Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tegelbruksvägen 40
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 56 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 087 kr/mån Inkl. V/A. [Andelstal] => 17,17827 % [Andel av årsavgift] => 17,17599 % [Lägenhetsnummer] => 00005/1202 )

Tegelbruksvägen 40

STORSLAGEN RYMD OCH VACKRA KAKELUGNAR – BEVARAT SEKELSKIFTE I MIDSOMMARKRANSEN

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 40
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
56 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 087 kr/mån Inkl. V/A.
Andelstal
17,17827 %
Andel av årsavgift
17,17599 %
Lägenhetsnummer
00005/1202

Driftskostnader

El
9 200 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
12 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Elkostnaden/år inkluderar uppvärmning och hushållsel.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gunnel & Ruth
Scandwich
AB Café
Krubb
Svenska armaturer och alla små butiker

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd, 1910

Fastigheten Konvolvulus 20 uppfördes sannolikt under 1910-talets första år. Några originalritningar finns tyvärr inte bevarade och därmed saknas uppgift om arkitekt och byggherre. Denna del av Stockholm tillhörde vid denna tid Brännkyrka socken och inkorporerades med staden först år 1913. Ritningar från före sammanslagningen har tyvärr i flera fall försvunnit. Byggnaden är en del av den långa bostadslänga som ligger på Tegelbruksvägen 28-40. Fastigheten är i två våningar med en inredd vindsvåning. Bottenvåningen är utförd i rött tegel och ovan detta är fasaden putsad i en gul nyans med vissa tegelinslag. Fönstren är rödmålade och har fin småspröjsad överdel. Det brutna takfallet är klätt i röd plåt och har inslag av vindskupor. Allt andas genuinitet och är mycket trivsamt. För de boende i brf Napoelon finns en välskött inhägnad grön trädgård med stort äppelträd, bärbuskar och rabatter med blommor och örter. Här finns trädgårdsmöbler med parasoll, kulörta lyktor och en platsbyggd grill.

FÖRENINGEN

Brf Napoleon

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Konvolvulus 20. Föreningen består av 7 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt och har en boyta om 326 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1910 av arkitektkontoret Hagstrand och Lindbergs Arkitekterna.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1994.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Urval renovering

1992 Stambyte rör och el, trapphus, ny fasad, nytt tak. 2000 Dränering. 2007 Ny maskinpark i tvättstuga samt renovering av fönster. 2012 renovering av källare, nytt barnvagnsrum på gården och nytt plank. 2017 Radonmätning, målning av fönster, fasadrenovering. 2018 ommålning av tak, byte av takfönster, sotning, målning av ytterdörr, renovering av vindsvåning. 2019 OVK, byte av centralfläkt på tak. 2022 nya maskiner i tvättstugan.

Kommande renoveringar

Föreningen upprättade en ny underhållsplan 2021. Inga renoveringar är planerade de närmsta åren.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till ca 3 000 000 kr, vilket ger cirka 9 227 kr/kvm boyta. Föreningen har gjort stora renoveringar sedan 2016 vilket har lett till att de behövde ta upp lån.

Avgifter

Det finns inga beslutade avgiftsändringar. Föreningen höjde avgiften under 2023 för att möta räntehöjningarna (avstämt 12:e maj 2024).

Gemensamma utrymmen

Finns en fantastisk innergård med grönskande med pioner, sommarblommor och murad grill och flertal sittplatser som medlemmarna kan nyttja. I källaren finns ett cykelrum och ett barnvgnsrum är byggt på gården. I källaren finns även en gemensam tvättstuga utrustad med tre maskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Övrig information om föreningen

Samtliga lägenheter han en plats i styrelsen, antingen som ordinarie ledamot eller suppleant. Lägenhetsinnehavare sköter trappstädning och snöskottning/gräsklippning var 7:e vecka.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande mellan förälder/barn godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning från 2021, stadgar samt avstämning med styrelsen 2023-04-26. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader just nu. Siffrorna du läser här är alltid uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras under de närmsta åren. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen i berörd förening för mer information.

OMRÅDET

Midsommarkransen är känt för sin idylliska småstadsmiljö trots det nära läget till Liljeholmen, Södermalm och City. Runt hörnet från bostaden ligger nedgången till tunnelbanans röda linje. I området finns förutom mataffärer, caféer och bageri flera vintagebutiker och kvartersbiografen Tellus med film, föredrag och konserter! Svandammsparken ligger även runt hörnet, en livfull park som upprustades så sent som 2020. Naturnära med vackra promenadstråk och bad vid Örnsbergs klippor och mysiga Vinterviken.