Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 52
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 48 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 354 kr/mån Inkl. Värme, V/A & bredband. [Andelstal] => 1,50618 % [Andel av årsavgift] => 1,50618 % [Lägenhetsnummer] => 99-2066-3-37/1002 )

Midsommarvägen 52

SKANDINAVISK INTERIÖR I KRANSEN – TVÅRUMMARE MED DRÖMKÖK, PLANKGOLV OCH BALKONG

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 52
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
48 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 354 kr/mån Inkl. Värme, V/A & bredband.
Andelstal
1,50618 %
Andel av årsavgift
1,50618 %
Lägenhetsnummer
99-2066-3-37/1002

Driftskostnader

El
3 200 kr/år
Försäkring
1 440 kr/år
Övrigt
2 800 kr/år
Total driftskostnad
7 440 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

AB Café
Svandammsparken
Scandwich
Vinterviken
Kniv och Kavel

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander, 1944

Huset på Midsommarvägen 52 uppfördes mellan år 1944-1948 och ritades i ledning av Sven Wallander som var en av HSB:s grundare och mannen bakom ett stort antal kända byggnader i Stockholm. Föreningen äger 4 fastigheter med 65 bostadsrättslägenheter. Husen i HSB Brf Martallen är klassiska och välbevarade smalhus som är fint anpassade i naturen och högt belägna i området. Trapphusen är nyrenoverade och återställda till originalkänsla med fin tidstypisk entré, trappbelysning och ringklockor. Föreningen har en trevlig kuperad trädgård med sitt- och grillplatser, bärbuskar och odlingslådor, med möjlighet att engagera sig i en odlingsgrupp. Dessutom finns bastu, snickarverkstad med verktyg, cykelrum och ett gästrum med kokvrå som går att hyra för 100 kr/natt, mycket praktiskt för den som har långväga gäster.

FÖRENINGEN

HSB Brf Martallen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Martallen 29, 32 och 38 i Stockholms kommun. Fastigheten består av 65 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt med en totalyta om 2942 kvm. Föreningen har även några små förrådslokaler om totalt 20 kvm som hyrs ut till medlemmar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1944 under ledning av Sven Wallander.

Tomträtt

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms kommun. Avtalet löper 2024-03-31, senaste omförhandlingen var innan dess år 2014.

Förvaltare

Föreningen är ansluten till HSB som sköter den ekonomiska förvaltningen.

Garage och parkering

Föreningen har en parkeringsplats som hyrs ut för 1000 kr/mån. Boendeparkering gäller i området, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Renovering

Huset byggdes 1944, för fullständig lista på renoveringar sedan 80-talet, se årsredovisning. Takrenovering, 2022/23. OVK, 2022. Fönsterrenovering & stamspolning, 2021. Energideklaration utförd, trapphusrenovering, 2019. Byte av badrumsfönster och montering av isoleringsruta på alla lägenhetsfönster, 2017. Installation av portlås i samtliga portar, 2018 . Injustering av värmesystem, byte av vissa maskiner i tvättstugorna, 2016. Byte av två torkskåp, fönstermålning och tätningslister i trapphus och renovering av samtliga portar, 2015. Fjärrvärmeinstallation, 2004. Installation bredband, 2001. Stambyte, 1999. Byte av elstigar, 1993. Omläggning tak och fasadrenovering, 1992.

Kommande renoveringar

Enligt underhållsplanen är fasadrenovering näst på tur, men det finns inga beslut om när det kommer ske.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen 2022 till drygt 18 mkr, vilket innebär en belåning på 6097 kr/kvm (årsredovisning 2022). Snittet i området uppgår till ca 6500kr/kvm bostadsrättsyta. Avgifterna höjdes med 6% i början av 2023 och det finns inga ytterligare höjningar beslutade.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Föreningen har ett avtal med Telenor (Bredbandsbolaget) till ett förmånligt pris för bredband och telefoni. Hastighet 250/100.

Avgifter vid överlåtelse

En överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet erlägges av säljaren. En pantsättningsavgift om ca 1% av prisbasbeloppet erlägges av köparen.

Medlemskap och inträde i HSB kostar ca 500kr/ ny medlem.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd i varje huskropp och separat förråd för förvaring av vinter- och sommardäck finns ett separat förråd i port 44. I port 56 finns en bastu med intilliggande dusch som får lånas kostnadsfritt av medlemmarna. Ett gästrum i port 56 finns att hyra för långväga gäster och ett hobbyrum med diverse verktyg finns att låna vid behov. För den som siktar på att bli nästa J-O Waldner finns ett pingisrum i port 54! Tvättar gör du i de två tvättstugorna i källaren mellan port 50 & 52 som vardera är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Sopsortering finns i form av soprum med sorteringskärl samt kompost för organiskt avfall. Grovsopor slängs i container i samband med vår- och höststädningarna och samtidigt samlas elavfall ihop.

Städning

Trapphusen städas av en firma. Varje år anordnas höst- och vårstädning och de gemensamma utrymmena städas av de boende.

Bredband och tv

Kabel-tv och bredband levereras av Telenor (Bredbandsbolaget).

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%. Köpare behöver bli medlem i HSB.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida (www.brfmartallen.se), avstämning med styrelsen i maj 2023, samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader just nu. Siffrorna du läser här är alltid uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras under de närmsta åren. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen i berörd förening för mer information.

OMRÅDET

Midsommarkransen är känt för sin småstadskänsla och idylliska miljö trots det nära läget till Liljeholmen, Södermalm och city. En klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Förutom mataffärer, caféer och bageri finns här både vintagebutiker och kvartersbiografen Tellus med film, föredrag och konserter! Naturnära med vackra promenadstråk och bad vid Örnsbergs klippor och mysiga Vinterviken. Ett fåtal minuter från bostaden ligger tunnelbanans röda linje för dig som känner för att lämna hemmakvarteren en stund, och det finns också fina cykelvägar som tar dig till Hornstull på ca tio minuter.