Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 15
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 64 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 422 kr/mån
  [Andelstal] => 9,2219 %
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 80
)

Sigfridsvägen 15

HÄRLIG HÖRNTREA MED HÖGT SYDVÄSTLÄGE, UTSIKT BALKONG & SKULDFRI FÖRENING

FOTO: SPINNELL TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 15
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
64 kvm
Avgift
3 422 kr/mån
Andelstal
9,2219 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
80

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Aspuddsparken och Vinterviken med trädgårdscafé
Fabel bar
Kniv & Kavel
Astar bageri/konditorskola
Aspuddens bokhandel

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon - 1949

I slutet av 1940-talet uppfördes fem punkthus vid Sigfridsvägen i Aspudden. De ritades alla av Curt Laudon. Curt Laudon ritade bland annat många skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet, till exempel Västertorps gymnasium och läroverket i Kristianstad. Ett av de fem punkthusen är Skrattmåsen 1 på Sigfridsvägen 15 som idag utgör Brf Skrattmåsen. Det har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Samtliga lägenheter i huset byggdes över hörn, vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna. Brf Skrattmåsen är en skuldfri förening med god sammanhållning och grannsamverkan. Föreningen har också en kvarvarande hyresrätt som dolt kapital. I huset finns cykel- och barnvagnsrum och en nybyggd gemensam tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

FÖRENINGEN

Brf Skrattmåsen

Allmänt:

Brf Skrattmåsen bildades 2008 och förvärvade fastigheten 2010. Föreningen äger fastigheten som uppfördes 1949 med adress Sigfridsvägen 15 och består idag av 14 lägenheter, 13 bostadsrätter och 1 hyresrätt. Hyresrätten utgör en så kallad dold tillgång.

Mark

Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi

BRF Skrattmåsen är en skuldfri bostadsrättsförening och har därmed en ovanligt välskött ekonomi. Inte nog med det äger föreningen marken och därutöver har föreningen låga driftskostnader tack vare installerad bergvärme. Enligt årsredovisning 2021 finns det ca 1 MKR i kassa & bank och inga planerade avgiftsändringar.

Urval renoveringar

Godkänd OVK, 2020. Stambyte 2012. Fasadrenovering och fönsterrenovering, 2005. Takrenovering, ca 2000. I nuläget uppdaterar föreningen trapphusen och därutöver finns det inga större renoveringar planerade.

Gemensamhetsutrymmen

Här finns cykel och barnvagnsförråd i källarplan. Tvättstuga finns även med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp finns på källarplan.

Internetanslutning

Föreningen har ett gruppavtal med Ownit för bredband. Bredband 250/250 ingår i avgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar 2 förråd. Ett på större på vinden och ett mindre i källaren.

Parkering:

P-plats går att hyra vid huset för ca 300kr/ mån, f.n kö. Boendeparkering på närliggande gator.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade mot senaste Årsredovisning från 2021, stadgar & kontakt med styrelsen i oktober 2022. Uppgifter av särskild vikt för en köpare bör kontrolleras med styrelsen.

OMRÅDET

Mysiga Aspudden bjuder på småstadskänsla samtidigt som det ligger ett stenkast från stan. Aspuddens centrala kärna har många pärlor och de bor du nära; bageri, bokhandel, cykelaffär, bibliotek, apotek, kemtvätt, caféer och restauranger. Dessutom är det lika nära tunnelbanan som på fem minuter når Hornstull. En stor tillgång är närheten till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor samt Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet. Den som vill träna kan till exempel springa runt Trekanten, träna styrka vid utegym och spela padel och tennis vid banorna i Vinterviken. Inom gångavstånd finns flertalet förskolor och skolor.