Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nyårsvägen 20
  [Område] => Telefonplan
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 76 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 803 kr/mån Inkl. Värme & V/A. [Andelstal] => 2,82 % [Andel av årsavgift] => 2,81905 % [Lägenhetsnummer] => 00007 )

Nyårsvägen 20

VILLAKÄNSLA – GAVELLÄGE, SPRÖJSADE FÖNSTER & ALTAN MOT TRÄDGÅRD

FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nyårsvägen 20
Område
Telefonplan
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
76 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 803 kr/mån Inkl. Värme & V/A.
Andelstal
2,82 %
Andel av årsavgift
2,81905 %
Lägenhetsnummer
00007

Driftskostnader

El
4 700 kr/år
Försäkring
3 500 kr/år
Total driftskostnad
8 200 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

AB café
Definitivt på topp fem av Stockholms bästa kaffe
Söderbergs bageri
Igång sedan 1939 med perfekt utbud
Kniv & kavel
Toppenbra och proffsigt bageri och restaurang mellan Örnsberg och Aspudden
Furellios pizza
Ligger nära i korsningen Bäckvägen/Nyårsvägen

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Gunnar Jakobsson, 1947

Föreningen Bläckpennan bildades 1999 och består av tre hus på Nyårsvägen 10-20 i Hägersten. Fastigheterna ritades av arkitekt Gunnar Jakobsson och stod inflyttningsklart år 1947. Huset var ursprungligen ett elevhem och byggdes om år 1977 till hyresrätter, en ombyggnation signerad arkitekt Bengt S Carlberg för Stig Hermansson Arkitektkontor. Huset ägdes då av Svenska Bostäder. År 2001 köptes fastigheten av Brf Bläckpennan. Föreningen har två härliga, öppna, kuperade och grönskande innergårdar där barnen springer och cyklar fritt. Här finns även liten lekplats byggd år 2018. Knappt någon trafik på vägarna ger ett lugnt och tyst kvarter med fina grannar. Det är en bra blandning av storlekar på lägenheter vilket ger plats åt barnfamiljer, en del äldre som bott här länge samt unga. En god stämning och en lagom stor förening, tryggt ekonomiskt och praktiskt, men samtidigt med stor möjlighet att komma med nya förslag och initiativ.

FÖRENINGEN

Brf Bläckpennan

Antal lägenheter och lokaler

Brf Bläckpennan är en äkta bostadsrättsförening och registrerades år 1999. Föreningens fastighet består av 3 flerbostadshus på Nyårsvägen i Hägersten. Föreningen har 38 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 4 lokaler upplåtna med hyresrätt. Den totala boytan är 2 936 kvm.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt och omförhandlas nästa gång 2026.

Förvaltare

SBC har hand om den ekonomiska förvaltningen och den teknisk förvaltning sköts av Förvaltarna Fastighetskonsult i Sverige AB

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Gjensidige. Bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Urval renoveringar

Monterat laddstolpar till parkeringsplatser och byte av samtliga ventiler till VVS system, 2022. Relining av horisontella stammar, 2020/21. OVK-arbete, 2019. Relining av horisontella stammar i port 10/12, 2019. Renovering av tvättstuga, 2019. Stamspolning, 2018. Renovering av festlokalen, 2017. Injustering värmesystem, 2014. Trapphusmålning, 2013. Relining av vertikala stammar, 2012. Fasadrenovering, 2007. Elstambyte, 1977. En detaljerad lista av samtliga renoveringar finns i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

Det finns inga beslutade renoveringar närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och 3 hyresrätter som ses som dolt kapital. De långfristiga skulderna är ca 12,7 mkr vilket ger en belåning på ca 4 792kr/kvm boyta. 2020 skedde en relining som finansierades med kapital från försäljningen av en tidigare hyresrätt. Det finns inga avgiftsändringar beslutade. Avgiften höjdes med 5% den 1:a januari 2023 och nu finns inga planer på att höja avgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två stora öppna gårdar mellan husen med planteringar, utemöbler, lekplats, växthus och grillar. Det finns även pergola med utemöbler. Det finns en gemensam nyrenoverad tvättstuga på Nyårsvägen 10-12 som är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, två torkrum med varmblås, mangel och ytor för att vika tvätt. I föreningen finns dessutom ett snickerirum, en bastu/duschrum samt ett övernattningsrum med 4 sovplatser. Övernattningsrummet kostar 200kr/dygn. Det finns även en föreningslokal med kök som medlemmarna kan hyra för fester och kalas. Intill husen finns ett miljörum där man även kan slänga grovsopor, se föreningens hemsida för mer information. Närmsta cykelrum ligger praktiskt på husets gavel!

Parkering

Det finns 12 parkeringsplatser i föreningen som kostar 500kr/månad, kösystem tillämpas och i dagsläget är det kö till platserna. Föreningen har installerat laddstolpar på samtliga parkeringsplatser och har man elbil får man förtur i kön då en plats blir ledig. Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och kabel-tv

Värme & v/a ingår i avgiften. ComHem / Tele2 finns indraget och medlem tecknar själv abonnemang för bredband och kabel-tv.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns förutsatt att det innehas av makar, registrerade partner eller sådana sambor på vilka sambolagen tillämpas.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.blackpennan.wordpress.com

OMRÅDET

Om man går ut på Fastlagsvägen till skulpturen “Månhästarna” möts man av en fantastisk utsikt över Vinterviken. Skogspartiet ner mot Örnsberg/Aspudden är bra för promenader och upptäcktsfärder med barnen, och också härligt om man tycker om att springa i lite terräng. Det finns flertalet fika och grillplatser och på vintern blir där en bra pulkabacke! Om man istället går ner mot Telefonplan finns ett litet skogsparti även där, samt lekplatsen Lurparken. Ett lugnt, grönt och levande område nära stan med många förskolor med bra rykte. Barnvänligt men samtidigt välkomnande för alla åldrar. Här finns små och mysiga butiker, bagerier, Deli, restauranger inom nära håll både i Midsommarkransen, Aspudden och Telefonplan. Även goda kommunikationer med tunnelbana, och buss 147 från Liljeholmen stannar också ca 100 meter från porten.