Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bokbindarvägen 17
  [Område] => Hägerstensåsen/Telefonplan
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 50 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 076 kr/mån Ink. värme, vatten [Andelstal] => 3,43745 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 11/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 913 227 kr, ,då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett källarförråd ca: 3 kvm (säljarens uppgifter). )

Bokbindarvägen 17

VÄLBEVARAD OCH SMAKFULLT RENOVERAD FUNKISTVÅA MED SOLIG BALKONG

FOTO: ÖSTLING STYLING: RYHDMAN TEXT: LUNDGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Emma Ekvall
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bokbindarvägen 17
Område
Hägerstensåsen/Telefonplan
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
50 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 076 kr/mån Ink. värme, vatten
Andelstal
3,43745 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
11/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
913 227 kr, ,då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett källarförråd ca: 3 kvm (säljarens uppgifter).

Driftskostnader

Uppvärmning
1 800 kr/år
El
1 320 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Övrigt
3 600 kr/år
Total driftskostnad
9 120 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt specificerar kostnaden för gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

VINTERVIKENS TRÄDGÅRDSKAFÉ:
Underbart kafé med eget bageri och egenodlade grönsaker.
VINTERVIKENS BADPLATS:
Sommartid är Vintervikens trevliga badplats ett givet utflyktsmål.
SÖDERBERGS BAGERI:
På helgerna är det gemytligt att kila ner till Söderbergs Bageri strax nedanför lägenheten och köpa nygräddade frallor.
RESTAURANG LANDET:
Kvarterskrog med familjär stämning och livemusik på helgerna. Som ett andra vardagsrum för de boende i kvarteren kring Telefonplan.
A.B. CAFÉ:
Välbesökt kafé med mysig bistrokänsla.

Arkitekturen

Arkitekt: S. Ancker, B. Gate, S. Lindegren.

Huset med adress Bokbindarvägen 17 byggdes under 1939 och 1940. Det är ett klassiskt smalhus med ljusputsad fasad och bevarade originalfönster. Tidens stadsplaner gick under epitetet ”hus i park” och huset omgärdas av lummig grönska. Liksom övriga kvarteret är huset gulklassat av Stadsmuseet vilket innebär att det anses ha ett kulturhistoriskt värde och en positiv betydelse för stadsbilden. Ritningarna är signerade den omtalade arkitekttrion Stig Ancker, Bengt Gate och Sten Lindegren som i över femtio år drev en gemensam arkitektverksamhet med bland annat Läkarhuset vid Odenplan och Sveriges ambassad i Dublin på verklistan.

FÖRENINGEN

Brf Lineotypen 7 & 8

Föreningen

Brf Lineotypen 7 & 8 (org. 769634-1226) är en äkta bostadsrättsföreningen som förvärvade fastigheterna genom ombildning 2021. Föreningen består av 3 byggnader och är belägna på Bokbindarvägen 11B, 15-17 samt Boktryckarvägen 5-7. Föreningen omfattar 33 bostadsrätter, 4 hyresrätter och 1 hyreslokal. Marken innehas med äganderätt och påverkas således ej av eventuella tomträttsavgälder. Husen ritades 1939 av arkitekterna S. Ancker, B. Gate, S. Lindegren.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko.

Ekonomi:

Föreningen har en ekonomisk plan för att säkerställa finansiering av kommande renoveringar. Det är budgeterat att använda 7 675 000 kr för underhållsåtgärder de närmaste 10 åren. Intäkten från ombildningen är inte inkluderad i den planerade finansieringen utan bidrar istället positivt till budgeten. Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 16 804 kr per kvm bostadsrättsarea. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

Bredband och Kabel-TV

Bredband tecknas av den enskilde medlemmen. Föreningens medlemmar använder sig idag av mobilt bredband. Processen för indragning av fiber planeras för 2024, styrelsen utvärderar just nu Ownit och Banhof. Beslut kommer att fattas snart utifrån dessa offerter och sedan ska arbetet påbörjas.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. På föreningens hemsida finns mer information om regler kring uthyrning.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift

Betalas av köpare. Överlåtelseavgiften är 2,5% av prisbasbeloppet och pantsättningsavgiften är 1% av prisbasbeloppet.

Gemensamma utrymmen

I husets källare finner du en av de två tvättstugorna som finns i föreningen. Det finns två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. All utrustning är köpt under 2023. Den andra tvättstugan finns belägen rakt över gården på Bokbindarvägen 11. I källaren finns det även cykel- och barnvagnsrum. Utöver det förråd som tillhör lägenheten har föreningens medlemmar möjligheter att hyra förråd som finns lediga. Det finns även ett skyddsrum i källaren. Föreningen har flera lummiga gemensamma utemiljöer med möbler, grill där grannarna ofta njuter av kvällssolen tillsammans.

Garage och parkeringsplatser

Föreningen disponerar över sju parkeringsplatser utomhus och sex garageplatser. Parkeringsplats kostar 500 kr/mån och garageplats kostar 1500 kr/mån. Det är för närvarande väldigt korta köer till både garage- och parkeringsplatserna. Utöver detta finns det boendeparkering i området.

Renoveringar i urval

2022, Nya tvättmaskiner, stambyte i 15 lägenheter och fiberinstallation påbörjades.

2021, Stambyte.

Från årsredovisning 2021 kan man även utläsa att dessa renoveringar utförts sedan tidigare, yttertaken har lagts om, installation av bergvärme, fasad- och balkongrenoveringar på ena byggnaden, fönsterbyte på en av byggnaderna samt kompletterats med separat utvändig aluminiumbåge på den andra byggnaden, vissa VA-stammar har bytts ut, varierande underhåll genomfört inne i lägenheterna, några lägenheter har totalrenoverats, några ytterligare badrum.

Kommande renoveringar

Inom snar framtid kommer det att genomföras elarbeten, eventuellt byte till fjärrvärme och installation av fiber. Processen för indragning av fiber påbörjades redan under 2022 och sattes på paus i samband med det väsentligt förändrade världsläget. Med det sagt så ligger det högst upp på listan av förädlande insatser och har ett röstat godkännande för genomförande från stämma. Diskussioner har förts gällande renovering av källarförråden. Styrelsen förmedlar att det finns en likvid på över 2 000 000 kr som kan användas för bland annat indragningen av fiber eller oväntade utgifter.

Kontroll

Ovanstående information grundas från föreningens stadgar, årsredovisning från 2022 samt kontakt med styrelsen i februari 2024. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett mycket angenämt läge på Hägerstensåsen, och inom ett stenkast finns bland annat Konstfack, Klättercentret, simhall, utomhusbad, Restaurang Landet, Söderbergs Bageri och mysiga A. B. Café. En kort promenad bort hittar man underbara Aspuddsparken och Aspuddens charmiga småstadskärna med bland annat biograf. Det är även nära till Vinterviken och Örnberget med trevliga badplatser och fina promenadstråk längs med Mälaren. Samtidigt som lugnet råder i grannskapet är läget centralt och med cykel eller tunnelbana, bara några hundra meter från lägenheten, tar man sig snabbt in till Söder. Närservicen är god och i närområdet finns flera välsorterade mataffärer med generösa öppettider.