Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ivar Vidfamnes Gata 1
  [Område] => Örnsberg/Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 75 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 857 kr/mån Inkl. värme, V/A och kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/månad tillkommer för bredband. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 0,8686 % [Lägenhetsnummer] => 121/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 369 525 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar över ett källarförråd enligt säljarens uppgift. )

Ivar Vidfamnes Gata 1

HÖGST UPP PÅ GAVELN - LJUS OCH VÄLPLANERAD FYRA MED BALKONG

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ivar Vidfamnes Gata 1
Område
Örnsberg/Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
75 kvm
Föreningens information
Avgift
4 857 kr/mån Inkl. värme, V/A och kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/månad tillkommer för bredband.
Andel av årsavgift
0,8686 %
Lägenhetsnummer
121/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
369 525 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar över ett källarförråd enligt säljarens uppgift.

Driftskostnader

El
11 000 kr/år
Försäkring
2 700 kr/år
Total driftskostnad
13 700 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Elkostnaden är individuell beroende på avtal och faktiskt användning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Örnbergets badplats
med promenaden längst med vattnet och brygga.
Vinterviken
med kafeer, promenader och härlig natur
Bar Libertin
en riktig fullträff
Vintervikens Bastu

Arkitekturen

Arkitekt: Nils Hjelm 1948

Brf Vidfamnes hus består av tre långa smalhuslängor i tre våningar och ett punkthus i fyra våningar. De uppfördes i etapper mellan 1947 och 1949 och ritades av arkitekt Nils Hjelm. De ligger i en sluttning och något förskjutna till varandra och har fasade putsade i ljusa nyanser av grönt, gult, rosa och vitt. Fasaderna är nyligen renoverade då bland annat originalfönstren renoverades och balkongerna, som under 1980-talet hade fått fronter av lättmetall, fick åter tidstypiska fronter av småsinuskorrugerad plåt med svarta smideshandledare ovan. Brf Vidfamne är en stor förening med många förmåner för sina boende. Här finns fyra tvättstugor, ett gym, bastu med relaxavdelning, tre övernattningsrum som går att hyra för gäster och ett bra miljörum. Runt husen finns gröna och lummiga gårdar med utemöbler och planteringar.

FÖRENINGEN

Brf Vidfamne

Föreningen

Brf Vidfamne (org. 716419-3695) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheterna Flyttfågeln 1, Stormfågeln 1 och 4 år 1987. Föreningen består av tre långa smalhuslängor, och omfattar 150 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 4 lokaler. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1948 och ritades av arkitekten Nils Hjelm.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 4 794 kr per kvm bostadsrättsarea och hade ca 2,5 mkr i likvida medel vid årets slut. Under 2023 upplät föreningen en hyresrätt till bostadsrätt som såldes för 5,4 mkr. Därutöver finns ytterligare 1 hyresrätt som får anses som dold tillgång. De långfristiga skulderna uppgår till ca 42,6 mkr och föreningen amorterar löpande på sina lån, senast i somras gjordes en amortering om 2 mkr. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2023-10-04).

Parkering

Föreningen har 39 parkeringsplatser/garageplatser. Det är kö till samtliga platser. Se priser på föreningens hemsida.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband är Telenor med en hastighet om 60/100 Mbit/s, kabel-tv via Tele2.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande med en minsta ägarandel om 10 %.

Avgifter

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr samt en pantsättningsavgift på 525 kr per pant som betalas av köparen. Denna förening förvaltas av HSB vilket innebär att du som ny medlem behöver betala en andelsavgift i HSB:s kooperation om 500 kronor per person (likaså minderåriga) för att bli godkänd medlem i föreningen. Därtill tillkommer även årlig HSB-avgift om 300 kronor per hushåll.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har 4 tvättstugor som ligger i port 7, 12, 15 och 29. Bastu, dusch, relaxavdelning med sittmöbler samt ett välutrustat gym finns i port 12. Föreningen har 3 övernattningsrum som kan bokas av medlemmarna, kostnaderna varierar mellan 150 och 350 kr per natt. På Ivar Vidfamnes gata 25-29 finns en festlokal att hyra om 100kr per dygn under helgen och 20kr per dygn under veckodagarna. Cykel- och barnvagnsförvaring ligger intill vid port 3. Ett miljörum finns mellan port 8 och 10 och ett grönrum för omplantering av växter finns vid port 10. Se mer information om de gemensamma utrymmena på föreningens hemsida.

Renoveringar i urval

2023 Trapphusrenovering, 2021 OVK, 2018 dränering och byte av liggande stammar på jämna nummer med undantag för huskropp 6-8 samt fönsterrenovering i delar av de gemensamma utrymmena, 2017 stamspolning, 2016 fasad-, fönster-, och balkongrenovering, 2010 omdragning av all gemensam el samt indragning av trefas-el till lägenheterna, 2008 ny utrustning i tvättstugor, övernattningsrum, relax-rum, 2003 målning av tak, 2001 installation av fjärrvärme, 1998-96 byte av köksstammar, 1992-91 byte av badrumsstammar.

Planerade renoveringar

Det finns inga större renoveringar planerade (kontrollerat med styrelsen 2023-10-04).

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.brf-vidfamne.bostadsratterna.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, hemsida samt kontakt med styrelsen i oktober 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Örnsberg ligger lagom långt från staden för att vara lugnt och skönt, men tillräckligt nära för att ha liv och rörelse med flera trevliga matställen, både i de allra närmaste kvarteren och i Aspudden. Ett bageri och en pizzeria finns precis intill bostaden. Området är grönt och lummigt och ligger nära populära Aspuddsparken med 4H-verksamhet, ponnyridning och korvgrillning, och dessutom har man även promenadavstånd till Örnsbergs klippor, Vinterviken med koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor. Från lägenheten tar det bara några minuter att gå till tunnelbanan vid Örnsberg.