Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Mellanbergsvägen 9
  [Område] => Hökmossen
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 51 kvm
Föreningens information. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 494 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv [Andelstal] => 0,9511 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 50/1002 )

Mellanbergsvägen 9

TVÅA (MÖJLIG TREA) MED ORIGINALKÖK OCH FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK

FOTO: ONO STYLING: YNGFALK TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Mellanbergsvägen 9
Område
Hökmossen
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
51 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 494 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv
Andelstal
0,9511 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
50/1002

Driftskostnader

El
3 487 kr/år
Försäkring
2 316 kr/år
Total driftskostnad
5 803 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

CYKLA TILL VINTERVIKEN
för att bada, spela paddel, hyra SUP eller ha picknick.
TELLUS BIO
som ser ut som biograferna gjorde när en var liten.
SÖDERBERGS BAGERI
SCANDWICH
HÄGERSTENS BASSÄNGBAD

Arkitekturen

Arkitekt: HAWERMAN & FRIBERG 1943

Huset på Mellanbergsvägen 9 ingår i en klunga om tio barnrikehus som uppfördes år 1943–1944 efter ritningar av arkitekterna Ernst Hawerman och Nils G:son Friberg. Dessa två, med gemensamt arkitektkontor, ritade många av de barnrikehus som byggdes i Stockholm under 1940-talet, men står även bakom ett antal offentliga byggnader. Tegel var ett vanligt fasadmaterial på dessa typer av hus och så är fallet även här. Materialet var, och är, både lättskött och dekorativt. Husen är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Utemiljön är lugn med stora gräsytor och mycket grönska. Mellan husen finns utemöbler, grillplatser, rabatter och odlingsmöjligheter. Brf Korpen innefattar sex av dessa hus och består av 111 lägenheter, 108 bostadsrätter, 3 lokaler och 3 hyresrätter, det sistnämnda ett dolt kapital. Föreningen erbjuder även sex parkeringsplatser mot avgift via ett kösystem.

FÖRENINGEN

Brf Korpen

Föreningen

Brf Korpen (org. 769603-4565) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Koppartråden 7 år 2001. Föreningen består av 6 bostadshus belägna på Hökmossevägen 60-70 samt Mellanbergsvägen 9-23, och omfattar 108 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt, 11 lokaler med hyresrätt samt 3 lokaler med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt. Husen uppfördes år 1943 och ritades av arkitekterna Nils G:son Friberg och Ernst Hawerman.

Parkering

Föreningen har ett fåtal (6st) p-platser med tillhörande kö. Längst gatorna gäller boendeparkering, se Stockholms stads hemsida för mer information.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2021 ligger på ca 8 551 kr per kvm bostadsrättsarea. I kassan finns ca 6,4 mkr. Föreningen har därutöver 3 st hyresrätter om totalt 133 kvm boarea som får anses som ett dolt kapital. 2023-01-01 höjdes avgiften med 15%, ingen ytterligare höjning är planerad i dagsläget (enligt föreningens hemsida).

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service AB och den tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband och kabel-tv är via Tele2.

Juridisk person och delägarskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande med en minsta ägarandel om 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 463 kr samt en pantsättningsavgift på 585 kr/pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder en välordnad utemiljö med tre uteplatser. Här finns även pallkragar att odla i om man önskar. I källarplanet finns även cykelförråd. Föreningen har också 6 st barnvagnsrum. Tvättstugan är belägen på Mellanbergsvägen 19 ihop med två torkrum, där finns flertalet tvättmaskiner, torktumlare samt mangel.

Renoveringar i urval

2023 Fönsterrenovering, 2020 renovering av föreningens kulvertar, 2015 nya tätningslister och bättringsmålning av källarfönster, 2014 föreningen ökade trycket i vattenledningarna för att få ett bättre vattentryck högre upp i husen, energideklaration utfördes, 2013 obligatorisk ventilationskontroll genomförd och godkänd, 2005 renovering av tvättstugor 2002 byte av tak, 2001 stambyte av badrum och kök, renovering av ventilationen med bibehållet självdrag, byte av elstigar i fastigheten och lägenheterna (3-fas indraget), renovering av fönster.

Planerade renoveringar

Översyn av ytskikt i trapphus & portar ska ses över närmsta åren.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.brfkorpen.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt hemsida 2024-01-30. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i en lugn del av Hägersten med närhet till både friluftsliv och kultur. På kort promenadavstånd finns till exempel Friluftsteatern i Hägerstensåsen, kulturföreningen Melodybox, Hägerstensbadet och Västertorps simhall. Vid Telefonplan finns Konstfack med trevliga utställningar och julmarknad, restaurang Landet och flera trevliga fik. Det är även smidigt att ta sig ned till Vinterviken på sommaren för att bada och picknicka! Ett par minuter från bostaden finns pizzeria och kiosk, och vill du storhandla har du inte långt till Stora Coop i Västberga. Kommunikationerna åt olika håll är mycket goda; precis utanför huset finns hållplats för buss 147 som går till Liljeholmen, tre minuter till buss 141 och 192, fem minuter till buss 161 till Älvsjö/pendeltåg och 10 min till Hägerstensåsens t-bana. Dessutom tar du dig snabbt och smidigt till stan med cykel då det finns cykelväg skild från bilvägen ända in till Hornstull.