Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Johannesbergsgatan 4
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 29 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 664 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas. [Andelstal] => 6,6 % [Andel av årsavgift] => 6,6068 % [Lägenhetsnummer] => 00008/1102 )

Johannesbergsgatan 4

I MYSIGA KRANSENKVARTER - HÖRNETTA MED ORIGINALDETALJER OCH VACKER GÅRDSMILJÖ

TEXT: BECK REMNES FOTO: DAGMAR

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Johannesbergsgatan 4
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
29 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 664 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas.
Andelstal
6,6 %
Andel av årsavgift
6,6068 %
Lägenhetsnummer
00008/1102

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 788 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
7 788 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bageri Pomona
supergott bröd och bakelser
Tre Vänner
öl och hamburgare
Vinterviken
promenadstråk, badplatser och café
Two little spoons
superfin liten inredningsbutik på Vattenledningsvägen
Rain
indisk mat

Arkitekturen

Arkitekt: 1935, Peder Clason

1935–1936 uppfördes huset på tomten Hundrovan 5 av Byggnadsföreningen Felicitas efter ritningar av Peder Clason, son till Isak Gustaf Clason, en av våra mest framstående arkitekter i slutet av 1800-talet, som bland annat ritade Nordiska museet. Sonen Peder ritade till exempel Sveriges paviljonger på världsutställningarna i Barcelona och Bryssel. Under 1930-talet ritade han många flerfamiljshus, framför allt i Gröndal, men alltså även detta hus i Midsommarkransen. Hundrovan 5 är ett två- till trevåningshus i suterräng och det inreddes från början enkelt med små lägenheter som fick dela på ett badrum per våningsplan, men hade förhållandevis rymliga kök. 1989–1990 renoverades huset och då fick samtliga lägenheter egna duschrum. Huset har en vacker och välbevarad fasad putsad i en ljust gulvit kulör och med fönster målade i ljusgrönt. Brf Hundrovan 5 är en liten och vänlig förening med 13 lägenheter. Man har investerat kraftfullt och gjort omfattande renoveringar i hus och på tomt enligt lagd renoverings- och ekonomisk plan i ett 20 års-perspektiv, vilket bland annat infattar dränering, ventilation, trapphus, uteplatser, sopstation, säkerhetsdörrar, tilläggsisolering av vind med mera. För god driftsekonomi har man valt material som granit, cortenstål och sibirisk lärk för ett enkelt underhåll och lång hållbarhet. Alla armaturer har försetts med LED-belysning och tidsstyrning.

FÖRENINGEN

Brf Hundrovan 5

Brf Hundrovan 5 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Hundrovan 5 på Johannesbergsgatan 5. Huset ritades av arkitekt Peder Clason och uppfördes år 1935 till 1936. Här äger man sin mark.

Antal lägenheter

Föreningen upplåter 13 lägenheter med bostadsrätt fördelade på 1-2 rok om totalt 479kvm boyta

År föreningen övertog fastigheten

Bostadsrättsföreningen registrerades 1986, Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2000. Nuvarande stadgar registrerades år 2000 hos bolagsverket.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. En avgiftshöjning om 4% har precis gjorts, inräknat i avgiften i annonsen. Inga ytterligare avgiftshöjningar beslutade.

Bredband och Kabel-TV

Bredband och kabel-tv levereras av Comhem, medlem tecknar själv avtal.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder ligger år 2021 på 4,3 mkr vilket ger en belåningsgrad på 9 009 kr/kvm.

Stadgar

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 20% samt att den boende parten har fullmakt att rösta vid stämma. Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en fantastiskt fin arkitektritad gård omringad va grönska. Det finns ett flertal sittplatser, bland annat ett stort trädäck med långbord och bänkar, ett ”lounge-område” med soffa, fåtöljer och parasoll. Supertrevligt för grillkvällar och det finns mysig belysning man kan tända när det blir mörkt. Källarförråd disponeras av lägenheten. Cykelställ finns på gården. Tvättstuga är belägen i källaren och är utrustad med 2 tvättmaskiner 1 torktumlare.

Renoveringar i urval

2019 Nya tvättmaskiner, renovering tvättstuga. 2018 Byte av samtliga lägenhetsdörrar med digitalt kodlås, byte av postlådor i trapphus. 2017 Utomhusmiljön, dränering, installation av fjärrvärme, renovering av ventilation. 2016 Renovering av trapphus, fasadrenovering, ny entréport som minskar uppvärmnings-kostnaderna. 2014 OVK genomfört, ny tvättmaskin installerades. 2012 Fönster med isolerglas. 2005 Målning av tak samt nya hängrännor, radonmätning utförd - lågt värde. 1990 Ny fasadbeläggning, nya el-stigar, nya vatten & avloppsstammar.

Kommande renoveringar

Inga planerade renoveringar mer än normalt fastighetsunderhåll.

Föreningen har ordet

"Föreningen har investerat kraftfullt och gjort omfattande renoveringar i fastighet och tomt enligt lagd strategisk renoverings- och ekonomisk plan. För god driftsekonomi har föreningen uteslutande valt material som granit, corten-stål, sibi-risk lärk för enkelt underhåll och lång hållbarhet i sina investeringar utomhus. Alla armaturer har försetts med LED-belysning och tidsstyrning.

Föreningen har precis färdigställt en mycket stor renoveringsplan och gjort 20-års underhåll (dränering, ventilation (OVK), trapphus, uteplatser, sopstation, tilläggsisolering vind, säker-hets dörrar mm). Vi fokuserar nu kraftigt på driftsekonomi och optimering. Föreningens ekonomi ser lovande ut. Inga större renoveringar kommer att ske inom ett 10-års perspektiv."

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av föreningen själva.

Städning

Föreningen har anlitat städfirma för trappstädning och anordnar två gemensamma städdagar per år.

Övriga avgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen samt föreningens ordförande 2022-09-16. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Johannesbergsgatan är en kort liten gata som kanske inte hör till de mest namnkunniga i Midsommarkransen, samtidigt ligger det centralt ”i byn” runt hörnet från Midsommarparken och endast ett par minuter från tunnelbanan. Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det lätt att trivas! Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage och många caféer och restauranger, samt anrika biografen Tellus. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter.