Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 48
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 279 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och bredband. [Andelstal] => 1,77729 % [Andel av årsavgift] => 1,77729 % [Lägenhetsnummer] => 99-2066-3-30/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 320 826 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 4-5 kvm samt en mindre matkällare. )

Midsommarvägen 48

MED KVÄLLSSOL I BLICKEN – GENOMGÅENDE TVÅRUMMARE MED BALKONG HÖGST UPP I HUSET

FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 48
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
53 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 279 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
Andelstal
1,77729 %
Andel av årsavgift
1,77729 %
Lägenhetsnummer
99-2066-3-30/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
320 826 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 4-5 kvm samt en mindre matkällare.

Driftskostnader

El
7 200 kr/år
Försäkring
2 940 kr/år
Total driftskostnad
10 140 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Noli Deli
Kringelgården Café
Gaia Matbar
Vinterviken
Bistro Tegelbruket

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1944

1944 uppfördes husen i HSB Brf Martallen. Martallen 38 med adress Midsommarvägen 46–54 är en av dem. Byggnaderna ritades av HSB:s arkitektkontor. Ritningarna är signerade Axel Garpe som ritade mycket åt HSB under 1940-talet, bland annat i Aspudden och på Reimersholme. Tillsammans med sin chef Sven Wallander signerade han även ritningarna till HSB:s stora kontorshus på Fleminggatan. Husen i HSB Brf Martallen är klassiska och välbevarade smalhus som är fint anpassade i naturen och högt belägna i området.

FÖRENINGEN

HSB Brf Martallen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Martallen 29, 32 och 38 i Stockholms kommun. Fastigheten består av 65 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt med en totalyta om 2942 kvm. Föreningen har även några små förrådslokaler om totalt 20 kvm som hyrs ut till medlemmar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1944 under ledning av Sven Wallander.

Tomträtt

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms kommun. Avtalet löper 2024-03-31, senaste omförhandlingen var innan dess år 2014.

Förvaltare

Föreningen är ansluten till HSB som sköter den ekonomiska förvaltningen.

Garage och parkering

Föreningen har en parkeringsplats som hyrs ut för 1000 kr/mån. Boendeparkering gäller i området, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Renovering

Huset byggdes 1944, för fullständig lista på renoveringar sedan 80-talet, se årsredovisning. Takrenovering, 2022/23. OVK, 2022. Fönsterrenovering & stamspolning, 2021. Energideklaration utförd, trapphusrenovering, 2019. Byte av badrumsfönster och montering av isoleringsruta på alla lägenhetsfönster, 2017. Installation av portlås i samtliga portar, 2018 . Injustering av värmesystem, byte av vissa maskiner i tvättstugorna, 2016. Byte av två torkskåp, fönstermålning och tätningslister i trapphus och renovering av samtliga portar, 2015. Fjärrvärmeinstallation, 2004. Installation bredband, 2001. Stambyte, 1999. Byte av elstigar, 1993. Omläggning tak och fasadrenovering, 1992.

Kommande renoveringar

Enligt underhållsplanen är fasadrenovering näst på tur under 2025, men det finns inga beslut om när det kommer ske och det är inte omöjligt att det kommer senareläggas.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen 2022 till drygt 18 mkr, vilket innebär en belåning på 6097 kr/kvm (årsredovisning 2022). Snittet i området uppgår till ca 6500kr/kvm bostadsrättsyta. Det finns en planerad avgiftshöjning om 6% from 2024.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Föreningen har ett avtal med Telenor (Bredbandsbolaget) till ett förmånligt pris för bredband och telefoni. Hastighet 250/100.

Avgifter vid överlåtelse

En överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet erlägges av säljaren. En pantsättningsavgift om ca 1% av prisbasbeloppet erlägges av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd i varje huskropp och separat förråd för förvaring av vinter- och sommardäck finns ett separat förråd i port 44. I port 56 finns en bastu med intilliggande dusch som får lånas kostnadsfritt av medlemmarna. Ett gästrum i port 56 finns att hyra för långväga gäster och ett hobbyrum med diverse verktyg finns att låna vid behov. För den som siktar på att bli nästa J-O Waldner finns ett pingisrum i port 54! Tvättar gör du i de två tvättstugorna i källaren mellan port 50 & 52 som vardera är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Sopsortering finns i form av soprum med sorteringskärl samt kompost för organiskt avfall. Grovsopor slängs i container i samband med vår- och höststädningarna och samtidigt samlas elavfall ihop. Det finns även extra förråd att hyra.

Städning

Trapphusen städas av en firma. Varje år anordnas höst- och vårstädning och de gemensamma utrymmena städas av de boende.

Bredband och tv

Kabel-tv och bredband levereras av Telenor (Bredbandsbolaget).

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%. Köpare behöver bli medlem i HSB vilket kostar ca 500kr/medlem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida (www.brfmartallen.se), avstämning med styrelsen i september 2023, samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader just nu. Siffrorna du läser här är alltid uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras under de närmsta åren. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen i berörd förening för mer information.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Södermalm inom tio minuter. I närheten finns många mysiga kaféer, bra restauranger och små personliga inredningsbutiker. Svandammsparken är en grönskande plats nära hemifrån för picknick och promenad, och den gamla biografen Tellus med film, konserter, café m.m. är en kvartersfavorit!