Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fastlagsvägen 59
  [Område] => Aspudden/Kransen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 68 kvm
Förvaltarens information
4 rok enligt lägenhetsförteckning. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 717 kr/mån Ink. värme, vatten, balkongavgift. Obligatoriskt tillägg på 125 kr för bredband. [Andelstal] => 11,12929 % [Andel av årsavgift] => 10,22552 % [Lägenhetsnummer] => 1008/1002 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 64 218 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över 1 källarförråd. )

Fastlagsvägen 59

SOCIAL PLANLÖSNING, STORT LJUSINSLÄPP OCH SOLIG BALKONG

TEXT: LUNDGREN STYLING: GÄRDE FOTO: JAHNSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Emma Ekvall
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fastlagsvägen 59
Område
Aspudden/Kransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
68 kvm
Förvaltarens information
4 rok enligt lägenhetsförteckning.
Avgift
5 717 kr/mån Ink. värme, vatten, balkongavgift. Obligatoriskt tillägg på 125 kr för bredband.
Andelstal
11,12929 %
Andel av årsavgift
10,22552 %
Lägenhetsnummer
1008/1002
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
64 218 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över 1 källarförråd.

Driftskostnader

El
8 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
10 000 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

AB Café
Underbar helgfrukost.
Söderbergs Bageri
Med kärlek och surdeg bakas allt från matbröd till fika.
Aspuddsparken
En stor och fantastiks park med bland annat djurpark.
Bar Libertin
Mysig vinbar med goda tapas.
Sushi Ureshii
Bästa sushin söder om Söder

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Stark & Kjaersgaard Rasmussen, 1942

De fyra fastigheterna Reservoarpennan 5, 6, 7 och 8 byggdes vid början av 1940-talet. Det är klassiska smalhus med fina detaljer såsom vinklade burspråk och stora fönster över hörn. Fasaderna är putsade i en ljust gul kulör och fönstren målade i vitt. Husen uppfördes av Fastighetsföreningen Reservoarpennan 5-8 med John Östlund som byggherre, och ritningarna är signerade arkitekterna Louis U. Kjaersgaard Rasmussen och Albin Stark. Stark utbildade sig vid Kungliga Tekniska Högskolan, och drev parallellt med studierna arkitektfirman Östhlin & Stark tillsammans med Josef Östhlin. Firman upplöstes 1920, och mellan 1921 och 1945 drev Stark egen verksamhet. Därefter samarbetade han med sonen Erik fram till sin död 1960. 1922 genomfördes en resa till Kina med uppdraget att rita om de stora ceremonihallarna i Förbjudna staden. Projektet utfördes aldrig, men hemma i Sverige använde sig Stark vid ett par tillfällen av sina erfarenheter av kinesisk arkitektur. Inte minst när han ritade Chinateatern som stod färdig 1928.

FÖRENINGEN

Brf Reservoarpennan 6

Antal lägenheter och lokaler

Brf Reservoarpennan 6 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2000. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus. Föreningen har 12 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitekterna Stark & Kjaersgaard Rasmussen år 1942.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Avgäldsjustering skedde i oktober 2022.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Urval renoveringar

2022, Installation av fiber i fastigheten.

2022, Översyn och byte av trasiga avloppsrör under och utanför fastigheten.

2020, Översyn tak & taksäkerhet samt ny tvättmaskin & torkskåp.

2019, Renovering avloppsrör i källare.

2018, Tilläggsisolering vind.

2017, Översyn ventilation.

2000, Rör- och elstambyte samt fasadrenovering.

Kommande renoveringar

En ny översyn av ventilationen kommer ske framöver, samt en renovering eller byte av fönster. Det är inte beslutat om när dessa renoveringar kommer att ske. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2036.

Ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi och har en belåning på 2 707kr/kvm boyta enligt årsredovisningen 2022. Styrelsen informerar om att arbetet med bokslut och årsredovisningen för 2023 pågår och att de amorterar löpande vilket betyder att belåningen/kvm kommer att sjunka ytterligare. Senaste avgiftshöjningen gjordes 2024-02-01 (med 5%), inga ytterligare avgiftshöjningar är planerade.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga som är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkskåp. Alla maskiner byttes ut under 2020. Föreningen har en lummig gård och uteplats med möbler & grill. Det finns även pallkragar för odling och en trädgårdsgrupp för medlemmarna att vara med i! I källaren finns cykel- och barnvagnsförråd.

Parkering

Det finns 3 stycken garageplatser samt 2 parkeringsplatser i föreningen. Garagen kostar 1259kr/månad och parkeringarna kostar 412kr/månad. Det är kö till samtliga platser.

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband

Värme & V/A ingår i avgiften. Huset är anslutet till ComHem (Tele2) för kabel-tv & bredband. Medlem tecknar själv abonnemang.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, stadgar, årsredovisning 2022 samt kontakt med styrelsen 2024-03-06. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett lugnt, avskilt och barnvänligt läge med natur runt hörnet och lekplatser, förskolor och grundskola inom ett stenkast. Det är även nära till Aspuddsparken med djurpark och Vinterviken med trädgårdskafé och trevlig badplats. Här i Midsommarkransen myllrar det av kaféer, restauranger, bagerier och grönskande parker som bjuder in till picknickar, och på kort gångavstånd har man Aspuddens idylliska småstadskärna med bland annat biograf, bokhandel och den mysiga vin- och tapasbaren Bar Libertin. Från lägenheten tar det bara tre minuter att gå till Nyårsvägens busshållplats med täta och snabba avgångar till knutpunkten Liljeholmen, och inom en tio minuters promenad finns tre T-banestationer liksom ett flertal bra matbutiker med generösa öppettider.