Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Mellanbergsvägen 15
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 44 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 466 kr/mån inkl. värme, V/A samt kabel-tv basutbud. [Andelstal] => 0,8128785 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 0036/1102 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 324 067 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett källarförråd om ca 8 kvm )

Mellanbergsvägen 15

NYRENOVERAD FUNKISTVÅA MED HÄRLIGT LJUSINSLÄPP OCH PERFEKT PLANLÖSNING

FOTO: ONO STYLING: COPPARSTAD TEXT: LUNDGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Mellanbergsvägen 15
Område
Hägerstensåsen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
44 kvm
Föreningens information
Avgift
3 466 kr/mån inkl. värme, V/A samt kabel-tv basutbud.
Andelstal
0,8128785 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
0036/1102
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
324 067 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett källarförråd om ca 8 kvm

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
4 800 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken, Sjöberget och Klubbensborg
Givna utflyktsmål med bad och mysiga promenader längs med Mälarens vatten.
Mälarhöjdsbadet och Lyran
Trevlig badplats och konditori i en oerhört vacker miljö.
Många trevliga restauranger i området
På kort gångavstånd från lägenheten finns Söderbergs bageri, Sushi Ureshii, Vår Pizza och flera andra mysiga restauranger.
Butiker i närheten
I grannstadsdelen Midsommarkransen hittar man bland annat inredningsbutiken 2littlespoons och flera bra second hand-butiker.
Ypperlig närservice
I närheten finns bland annat två stora matbutiker, Systembolaget och Rusta.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: HAWERMAN & FRIBERG 1943

Huset på Mellanbergsvägen 15 ingår i en klunga om tio barnrikehus som uppfördes under 1943 och 1944. Tegel var ett vanligt fasadmaterial på dessa typer av hus och så är fallet även här. Materialet var, och är, både lättskött och dekorativt. Det är klassiska smalhus orienterade i sydväst/nordväst för maximalt solljusinsläpp. Tidens stadsplaner gick under epitetet ”hus i park” och mellan husen finns lummiga grönytor med utemöbler, grillplatser, rabatter och odlingsmöjligheter. Hela kvarteret är grönklassat i Stadsmuseets kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att husen anses vara särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Ritningarna är signerade Ernst Hawerman och Nils G:son Friberg som hade ett gemensamt arkitektkontor och ritade många av de barnrikehus som Stockholms stad lät uppföra under 1940-talet för familjer med fler än tre barn. På den gemensamma verklistan hittar vi även ett flertal offentliga byggnader såsom Tandläkarhögskolan i Malmö och Patent- och Registreringsverkets byggnad på Östermalm.

FÖRENINGEN

Brf Korpen

Föreningen

Brf Korpen (org. 769603-4565) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Koppartråden 7 år 2001. Föreningen består av 6 bostadshus belägna på Hökmossevägen 60-70 samt Mellanbergsvägen 9-23, och omfattar 108 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt, 11 lokaler med hyresrätt samt 3 lokaler med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt. Husen uppfördes år 1943 och ritades av arkitekterna Nils G:son Friberg och Ernst Hawerman.

Parkering

Föreningen har ett fåtal (6st) p-platser med tillhörande kö. Längst gatorna gäller boendeparkering, se Stockholms stads hemsida för mer information.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2021 ligger på ca 8 551 kr per kvm bostadsrättsarea. I kassan finns ca 6,4 mkr. Föreningen har därutöver 3 st hyresrätter om totalt 133 kvm boarea som får anses som ett dolt kapital. 2023-01-01 höjdes avgiften med 15%, ingen ytterligare höjning är planerad i dagsläget (enligt föreningens hemsida).

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service AB och den tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband och kabel-tv är via Tele2.

Juridisk person och delägarskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande med en minsta ägarandel om 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 463 kr samt en pantsättningsavgift på 585 kr/pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder en välordnad utemiljö med tre uteplatser. Här finns även pallkragar att odla i om man önskar. I källarplanet finns även cykelförråd. Föreningen har också 6 st barnvagnsrum. Tvättstugan är belägen på Mellanbergsvägen 19 ihop med två torkrum, där finns flertalet tvättmaskiner, torktumlare samt mangel.

Renoveringar i urval

2023 Fönsterrenovering, 2020 renovering av föreningens kulvertar, 2015 nya tätningslister och bättringsmålning av källarfönster, 2014 föreningen ökade trycket i vattenledningarna för att få ett bättre vattentryck högre upp i husen, energideklaration utfördes, 2013 obligatorisk ventilationskontroll genomförd och godkänd, 2005 renovering av tvättstugor 2002 byte av tak, 2001 stambyte av badrum och kök, renovering av ventilationen med bibehållet självdrag, byte av elstigar i fastigheten och lägenheterna (3-fas indraget), renovering av fönster.

Planerade renoveringar

Översyn av ytskikt i trapphus & portar ska ses över närmsta åren.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.brfkorpen.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt hemsida 2024-01-30. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten ligger i en rofylld del av Hägersten med närhet till både friluftsliv och kultur. Inom ett stenkast finns Friluftsteatern i Hägerstensåsen, kulturföreningen Melodybox, Hägerstensbadet och Västertorps simhall. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i kvarteret har man Telefonplan med Konstfack, Klättercentret och ett myller av trevliga restauranger och kaféer på kort gångavstånd. Det är även nära till Aspudden och Midsommarkransen med mysig småstadskänsla, och soliga dagar är Vinterviken och Mälarhöjdsbadet givna utflyktsmål. Runt hörnet finns pizzeria och kiosk, och lite längre bort ligger en Stora Coop-butik med stort sortiment och generösa öppettider. Till närmsta busshållplats går man på någon minut och härifrån tar man sig snabbt och smidigt till bland annat Liljeholmen och Älvsjö. Dessutom tar det bara cirka tio minuter att gå till Hägerstensåsens tunnelbanestation och fina cykelvägar som är avskilda från biltrafik leder hela vägen fram till Hornstull.