Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Husabyvägen 25
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 47 kvm
Föreningens information
2 rok enligt registret. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 514 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obligatoriskt tillägg om 182kr/månad tillkommer för bredband. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 3,03494 % [Lägenhetsnummer] => 111/1103 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 379 861 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens styrelse 2023-05-12. [Förråd] => Lägenheten disponerar över ett källarförråd enl. säljarens uppgift. )

Husabyvägen 25

SMAKFULLT RENOVERAD FUNKISTREA MED BALKONG I VÄST OCH HÄNFÖRANDE VYER

STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES FOTO: ÖSTLING

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Husabyvägen 25
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
47 kvm
Föreningens information
2 rok enligt registret.
Avgift
3 514 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obligatoriskt tillägg om 182kr/månad tillkommer för bredband.
Andel av årsavgift
3,03494 %
Lägenhetsnummer
111/1103
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
379 861 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens styrelse 2023-05-12.
Förråd
Lägenheten disponerar över ett källarförråd enl. säljarens uppgift.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 800 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Fabel bar
Bar libertin
Vintervikens klippor
AB café
Pub diset

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: THURE BERGENTZ 1945

Kräklan 5 ritades av Thure Bergentz, arkitekt på Stockholms stads stadsplanekontor. Han har ritat både stadsplaner och byggnader runt om i staden. Han ligger bakom flera hus i Gamla Enskede, men även privatvillor i Smedslätten och Medborgarhuset i Alvik. Huset på Husabyvägen 23 uppfördes under åren 1945-1949 och är ett smalhus i tre våningar med inredd suterrängvåning. På grund av husets tillkomsttid mitt under rådande världskrig försågs det också med skyddsrum med gassluss. Brf Husabyvägen består av 33 bostadsrätter och två hyresrätter.

FÖRENINGEN

Brf Husabyvägen

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Husabyvägen (org. nr 769606-4547) innehar en fastighet med ett bostadshus. Huset bebyggdes 1945 och är beläget i Aspudden. Föreningen upplåter 34 st lägenheter samt 1 lägenhet med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 2003.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av höjda markhyror.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Sveriges Bostadsrättscentrum. Den tekniska förvaltningen tillhandahålls av Myrängen.

Urval renoveringar

2001: VA-stammar, elstigar och takrenovering

2004: Installation av bergvärme.

2006: Balkongbygge.

2009: Relining av huvudstam, reparation av värmepump.

2010: Reparation av gasstam. Asfaltering framsida. Reparation av skorstenen.

2011: Bergvärmepumpen byts ut. Besiktning genomförs med utfallet att fastigheten är i gott skick.

2012: Utvändig målning av fönster.

2013: Reparation av fuktskada p.g.a. läckande köksstam, försäkringsärende.

2014: Ommålning av trapphuset i port 27, tilläggsisolering av vindarna.

2015: Byte av fastighetens tvättutrustning.

2016: OVK genomförs samt ventilationsåtgärder.

2017: Installation av ny bergvärmeanläggning. Högtrycksspolning av avloppsstammar. Ommålning av trapphus. Installation av fiber. Försäljning av råvind efter värdering och uppmätning.

2021: OVK.

2022: Byte av spetsvärme till el som stöttar upp bergvärmen, föreningen installerade även styrning av spetsvärmen så den kan gå i gång när elpriset är lågt.

2023: Porfyllning av trappor i trapphusen

Se samtliga renoveringsdetaljer i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

2023 fönsterrenovering.

Ekonomi

Förening sålde en av sina två hyresrätter under 2022 för 4,25 mkr. Detta gjorde föreningen ekonomi avsevärt bättre. Man amorterande ner sina lån samt la undan pengar i kassan som kommer täcka kommande fönsterrenoveringen. Föreningens skulder uppgår i nuläget till 13 845 289 kr. Det finns 1 329 030 kr i likvida medel. Skuldkvoten per kvadratmeterbostadsyta är ca 8.130 kr (Info direkt från styrelsen 2023-05-12).

Avgifter

Inga beslutade avgiftsändringar i dagsläget. Däremot vill föreningen fokusera på amorteringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andrahand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningens stadgar ska följas vid andrahandsuthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret med styrelseansvar. Bostadsrättshavare måste teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts en gång i månaden av externt företag.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källarplanet utrustad med två tvättmaskiner och ett torkskåp samt en torktumlare.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör övernattningsrum, hobbyrum samt tvättstuga. Cykel/barnvagsrum finns även i källaren. Det finns en gård på framsidan av huset med grill, parasoll och stolar/bord.

Parkering

Föreningen har 13 st bilplatser för uthyrning enligt ett sedvanligt kösystem (650 kr/mån). Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

I princip alla lägenheter är anslutna till fibernätet via IP-Only, medlemmarna har möjlighet att använda fler leverantörer. Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften. Föreningen har ingått ett gruppavtal med Bahnhof på 36 månader där en hastighet om 100/10 fås mot 169 kr/månad.

Förråd

Lägenheten disponerar över ett källarförråd. Det finns även möjlighet att hyra extra källarförråd för 350-550:- i månaden.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från styrelsen kontakt (2023-05-12) och den senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Aspudden är ett fantastiskt område, fullt av liv och mycket som händer både för barnfamiljen och det unga paret. Här bor du i en trivsam och familjär småstadsmiljö. Aspuddens centrala kärna har många trevliga restauranger, caféer och butiker. Tunnelbanan ligger cirka fyra minuter från fastigheten, och flera busslinjer stannar i närheten. Till knutpunkten Liljeholmen med tunnelbana, tvärbana, bussar, shopping och service går du på cirka tio minuter. En stor tillgång är det att bo endast fem minuter från Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, löpspår, promenadvägar och Mälarens vågor. I närheten finns även populära Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet.