Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lotterivägen 4
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 58 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 465 kr/mån Inklusive värme och VA. [Andelstal] => 5,9 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1001 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 155 803 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att få fram, så har beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => Bostadsrätten disponerar ett källarförråd om ca 4-6 kvm enligt föreningens information. )

Lotterivägen 4

VÄLPLANERAD 1940-TALSFUNKIS MED BALKONG I SÖDERLÄGE

STYLING RYDMAN FOTO ÖSTLING TEXT MUREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lotterivägen 4
Område
Hägerstensåsen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
58 kvm
Föreningens information
Avgift
3 465 kr/mån Inklusive värme och VA.
Andelstal
5,9 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1001
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
155 803 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att få fram, så har beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Bostadsrätten disponerar ett källarförråd om ca 4-6 kvm enligt föreningens information.

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 700 kr/år
Total driftskostnad
5 100 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

DOKUMENT & MEDIA

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Teaterparken
Slow Hands Café
Sushi Ureshii
Medborgarhuset
Vinterviken & Örnsbergs badklippor

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker-Gate-Lindegren 1946

Lotteriet 2 på Lotterivägen 4-8 är ett tidstypiskt 1940-talshus som ritades av arkitekttrion Ancker-Gate-Lindegren, en under många år anlitad firma som ritade en hel del i just Hägerstensåsen, men även på många andra håll i Stockholm med omnejd. Lotteriet 2 uppfördes under åren 1946–48 är ett lamellhus i tre våningar som är till stora delar i ett mycket fint ursprungligt skick. Fasaden är nyrenoverad och putsad i en gulbeige kulör och den pryds av nya men tidsenliga balkonger vars korrugerade plåt är målad i mörkgrönt. På varje våningsplan finns två lägenheter om två rum och kök och 58 kvm, totalt 18 lägenheter.

FÖRENINGEN

BRF Lotteriet

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen Brf Lotteriet (org. nr 769610-4590) innehar fastigheten Lotteriet 2 med adresserna Lotterivägen 4-8. Husen byggdes 1946 och är belägna på Hägerstensåsen. Föreningen består av 18 lägenheter varav 16 bostadsrätter och två hyresrätter (dolt kapital). Den ena hyresrätten avser denna specifika bostad. Husen värms upp med fjärrvärme och bergvärme. Föreningen bildades 2004 och då marken innehas med äganderätt (ej tomträtt) påverkas de således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltning

Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av Hansson & Hööglund.

Renoveringar

Utfört underhåll i korta drag.

2023, Fasadrenovering inklusive nya balkonger

2022, Byte av garageportar, yttre armatur m.m

2021, Nya radiatorventiler.

2019, Fönsterrenovering och renovering av trapphus

1996, Stambyte.

Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört underhåll.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en långtgående underhållsplan. Nyligen färdigställdes fasadrenoveringen som var den mest övergripande renoveringen på tur. Inom en femårsplan planeras översyn av värmesystemet. Därutöver finns inga stora planerade renoveringar.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi med långfristiga skulder om ca 6 474 kr/ kvm bostadsyta vilket motsvarar snittet i Hägersten. Bostadsrättsföreningen genomförde en avgiftshöjning i januari till nuvarande avgift och det finns i nuläget inga planer på ytterligare höjning. Styrelsen tillägger också att de ser över ekonomin löpande och genomför höjningar om så krävs.

Förråd

Varje lägenhet disponerar över ett källarförråd om ca 4-6 kvm.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningen tillämpar Hyresnämndens praxis.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret. Varje enskild bostadsrättshavare betalar för bostadsrättstillägg.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Utöver denna finns även gemensamma utrymmen i form av cykelförråd/barnvagnsrum samt en mindre gymlokal. Läs mer på föreningens hemsida.

Bredband och TV

Bredband finns indraget via fiber i lägenheterna. Separat avtal med leverantör står lägenhetsinnehavaren för. Eventuella anslutningsavgifter tillfaller köparen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. https://lotteriet.bostadsratterna.se/

OMRÅDET

Hägerstensåsen är ett mycket bra exempel på förort från 1940-talet som består av många välbyggda hus med högklassiga bostäder, och området är väl bevarat till sin ursprungliga karaktär. Det närliggande Riksdalertorget är en särskilt fin arkitektonisk pärla från tiden, där Ancker-Gate-Lindegren också medverkade till utformningen. Idag är området en trevlig och dynamisk blandning av förortslugn och urban puls. De närliggande kvarteren bjuder på flera lokala begivenheter med både nya caféer och klassiska kvarterskrogar. Klustret Telefonplan, Midsommarkransen, Aspudden och Västertorp som alla ligger nära gör det enkelt att ta del av ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker med mera. För barnfamiljer finns flera bra förskolor, skolor, lekparker och fritidsområden i närheten.