Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Riksdalervägen 7
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 6 av 8, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 56 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 236 kr/mån Inkl. värme, v/a, bredband, kabel-tv (basutbud). [Andelstal] => 1,3734 % [Andel av årsavgift] => 1,40694 % [Lägenhetsnummer] => 1025/1603 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 48 799 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm enligt säljarens uppgifter. )

Riksdalervägen 7

HÖRNFUNKIS PÅ SJÄTTE VÅNINGEN – BALKONG OCH MÄKTIG UTSIKT

FOTO: BOUKARI / JAHNSON STYLING: COPPARSTAD SKRIBENT: MURÉN

BUDGIVNING

Högsta bud: 3 400 000 kr

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Gabriel Asadour
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Riksdalervägen 7
Område
Hägerstensåsen
Våning
6 av 8, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
56 kvm
Föreningens information
Avgift
2 236 kr/mån Inkl. värme, v/a, bredband, kabel-tv (basutbud).
Andelstal
1,3734 %
Andel av årsavgift
1,40694 %
Lägenhetsnummer
1025/1603
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
48 799 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm enligt säljarens uppgifter.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
3 535 kr/år
Total driftskostnad
7 135 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
För promenader, bad och fika i grönska
Hägerstensåsens medborgarhus
En samlingsplats för kulturella aktiviteter precis utanför huset
AB Café
Mysigt café i området
Slow Hands
Veganskt café och bar med kul utbud av vin
Bar Libertin
Mat och vinbar

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker-Gate-Lindegren 1948

Med sina åtta våningar är huset på Riksdalervägen 7–9, Förskottet 8, ett utropstecken på Hägerstensåsen. Det uppfördes 1948 efter ritningar av den välrenommerade arkitekttrion Ancker-Gate-Lindegren, som också planlade området enligt idéer hämtade från utlandet. Butiker och serviceinrättningar skulle samlas på ett ställe, med Riksdalertorget som centrum. Gatorna och kvarteren fick namn med ekonomisk anknytning. Förskottet 8 kom dock att i folkmun kallas ”Kofferten” då man tyckte att byggnaden med sitt rundade tak liknade en amerikakoffert. Av detta smeknamn fick bostadsrättsföreningen namnet Brf Kofferten då den bildades. Fastigheten är grönklassad i Stockholm stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Kofferten

Föreningen

Brf Kofferten är en äkta bostadsrättsförening belägen på Riksdalervägen 5-9 i Hägerstensåsen. Huset byggdes år 1948 och köptes av föreningen år 2004.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler

Huset består av totalt 67 lägenheter, 65 st upplåtna med bostadsrätt och 2 st med hyresrätt. 3 940 kvm bostadsrättsyta. Föreningen har fyra lokaler för uthyrning, två av dessa nyttjas som kontor och en till restaurangverksamhet. Till föreningen hör en separat huskropp som hyrs av Kunskapsskolan i Sverige AB som bedriver skolverksamhet i byggnaden. Företaget COPAB AB hyr plats på taket för antenner samt ett mindre utrymme för tillhörande elektronik avsett för kortvågsradio.

Mark

Föreningen äger marken.

Stadgar

Föreningen accepterar delat ägande och uthyrning i andra hand vid giltig anledning. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, bredband/fiber och bredbands-TV. Nästa avgiftsändring blir i januari 2025, en årlig höjning om 2%.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen förvaltning.

Föreningens ekonomi

Föreningen har mycket stabil ekonomi och amorterar löpande 150 tkr per kvartal på ett av sina lån. En extra amortering om 4 mkr

genomfördes i slutet av 2023, och 2022 genomfördes två extra amorteringar på 4,5 mkr. Föreningen har en totalt skuld om 6 124 331 kr till kreditinstitut, detta ger en belåning om 1 181kr / kvm, vilket får anses lågt då snittet i området är 6500kr / kvm. Det finns ca 3 mkr i kassa & bank enligt årsredovisning 2023.

TV och internet

Fiberleverantör är Stockholms stadsnät, 1000/1000 Mbit/sek. TV, Sappa grundutbud.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har tre tvättstugor i källarplan, en grovtvättstuga samt två för hushållstvätt. Sammantaget finns fem tvättmaskiner, tre torkskåp, två stora torkrum och mangel. Tvättstugan bokas smidigt digitalt. Utöver det finns en fin och härlig trädgård som sköts om tillsammans med Gröna Lundin.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift/pantsättningsavgift av köparen/pantsättaren. Stadgarna slår fast att: Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1,5 % av gällande prisbasbelopp.

Garage och parkering

Föreningen har 15 st parkeringsplatser belägna på husets baksida. Intresseanmälan av parkeringsplats görs till styrelsens e-post. Kostnad p-plats: 400 kr/månaden. Boendeparkering gäller annars i området.

Renoveringar i urval

För fullständig lista på utförda renoveringar, se senaste årsredovisningen

2022 Hissar bytts ut

2021/22 ny OVK

2021 Ny maskinpark installerades i två av tvättstugorna, fastighetens två skyddsrum har renoverats/återställts.

2020 Trapphusrenovering

2015 Balkongerna byttes ut

1994 Stambyte genomfördes, elstigarna byttes.

Kommande renoveringar

Det som står närmast i föreningens underhållsplan är besiktning av fasaden. Om renovering av fasaden ska ske, det kan ev. bli aktuellt under 2025. Föreningen har besiktigat deras tak och fått utlåtande om att det är i gott skick men bör målas om ett par år. I övrigt ligger det 'mindre' åtgärder i plan - stamspolning, ev bättringsmålning i källargångar.

Kontroll

Ovanstående information kommer från senaste årsredovisning från 2022 och föreningens hemsida. Uppgift som är av särskild vikt bör stämmas av med styrelsen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida

https://www.brfkofferten.se/

OMRÅDET

Hägerstensåsen är ett mycket bra exempel på förort från 1940-talet som består av många välbyggda hus med högklassiga bostäder, och området är väl bevarat till sin ursprungliga karaktär. Riksdalertorget är en särskilt fin arkitektonisk pärla från tiden. Här finns Hägerstens medborgarhus, skola/förskolor, matställen, Ica-butik och andra mindre butiker i direkt anslutning. Varje år arrangeras två mycket välbesökta loppmarknader. På Åsen bor man mitt i klustret Telefonplan, Midsommarkransen, Aspudden, Västertorp och Mälarhöjden, vilket ger närhet till dessa områdens olika utbud. Tunnelbanan nås på fyra-fem minuter och därifrån är det en kvarts färd till T-centralen. Närmsta busshållplats nås på en minut och trafikerar sträckan Liljeholmen-Hökmossen samt nattbussarna.