Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Typografvägen 1
  [Område] => Örnsberg/Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 513 kr/mån ink. värme, v/a. Obligatorisk avgift om 181 kr/mån för bredband och 66 kr/mån för kabel-tv tillkommer. [Andelstal] => 1,914 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 01007/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 226 249 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd. )

Typografvägen 1

MYSIG OCH FINSTÄMD GAVELTVÅA MED LJUSINSLÄPP FRÅN SPRÖJSADE FÖNSTER

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: BECK-REMNÄS

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Typografvägen 1
Område
Örnsberg/Aspudden
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 513 kr/mån ink. värme, v/a. Obligatorisk avgift om 181 kr/mån för bredband och 66 kr/mån för kabel-tv tillkommer.
Andelstal
1,914 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
01007/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
226 249 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: HAKON AHLBERG 1929

Brännkyrkagården var namnet på den församlingsgård som Brännkyrka församling lät uppföra för att mot billig ersättning kunna husera boende med små resurser. Den ideella föreningen Brännkyrkagården bildades 1927 och 1929-30 uppfördes ett tjockhus och ett smalhus efter ritningar av arkitekten Hakon Ahlberg. Trävaruföretaget Olsson & Rosenlund dominerade markinnehavet och arbetstillfällena i Hägersten under 1900-talets första hälft, och donerade gratis mark till projektet samt levererade teglet som byggnaderna murades av. Tegelproduktionen bedrevs bara några hundra meter från byggplatsen. Arkitektkontoret Tunagruppen i Eskilstuna föreslog år 1985 en kraftig ombyggnad av interiörerna för att möjliggöra en ny lägenhetssammansättning. I samband med den genomgripande ombyggnaden uppfördes ett tredje bostadshus av byggföretaget Reinholds. Reinholdsgruppen tog över ägandet efter att Stockholms stadsmission fungerat som förvaltare i något år. BRF Digelpressen bildades 1996 och i juni 2001 köpte medlemmarna fastigheten. Föreningen består totalt av 46 lägenheter. Inom fastigheten finns två källar-/marklokaler som upplåts med hyresrätt och som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga.

FÖRENINGEN

Brf Digelpressen

Föreningen

Brf Digelpressen (org. 769601-5101) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Digelpressen 1 år 2001. Föreningen består av tre flerbostadshus belägna på Typografvägen 1, 3 och 2-8, och omfattar 41 lägenheter med bostadsrätt, 5 lägenheter med hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 4 041 kr per kvm totalyta. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2023-10-18).

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Castor Förvaltning AB och den tekniska förvaltningen sköts av Nabo.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende bredband är Bahnhof med en hastighet om 100/100 Mbit/s och kabel-tv via Tele2.

Ägar- och delägarskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande med en minsta ägarandel om 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen kan komma att ta ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr samt en pantsättningsavgift om 525 kr per pant som betalas av säljaren.

Gemensamma utrymmen

Utöver den parkliknande gården med sittgrupper och lekplats finns här en gästlägenhet med fyra bäddplatser samt en föreningslokal för medlemmarna att hyra. I föreningen finns det 2 tvättstugor utrustade med totalt 4 tvättmaskiner, 3 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel.

Renoveringar i urval

2022 Renovering av samtliga fönster, 2017 dräneringsarbete utfördes på två av byggnaderna, 2017/16 tak ommålat på 3an, 2015 yttertak på de två äldre husen lades om, 1986 Typografvägen 3 byggdes, samma år helrenoverades Typografvägen 1, 2,4,6 & 8.

Planerade renoveringar

Det finns inga större renoveringar planerade (kontrollerat 2023-10-18).

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.boappa.se/brf-digelpressen-hagersten

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, hemsida samt kontakt med styrelsen i oktober 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Örnsberg ligger lagom långt från staden för att vara lugnt och skönt, men tillräckligt nära för att ha liv och rörelse med flera trevliga matställen, både i de allra närmaste kvarteren och i Aspudden. Här bor ni med tillgång till två charmiga centrum, inklusive flera restauranger, fik, matbutik, apotek, kemtvätt, kvarterskrogar, cykelmeck, bokhandel och bibliotek. Området är grönt och lummigt och ligger nära populära Aspuddsparken med 4H-verksamhet, samt Vinterviken med koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor. Från lägenheten tar det bara några minuter att gå till tunnelbanan vid Örnsberg. Praktiskt och nära ligger också Liljeholmen med galleria och än mer utbud. Hornstull nås på ca 10 minuter med cykel!