Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Husabyvägen 23
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 66 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 306 kr/mån Inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 169kr/mån tillkommer. [Andelstal] => 3,6132 % [Andel av årsavgift] => 3,81028 % [Lägenhetsnummer] => 00107 [Förråd] => Ovanför lägenheten finns ett vindsutrymme som idag står tomt. Ca 8 kvm plus biarea man betalar för men det rör sig om hela ytan precis ovanför lägenheten. Priset föreningen satte i Maj 2021 var 10 000 kr/kvm. Dvs. ca 80 000 totalt för den som vill köpa loss råvinden. Föreningen säljer gärna denna yta och självklart finansieras allt som hör med utbyggnaden att göra av lägenhetsinnehavaren, även besiktning osv. - Det krävs bygglov för att få bygga. En arkitekt som bor i samma trappuppgång har hjälpt andra att söka bygglov och skulle säkert kunna hjälpa dem som ville mot en rimlig peng. - I föreningen har 8 lägenheter möjligheten att köpa råvinden. 2 lägenheter har redan gjort detta sen några år tillbaka och byggt ut. Ytterligare två har precis fått bygglov och köpt ytan av föreningen. Och resterande 4 har det inte. )

Husabyvägen 23

OSLAGBAR VY FRÅN HUSET PÅ BERGET – TREA MED BALKONG I CHARMIGA ASPUDDEN

FOTO: SPINNELL STYLING:RYDMAN TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Husabyvägen 23
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
66 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 306 kr/mån Inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 169kr/mån tillkommer.
Andelstal
3,6132 %
Andel av årsavgift
3,81028 %
Lägenhetsnummer
00107
Förråd
Ovanför lägenheten finns ett vindsutrymme som idag står tomt. Ca 8 kvm plus biarea man betalar för men det rör sig om hela ytan precis ovanför lägenheten. Priset föreningen satte i Maj 2021 var 10 000 kr/kvm. Dvs. ca 80 000 totalt för den som vill köpa loss råvinden. Föreningen säljer gärna denna yta och självklart finansieras allt som hör med utbyggnaden att göra av lägenhetsinnehavaren, även besiktning osv. - Det krävs bygglov för att få bygga. En arkitekt som bor i samma trappuppgång har hjälpt andra att söka bygglov och skulle säkert kunna hjälpa dem som ville mot en rimlig peng. - I föreningen har 8 lägenheter möjligheten att köpa råvinden. 2 lägenheter har redan gjort detta sen några år tillbaka och byggt ut. Ytterligare två har precis fått bygglov och köpt ytan av föreningen. Och resterande 4 har det inte.

Driftskostnader

El
3 192 kr/år
Försäkring
2 880 kr/år
Övrigt
3 525 kr/år
Total driftskostnad
9 597 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Övrig kostnad avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

-
Kniv och Kavel restaurang med otrolig mat.
-
Vintervikens trädgårdscafé, som Rosendahl fast bättre på alla sett.
-
Trekantens promenadslinga runt sjön.
-
Nyöppnade kvartersbion Aspen med naturvinsbar – öppnar snart.
-
Fabel bar, mysig bar och tapas
-
Aspuddens bokhandel

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: THURE BERGENTZ

ARKITEKT: THURE BERGENTZ 1945

Kräklan 5 ritades av Thure Bergentz, arkitekt på Stockholms stads stadsplanekontor. Han har ritat både stadsplaner och byggnader runt om i staden. Han ligger bakom flera hus i Gamla Enskede, men även privatvillor i Smedslätten och Medborgarhuset i Alvik. Huset på Husabyvägen 23 uppfördes under åren 1945-1949 och är ett smalhus i tre våningar med inredd suterrängvåning. På grund av husets tillkomsttid mitt under rådande världskrig försågs det också med skyddsrum med gassluss. Brf Husabyvägen består av 33 bostadsrätter och två hyresrätter. De boende har en gemensam uteplats med grill ute på berget.

FÖRENINGEN

Brf Husabyvägen

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Husabyvägen (org. nr 769606-4547) innehar en fastighet med ett bostadshus. Huset bebyggdes 1945 och är beläget i Aspudden. Föreningen upplåter 34 st lägenheter samt 1 lägenhet med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 2003.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av höjda markhyror.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Sveriges Bostadsrättscentrum. Den tekniska förvaltningen tillhandahålls av Myrängen.

Urval renoveringar

2001: VA-stammar, elstigar och takrenovering

2004: Installation av bergvärme.

2006: Balkongbygge.

2009: Relining av huvudstam, reparation av värmepump.

2010: Reparation av gasstam. Asfaltering framsida. Reparation av skorstenen.

2011: Bergvärmepumpen byts ut. Besiktning genomförs med utfallet att fastigheten är i gott skick.

2012: Utvändig målning av fönster.

2013: Reparation av fuktskada p.g.a. läckande köksstam, försäkringsärende.

2014: Ommålning av trapphuset i port 27, tilläggsisolering av vindarna.

2015: Byte av fastighetens tvättutrustning.

2016: OVK genomförs samt ventilationsåtgärder.

2017: Installation av ny bergvärmeanläggning. Högtrycksspolning av avloppsstammar. Ommålning av trapphus. Installation av fiber. Försäljning av råvind efter värdering och uppmätning.

2021: OVK.

2022: Byte av spetsvärme till el som stöttar upp bergvärmen, föreningen installerade även styrning av spetsvärmen så den kan gå i gång när elpriset är lågt.

2023: Porfyllning av trappor i trapphusen

Se samtliga renoveringsdetaljer i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

2023 fönsterrenovering.

Ekonomi

Förening sålde en av sina två hyresrätter under 2022 för 4,25 mkr. Detta gjorde föreningen ekonomi avsevärt bättre. Man amorterande ner sina lån samt la undan pengar i kassan som kommer täcka kommande fönsterrenoveringen. Föreningens skulder uppgår i nuläget till 13 845 289 kr. Det finns 1 329 030 kr i likvida medel. Skuldkvoten per kvadratmeterbostadsyta är ca 8.130 kr (Info direkt från styrelsen 2023-05-12).

Avgifter

Inga beslutade avgiftsändringar i dagsläget. Däremot vill föreningen fokusera på amorteringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andrahand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningens stadgar ska följas vid andrahandsuthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret med styrelseansvar. Bostadsrättshavare måste teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts en gång i månaden av externt företag.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källarplanet utrustad med två tvättmaskiner och ett torkskåp samt en torktumlare.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör övernattningsrum, hobbyrum samt tvättstuga. Cykel/barnvagsrum finns även i källaren. Det finns en gård på framsidan av huset med grill, parasoll och stolar/bord.

Parkering

Föreningen har 13 st bilplatser för uthyrning enligt ett sedvanligt kösystem (650 kr/mån). Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

I princip alla lägenheter är anslutna till fibernätet via IP-Only, medlemmarna har möjlighet att använda fler leverantörer. Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften. Föreningen har ingått ett gruppavtal med Bahnhof på 36 månader där en hastighet om 100/10 fås mot 169 kr/månad.

Förråd

Lägenheten disponerar över ett källarförråd. Det finns även möjlighet att hyra extra källarförråd för 350-550:- i månaden.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från styrelsen kontakt (2023-05-12) och den senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Aspudden är ett helt fantastiskt område. Det är fullt av liv och mycket som händer både för barnfamiljen och det unga paret. Här bor du i en trivsam och familjär småstadsmiljö. Aspuddens centrala kärna har många trevliga restauranger, caféer och butiker. Tunnelbanan ligger cirka fyra minuter från fastigheten, och flera busslinjer stannar i närheten. Till knutpunkten Liljeholmen med tunnelbana, tvärbana, bussar, shopping och service går du på cirka tio minuter. En stor tillgång är det att bo endast fem minuter från Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, löpspår, promenadvägar och Mälarens vågor. I närheten finns även populära Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet.