Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Husabyvägen 15
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 35 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 396 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 176 kr/mån. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 2,19422 % [Lägenhetsnummer] => 8/1202 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 30 818 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar över ett källarförråd enligt säljarens uppgift. )

Husabyvägen 15

VACKER FUNKISETTA MED ORIGINALKÖK OCH BÄSTA BALKONGEN I ASPUDDEN

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Husabyvägen 15
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
35 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 396 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 176 kr/mån.
Andel av årsavgift
2,19422 %
Lägenhetsnummer
8/1202
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
30 818 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar över ett källarförråd enligt säljarens uppgift.

Driftskostnader

El
3 900 kr/år
Försäkring
2 075 kr/år
Total driftskostnad
5 975 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Fabelbar
Bar Libertin
Vintervikens trädgårdscafé
Klipporna vid Vinterviken
Badplatsen vid Vinterviken

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: THURE BERGENTZ 1945

Fastigheten på Husabyvägen 15, Kräklan 6, byggdes 1945 av byggmästare Philip Berg och ritades av arkitekt Thure Bergentz. Thure Bergentz har även ritat de omgivande husen Kräklan 5 och 7 samt Pekpinnen 2 och 3. Bergentz var arkitekt på Stockholms stads stadsplanekontor och har ritat både stadsplaner och byggnader runt om i staden. Han ligger bakom flera hus i Gamla Enskede, men även till exempel privatvillor i Smedslätten och Medborgarhuset i Alvik. Kräklan 6 är ett tidstypiskt 1940-talshus med slätputsad fasad, synliga taktassar och vitmålade två- och treluftsfönster. Entrén är en enkel ekport med glasade partier och omfattning av sten.

FÖRENINGEN

Brf Kräklan 6

Föreningen

Brf Kräklan 6 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Kräklan 6 år 1999. Föreningen består av ett hus beläget på Husabyvägen 13-21, och omfattar 35 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1945 och ritades av arkitekten Thure Bergentz.

Parkering

Föreningen har 11 parkeringsplatser som medlemmarna kan hyra, kösystem tillämpas. Boendeparkering gäller annars på gatorna.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 2 097 kr per kvm bostadsrättsarea. Det finns ca 1,5 i klientmedelskonto hos SBC samt ca 300 tkr i kassa & bank. Totala lånen som belastar fastigheten är om ca 3,3 mkr och föreningen amorterar löpande på lånen. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 2023-09-07).

Förvaltning

Den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Avgiften & bredband

Värme, V/A & Kabel-tv bas ingår i avgiften. Kabel-tv levereras via ComHem (tele2). Det finns ett gruppavtal för bredband där medlem debiteras 176kr/månad utöver månadsavgiften. Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband är A3.

Juridisk person och delägarskap

Föreningen godkänner inte juridisk person. Delat ägande godkänns.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift på ca 1313kr samt en pantsättningsavgift ca 525 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig och grönskande gård på baksidan av huset. Här finns utemöbler och grill, äppelträd och bärbuskar. Det finns cykelrum, hobbyrum & barnvagnsrum i källaren. Tvättstugan är belägen i källaren. Två tvättmaskiner, En torktumlare, Ett torkskåp och en mangel.

Renoveringar i urval

2022 installation laddstolpar för parkeringsplatserna, stamspolning & upprustning undercentral, 2021 fönsterrenovering och stamspolning, 2020/19 upprustning av trädgården, 2017 fiber drogs in i fastigheten, 2015 takrenovering bestående av murning av skorstenar och plåtslageriarbeten, 2012-2011 nybyggnation av balkonger, P-platserna asfalterades och gångvägar fick ny beläggning. Markanläggningarna förbättrades runt huset samt grillplats skapades, 2011-2008 Renovering av fönster (nytt energiglas i samtliga fönster) Ommålning av trapphus, 2006 nytt tak samt fasadrenovering, 2003- 2002 Stambyte och nya el-ledningar samt dränering av marken på husets norra sida.

Planerade renoveringar

Inga större renoveringar finns planerade. Åtgärder efter OVK är pågående och väntas vara klart närmsta veckorna.

Råvind

Det pågår en utredning om huruvida det är möjligt att omvandla vinden ovanför befintliga lägenheter på våning 3. Det finns ingen tidsplan för när den ska vara klar utan den är nyligen påbörjad. Om det går/blir godkänt är inte planen att upplåta nya bostäder på vinden utan erbjuda medlemmarna på våning 3 att köpa ytan.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.brfkraklan6.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022, stadgar, hemsidan samt kontakt med styrelsen den 7:e september 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Aspudden är ett område med småstadskänsla och idyllisk miljö med många grönområden där blommor och äppelträd får blomstra. En klassisk gammal förstad med mycket charmfulla och levande kvarter och fin blandning av byggnader från olika decennier. Förutom flera bra mataffärer, caféer och bagerier finns här både parklek med djur, Vintervikens trädgårdscafé med egen köksträdgård och kvartersbiografen Aspen. Här är också nära till badplats vid Örnsberg och sjön Trekanten. Bra kommunikationer finns med tunnelbanans röda linje från Aspuddens centrum, liksom cykelbanor som tar dig in till Hornstull på ca 10 minuter. Dessutom är det enkelt att ta sig ut på de större vägarna med bil.