Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 76
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 0.5 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 42 kvm
Enligt uppmätning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 906 kr/mån Inkl. Värme v/a. [Andelstal] => 3,0449 % [Andel av årsavgift] => 4,19 % [Lägenhetsnummer] => 14/1002 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 910 483 kr, beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett källarförråd om ca 1,5 kvm. )

Midsommarvägen 76

LJUS, KVADRATSMART OCH SMAKFULLT RENOVERAD FUNKISTVÅA MED FINA ORIGINALDETALJER

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 76
Område
Midsommarkransen
Våning
0.5 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
42 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 906 kr/mån Inkl. Värme v/a.
Andelstal
3,0449 %
Andel av årsavgift
4,19 %
Lägenhetsnummer
14/1002
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
910 483 kr, beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett källarförråd om ca 1,5 kvm.

Driftskostnader

El
3 636 kr/år
Försäkring
2 484 kr/år
Total driftskostnad
6 120 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

SÖDERBERGS BAGERI
En kortare morgonpromenad bort. Passionerade brödmakare med hyllor som dignar av en mängd brödsorter och bakverk
AB CAFÉ
Helgfika på den soliga uteserveringen eller ett glas naturvin inne i den mysiga lokalen
SVANDAMMSPARKEN
En levande park som gärna och ofta nyttjas av de som bor i området
ÖRNSBERG OCH VINTERVIKEN
Ett kvällsdopp eller en promenad längs vattnet
NOLI DELI
Plocka kvalitetspasta till den bättre middagen, eller oliver, ostar och andra delikatesser

Arkitekturen

Arkitekt: Birger Lindberg 1943

De båda husen, belägna på Midsommarvägen 72 till 80, stod färdigställda mellan åren 1943 och 1944 och representerar en klassisk manifestation av funkisstilen. Dessa hus föddes till genom papper och penna av den framstående arkitekten Birger Lindberg. Byggnader avslöjar deras karakteristiska särdrag - en komposition av geometriska volymer, med en tydlig tonvikt på kuben som bildar husets huvudkropp och cylindern som rymmer trapphuset. Fasaderna är prydligt släta, bevarande sin enkelhet och fri från överflödig dekoration. Taket lutar mjukt, och fönstren är generöst dimensionerade längs fasaderna.

Birger Lindberg föddes den 18 mars 1902 i staden Eksjö och genomgick sin utbildning till arkitekt vid Kungliga Tekniska Högskolan, där han avslutade med en examen år 1929. Han fortsatte sin akademiska resa vid Konsthögskolan och tog examen där år 1933. Hans arkitektoniska begåvning och skicklighet blev snart kända, och han etablerade sig som en betydande arkitekt i Stockholm från tidigt 1930-tal. Här bedrev han sin verksamhet både som en fristående arkitekt och i partnerskap med den framstående Rolf Hagstrand. Det prestigefyllda företaget Hagstrand & Lindberg var på sin tid ett av de mest eftertraktade arkitektkontoren i Stockholm och hade äran att stå bakom ritningarna för ett imponerande antal byggnader.

Arkitektduon var starkt förknippade med funktionalismen, och detta syns tydligt inte enbart i husen på Midsommarvägen, utan även på andra adresser där deras verk finns kvar än idag; Norr Mälarstrand 102, Kammakargatan 23 och Grevgatan 40 bland annat. Deras arkitektoniska filosofi innebar att form skulle följa funktion, vilket resulterade i en ren och vad vi idag bevittnar tidstypisk estetik.

Hagstrand & Lindberg begränsade sig inte enbart till bostadshus; de skapade även märkbara avtryck i form av f.d. Aston Hotel med biografen, som idag kallas Hotel Rival, samt tennis- och simhallar, sjukhus och flygverkstäder på flottiljer inom flygvapnet. Deras skapande har lämnat ett oumbärligt arv inom den svenska arkitekturhistorien.

FÖRENINGEN

Brf Martallen 2526

Föreningen

Brf Martallen 2526 (org. 769613-3433) är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2019 och förvärvade fastigheterna Martallen 25 och 26 år 2020. Föreningen består av två lamellhus belägna på Midsommarvägen 72-80, och omfattar 21 lägenheter med bostadsrätt samt 8 bostäder med hyresrätt samt 1 lokal. Marken innehas med tomträtt. Huset uppfördes år 1943 och ritades av arkitekten Birger Lindberg.

Parkering

Föreningen har 13 parkeringsplatser och kostar ca 575 kr per månad. För närvarande står 1 person i kö. En yta för MC-parkering finns som i dagsläget är kostnadsfri.

Ekonomi

Belåningsgraden enligt årsredovisningen 2022 ligger på ca 28 000 kr per kvm boarea, total skuld om ca 24 800 000 kr, i kassa och bank hade föreningen ca 3 500 000 kr vid fjolårets slut. De 8 lägenheter som är upplåtna med hyresrätt får anses som ett dolt kapital då föreningens ambition är att använda kapitalet och amortera ner lånen, den ena hyreslägenheten står dessutom tom och ska säljas framöver. Storlekarna på dessa är 38 kvm, 54 kvm, 53 kvm, 54 kvm, 41 kvm, 41 kvm, 53 kvm och 54 kvm. Den sistnämnda av dessa är den som står tom och kommer säljas. Det finns en pågående diskussion gällande en kommande avgiftshöjning om ca 15 %, beslut kommer att fattas vid nästa styrelsemöte den 11 november.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Delagott.

Bredband och kabel-tv

Leverantör avseende bredband och kabel-tv är Tele2.

Juridisk person och delägarskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på 525 kr per pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

I källaren på Midsommarvägen 72–74 finns tvättmöjligheter med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, samt ett cykel- och barnvagnsförråd med en praktisk gavelingång. Midsommarvägen 80 har också ett mindre cykelförråd i källaren. Alla medlemmar och hyresgäster har tillgång till en gemensam bastu på samma adress. För bastubokningar, använd almanackan intill tvättstugan.

Renoveringar i urval

2012 Stambyte av ett antal badrum, i port 76 bland annat. Sedan föreningen tog över fastigheterna har inte några betydande renoveringar utförts. Innan dess ägdes fastigheterna av Stena Fastigheter och det är även dom som stått för underhåll och renoveringar tills år 2019.

Planerade renoveringar

I dagsläget pågår en utveckling av innergården. I framtiden kommer stambyten och fönsterrenovering att ske, någon tidsplan för detta är ännu inte beslutad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i oktober 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Midsommarkransen – en mysig stadsdel med fina gatumiljöer kantade av funkis, tjugotal och sekelskifte – myllrar det av kaféer och restauranger med familjär stämning. Här finns även flera lummiga parker, inte minst underbara Svandamsparken som breder ut sig strax utanför lägenheten. Dessutom har man Vinterviken och Örnberget med natur och badplatser på promenadavstånd. Med cykel eller tunnelbana tar man sig snabbt in till Söder. Närservicen är god och strax intill Midsommarkransens tunnelbanestation, bara några minuter till fots från lägenheten, ligger ett flertalet matbutiker.