Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sparbanksvägen 79
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 65 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 475 kr/mån inklusive värme och vatten. En obligatorisk avgift om 249 kr/mån tillkommer för bredband. Från 1 juli höjs avgiften med 5 %, vilket ger 4 475 kr/mån. [Andelstal] => 3,5833 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 14/1202 )

Sparbanksvägen 79

VÄLPLANERAD TREA MED ELEGANT 40-TALSKARAKTÄR

TEXT: ENGSTRÖM FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Extra kontaktperson

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sparbanksvägen 79
Område
Hägerstensåsen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
65 kvm
Föreningens information
Avgift
4 475 kr/mån inklusive värme och vatten. En obligatorisk avgift om 249 kr/mån tillkommer för bredband. Från 1 juli höjs avgiften med 5 %, vilket ger 4 475 kr/mån.
Andelstal
3,5833 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
14/1202

Driftskostnader

El
2 500 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Övrigt
3 200 kr/år
Total driftskostnad
8 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
övrigt avser gaskostnad.

planskiss

DOKUMENT & MEDIA

Arkitekturen

Arkitekt: ALBIN STARK 1945

Fastigheten Sparbanksboken 4 är ett smalhus i tre våningar samt med en delvis inredd suterrängvåning som ursprungligen rymde butiker och en hantverkslokal, till exempel Korrekt Kemisk tvätt och Alvars fotografiska. Husets fasad är klädd i rött tegel. Trapphusen vetter mot gatan och är utbyggda som burspråk. Här sitter eleganta ekportar med murad omfattning och en svängd överdel. Huset uppfördes 1945 efter ritningar av Albin Stark, en produktiv och ofta anlitad arkitekt som ritat åtskilliga byggnader i såväl Stockholm som Solna under flera decennier och i olika byggnadsstilar. Sparbanksboken 4 är en tidstypisk byggnad som också är mycket välbevarad, endast balkongerna har bytts ut från originalutförande.

Brf Sparboken 4 är en trevlig förening som både är social och lugn. Man har en gemensam gård på baksidan av huset med gräsmatta, träd, buskar och utemöbler samt en grill för de boende. Även på framsidan av huset finns grönska och på våren blommar olika lökväxter. I föreningen finns 31 lägenheter, 5 lokaler och 3 parkeringsplatser (med kölista).

FÖRENINGEN

Brf Sparboken 4

Antal lägenheter och lokaler

Brf Sparboken 4 består av 31 bostadsrätter och fem lokaler som hyrs ut. Även 3 parkeringsplatser finns. Föreningen beskattas som en äkta sådan. Huset ritades 1945 av Albin Stark.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen övertog fastigheten 2008.

Mark

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms stad och omförhandlas nästa gång 2025.

Renovering

2019 renoverades rör i bottenplattan. 2018 renoverades fönstren. 2017 stamspolning och anslutning till fibernätverk. 2011 stambyte.

Kommande renoveringar

Inga beslutade renoveringar finns.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud för kabel-tv. En obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 249 kr. Avgifterna har legat stilla sedan 2012. Föreningen kalkylerar i budgeten med en successiv höjning av räntan upp till tre procent år 2023. En sådan snittränta skulle kräva en avgiftshöjning på fem procent. Föreningen har beslutat att genomföra och även tidigarelägga den höjningen till 1 juli 2020 för att öka amorteringstakten och få upp soliditeten. Vid försäljning utgår 2,5 % av ett prisbasbelopp, dvs 1163 kr, till köparen och vid pantsättning tas 1 % av pbb, dvs 465 kr, ut.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på 16 mkr och de amorteras löpande.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum och tvättstuga finns för de boende. På baksidan finns utemöbler bland träden.

Bredband och Kabel-TV

Bredband och kabel-tv levereras via fiber från Bredbandsbolaget.

Medlemskap

Delat ägande godkänns mellan t ex makar eller sambos. Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson i augusti 2019 samt årsredovisning för 2017/18. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen

OMRÅDET

Välbevarade och trivsamma Hägerstensåsen är på många sätt typisk för 1940-talet. Välbyggda hus med kompakta bostäder och en hel del arkitektoniska pärlor går att finna här, det är ett vackert område att bo i!

Utbudet i området är varierat, här finns både nya caféer och klassiska kvarterskrogar, och närheten till klustret Telefonplan, Midsommarkransen, Aspudden och Västertorp ger en mängd variation i antal butiker, konst- och kulturupplevelser och matställen. Härifrån går det också fint att ta sig mot Mälaren med cykel eller via promenadstråk och då med tillgång till härliga badklippor. Behöver du ta dig härifrån är det nära till tunnelbana, närmaste station är Hägerstensåsen, men här finns också bussar som tar dig mot city. Dessutom tar du dig på snabbt och smidigt till stan med cykel då det finns cykelväg skild från bilvägen ända in till Hornstull.