Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 211
  [Område] => Örnsberg/Aspudden
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök varav 1 sovrum
  [Area] => 48 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 558 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 169kr/månad. [Andelstal] => 5,2278 % [Andel av årsavgift] => 5,22776 % [Lägenhetsnummer] => 0001/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 220 377 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar över två förråd, ett vanligt och ett mindre. )

Hägerstensvägen 211

TRIVSAM OCH VÄLPLANERAD HÖRNLÄGENHET MED BALKONG

FOTO: OSTLING STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 211
Område
Örnsberg/Aspudden
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök varav 1 sovrum
Area
48 kvm
Föreningens information
Avgift
3 558 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 169kr/månad.
Andelstal
5,2278 %
Andel av årsavgift
5,22776 %
Lägenhetsnummer
0001/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
220 377 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar över två förråd, ett vanligt och ett mindre.

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Övrigt
4 000 kr/år
Total driftskostnad
10 500 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Klipphäng och bad i Vinterviken
Sthlm Sauna i Vinterviken
Ta en glas på Bar Libertin
Quiz på Diset – legendariskt häng
Aspen Bio

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker-Gate- Lindegren, 1939

Den välrenommerade arkitekttrion Ancker-Gate- Lindegren ligger bakom ritningarna till huset på fastigheten Härberget 4 med adress Hägerstensvägen 211–213. Det är ett tidstypiskt smalhus i tre våningar samt suterrängvåning och det stod klart för inflyttning 1939. Dess fasad är putsad i en ljusgul kulör. Fönstren är vitmålade och en till två lufter breda. Brf Härberget 4 bildades 1982 och är en liten trevlig förening. På gården finns gemensamma grill och utemöbler för de boende.

FÖRENINGEN

Brf Härbärget nr 4

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Härbärget nr 4 består av 21 st bostadsrätter samt 1 st hyresrättslokal på adressen Hägerstensvägen 211-213. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger fastigheten Härbärget 4. Huset ritades 1938 av arkitekterna Ancker, Gate och Lindegren. 1982 bildades föreningen.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Stockholm.

Urval renoveringar

1995 – takbyte. 2000 - el och rörstambyte samt byte av el-stigare. 2001 - installation av fjärrvärme. 2002 - fasad- och balkongrenovering. 2015 - nya fönster. 2016 - fiber indraget. 2019 - relining av stammar i bottenplatta.

Kommande renoveringar

Elcentralen ska bytas ut och arbetet är beställt men tidpunkt ej bestämd. Inga andra renoveringar finns planerade i nuläget. (avstämt med styrelsen i april 2024.)

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och en stabil kassa. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 5,3 Mkr, vilket ger cirka 5 680 kr per kvm boyta. Föreningen har ca 1 MKR i kassa & bank.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A ingår i avgiften. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer för bredband (Fiber från Bahnhof). I nuläget ingår kabel-tv bas i avgiften men detta ska plockas bort i juli och avgiften kommer då sänkas med 50kr/månad. Det finns inga ytterligare avgiftsändringar beslutade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring.

Städning

Medlemmarna hjälps gemensamt åt att städa trapphusen. Föreningen har en städdag per år där medlemmarna deltar. Under vintern hjälps medlemmarna åt att skotta snön framför sina portar.

Tvättstuga

Det finns en gemensam tvättstuga i källaren på Hägerstensvägen 213. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp, mangel och hänglinor. Vitvarorna är inköpta 2012/2015.

Gemensamma utrymmen

Ett cykelrum beläget från gatan och ett förvaringsrum för cyklar i källen i port 211. På föreningens gård finns bord, stolar, bänkar och grill att låna sommartid.

Parkering

Gatuparkering gäller längst gatorna, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt

stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas

hos Stockholms stad.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av säljaren. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet debiteras köparen.

Juridisk person/delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns med lägsta ägarandel om 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från styrelsen i april 2024, föreningens senaste stadgar samt årsredovisning från 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Aspudden är en grön stadsdel med flera små parker, och den äldre bebyggelsen ger känslan av en mysig småstad utanför staden. Aspuddens centrala kärna har många trevliga restauranger, caféer och butiker, och stadsdelen kan även stoltsera med en oberoende bokhandel. Du bor här också nära populära Aspuddsparken med 4H-verksamhet, ponnyridning och korvgrillning, och du har även nära till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor. Från lägenheten tar det bara någon minut att gå till tunnelbanan vid Örnsberg. Vid denna tunnelbaneuppgång har man dessutom ett litet Coop och ett mindre gym, båda med bra öppetider.