Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tegelbruksvägen 40
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök varav 2 sovrum
  [Area] => 58 kvm
Föreningens information
2 rok enligt lägenhetsregistret. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 444 kr/mån Inkl. V/A. [Andelstal] => 17,79104 % [Andel av årsavgift] => 17,79008 % [Lägenhetsnummer] => 1/1002 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 518 204 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar över ett källarförråd enligt säljarens uppgift. )

Tegelbruksvägen 40

LJUS OCH OERHÖRT CHARMIG TREA MED TVÅ KAKELUGNAR

FOTO: JOHANSSON STYING: RYDMAN TEXT: LUNDGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 40
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök varav 2 sovrum
Area
58 kvm
Föreningens information
2 rok enligt lägenhetsregistret.
Avgift
4 444 kr/mån Inkl. V/A.
Andelstal
17,79104 %
Andel av årsavgift
17,79008 %
Lägenhetsnummer
1/1002
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
518 204 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar över ett källarförråd enligt säljarens uppgift.

Driftskostnader

El
8 500 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
10 900 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Uppvärmning är inkluderat i elkostnad pga. direktverkande el. Kostnaden är individuell beror på egen förbrukning samt leverantör.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

GAIA MATBAR
Kvartersbistro och vinbar i hjärtat av Midsommarkransen.
A.B. CAFÉ
Välbesökt kafé med mysig bistrokänsla.
TELLUS PIZZA
Mångsidig restaurang med både italienska och mexikanska smaker.
BUTSAYA
Genuin och smakrik thaimat som presenteras snyggt.
SVENSKA KÖKET
Midsommarkransens eget food court.

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd, 1910

Fastigheten Konvolvulus 20 uppfördes sannolikt 1910. Några originalritningar finns tyvärr inte bevarade och därmed saknas uppgift om arkitekt och byggherre. Midsommarkransen hörde till Brännkyrka socken och blev en del av Stockholm först 1913. Ritningar från före inkorporeringen har tyvärr i flera fall försvunnit. Fastigheten är en del av den långa bostadslänga som ligger på Tegelbruksvägen 28-40. Den är i två våningar med en inredd vindsvåning. Bottenvåningen är utförd i rött tegel och i övrigt är fasaden putsad i en gul nyans med vissa tegelinslag. Fönstren är rödmålade och har fin småspröjsad överdel. Det brutna takfallet är klätt i röd plåt och har inslag av vindskupor. Hela huslängan är grönklassat av Stadsmuseet, vilket innebär att den anses vara särskilt värdefullt ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Napoleon

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Konvolvulus 20. Föreningen består av 7 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt och har en boyta om 326 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1910 av arkitektkontoret Hagstrand och Lindbergs Arkitekterna.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1994.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Urval renovering

1992 Stambyte rör och el, trapphus, ny fasad, nytt tak. 2000 Dränering. 2007 Ny maskinpark i tvättstuga samt renovering av fönster. 2012 renovering av källare, nytt barnvagnsrum på gården och nytt plank. 2017 Radonmätning, målning av fönster, fasadrenovering. 2018 ommålning av tak, byte av takfönster, sotning, målning av ytterdörr, renovering av vindsvåning. 2019 OVK, byte av centralfläkt på tak. 2022 nya maskiner i tvättstugan.

Kommande renoveringar

Föreningen upprättade en ny underhållsplan 2021. Inga renoveringar är planerade de närmsta åren.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till ca 3 000 000 kr, vilket ger cirka 9 227 kr/kvm boyta. Föreningen har gjort stora renoveringar sedan 2016 vilket har lett till att de behövde ta upp lån.

Avgifter

Det finns inga beslutade avgiftsändringar. Föreningen höjde avgiften under 2023 för att möta räntehöjningarna (avstämt 12:e maj 2024).

Gemensamma utrymmen

Finns en fantastisk innergård med grönskande med pioner, sommarblommor och murad grill och flertal sittplatser som medlemmarna kan nyttja. I källaren finns ett cykelrum och ett barnvgnsrum är byggt på gården. I källaren finns även en gemensam tvättstuga utrustad med tre maskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Övrig information om föreningen

Samtliga lägenheter han en plats i styrelsen, antingen som ordinarie ledamot eller suppleant. Lägenhetsinnehavare sköter trappstädning och snöskottning/gräsklippning var 7:e vecka.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande mellan förälder/barn godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning från 2021, stadgar samt avstämning med styrelsen 2023-04-26. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader just nu. Siffrorna du läser här är alltid uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras under de närmsta åren. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen i berörd förening för mer information.

OMRÅDET

Lägenheten har ett underbart läge i hjärtat av Midsommarkransen, en mysig stadsdel med trivsam småstadskänsla. Här myllrar det av kaféer, restauranger och butiker, och stadsdelen har även en egen biograf. Atmosfären av gemenskap är stark, och titt som tätt anordnas marknader, festivaler och dylikt där kransenborna strålar samman. De många parkerna, inte minst Svandammsparken, bjuder in till spontana picknickar och på promenadavstånd finns även Vinterviken och Årstaviken med badplatser och natur. Samtidigt som lugnet råder i ”Kransen” är läget centralt, och med cykel eller tunnelbana tar man sig snabbt in till Söder. Närservicen är god och vid tunnelbanestationen, bara några hundra meter från lägenheten, ligger en välsorterad Coop-butik med generösa öppettider.