele innehar fem st fastigheter bestående av 30 st bostadshus. Föreningen upplåter 496 st lägenheter med bostadsrätt, 20 st lägenheter med hyresrätt (varav 4 är gästlägenheter) samt 2 st bostadsrättslokaler och 38 st hyreslokaler.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt som upplåts av Stockholms stad. Omförhandling skedde i början på 2019 och avgälden kommer höjas stegvis till 2024. Omförhandlas nästa gång 2029.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötseln sköts av Fastighetsägarna Service.

Renoveringar

Stambyte, renoveringar av elledningar samt fasadrenovering genomfördes åren 1993–1996. Fjärrvärme drogs in 1997. Alla tak lades om mellan 2004–2009. Under åren har löpande underhåll skett och fortsätter att ske. Trapphusen har nyligen målats. Tvättstugan är helrenoverad 2016 med en ny maskinpark. OVK januari 2023. Se föreningens årsredovisning & hemsida för mer information!

Kommande renoveringar

Inga stora renoveringar är beslutade, endast löpande underhåll. Ett av projekten som pågår är målning av fönstrens ytterbåge som är ungefär halvvägs i en process fördelad över fyra, fem år. Fönstren i huset på på Pingstvägen 46 är målade.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 44,5 mkr per bokslutet 2021. Skuldkvoten är cirka 2000 kr/kvm boyta, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr/kvm. Föreningen har en trygg ekonomi. De har många hyresrätter kvar, vilka kan utgöra stora tillgångar när de upplåts till bostadsrätter och säljs av föreningen. De har dessutom ca 12,7 mkr i kassa & bank.

Avgifter

En avgiftshöjning på 25% har skett från och med 1/1-24.

Delat ägande & andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden. Föreningen godkänner medlemmar som avser sig att bo i lägenheten. Om föräldrar eller andra anhöriga enbart ska vara medlåntagare bör de istället lösa detta hos banken eller genom avtal sinsemellan.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, anlitade företag ombesörjer trappstädningen och skötsel av föreningens tomtmark.

Gemensamma utrymmen

Som boende har man tillgång till 2,6 hektar grönytor med planteringar, sittplatser med mera. Varje hus har ett eget cykelrum/barnvagnsrum. Det finns tre gästlägenheter, festlokal, hobbyrum, bastu med mera. Tvättstugan finns i hus 16, Pingstvägen 34. Nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket ger inalles arton tvättmaskiner, nio torktumlare och nio torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Disponeras mot årsavgift 300 kr. Engångskostnad för passerbricka: 300 kr.

Parkering

Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen. Boende i föreningen kan ställa sig i kö till föreningens garageplatser och parkeringsplatser.

Bredband och TV

Kabel-tv grundutbud samt bredband ingår i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostas av den boende. Under 2022 har fiber dragits in i lägenheterna och levereras av Ownit/Telenor, 1000 Mbit/s.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

2,5% av prisbasbeloppet erlägges i överlåtelseavgift köparen eller säljaren. 1% av prisbasbeloppet erlägges som pantsättningsavgift av köparen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, senaste årsredovisning och webbsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brftele.se.

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt, grönt och lummigt område som också är ovanligt rikt på restauranger och caféer och har härlig atmosfär, liv och rörelse. Du har närhet och tillgång till flera olika närområden såsom Telefonplan, Midsommarkransen och Aspudden, med allt vad de har att erbjuda. Gott fika och färskt bröd är aldrig långt borta med Söderbergs bageri och kafferosteri, och A.B. Café i kvarteren. Tunnelbana, mataffärer, gym och annan service finns på promenadavstånd vid Telefonplan. Det går även att åka tunnelbana från Aspudden eller buss till Liljeholmen. Från Liljeholmen kan man i sin tur byta till tvärbana eller annan kommunikation.