Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 165A
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 4, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 60,5 kvm
Förvaltarens information
Enligt föreningens register är bostaden 2 rok men nyttjas idag som 2,5 / 3 rok. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 081 kr/mån Tillkommer obligatorisk avgift för Internetuppkoppling om 125 kr/mån [Andelstal] => 0,53776 % [Andel av årsavgift] => 0,53776 % [Lägenhetsnummer] => 137/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 205 693 kr, Bostadens nettoskuldsättning är beräknad utifrån information från föreningens årsredovisning från 2021. [Förråd] => Bostaden disponerar två förråd. Ett stort vindsförråd samt ett nättare matkällarförråd. )

Hägerstensvägen 165A

CHARMIG FUNKISTREA MED BALKONG I MYSIGA ASPUDDEN

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINHOLM TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Gabriel Asadour
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 165A
Område
Aspudden
Våning
2 av 4, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
60,5 kvm
Förvaltarens information
Enligt föreningens register är bostaden 2 rok men nyttjas idag som 2,5 / 3 rok.
Avgift
4 081 kr/mån Tillkommer obligatorisk avgift för Internetuppkoppling om 125 kr/mån
Andelstal
0,53776 %
Andel av årsavgift
0,53776 %
Lägenhetsnummer
137/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
205 693 kr, Bostadens nettoskuldsättning är beräknad utifrån information från föreningens årsredovisning från 2021.
Förråd
Bostaden disponerar två förråd. Ett stort vindsförråd samt ett nättare matkällarförråd.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
Övrigt
3 600 kr/år
Total driftskostnad
10 200 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Under övrigt framgår kostnad för gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Pub Diset
Bar Libertin
Vinterviken
Fabel Bar
Örnsbergs konditori

Arkitekturen

Arkitekt: CURT STREHLENERT OCH ERIK HAGWALL 1946

Brf Korsriddarens sju hus uppfördes mellan 1946 och 1950 efter ritningar signerade i september 1945 av arkitekterna Curt Strehlenert och Erik Hagwall på HSB:s arkitektkontor. Bebyggelsen är ett fint exempel på 1940-talsarkitekturen när den är som bäst, och de slätputsade fasaderna pryds av många fina detaljer. De markerade listerna under takfoten är ett ovanligt inslag för tiden och för snarare tankarna till 1920-talets klassicism. Balkongerna har sinuskorrugerade fronter som är genombrutna för att släppa in ljus. Entréerna har nätta skärmtak och de eleganta ekportarna är infattade i tegel.

FÖRENINGEN

HSB Brf Korsriddaren

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen HSB:s BRF Korsriddaren i Stockholm (org. nr 702001-1891) innehar fastigheterna i kvarteret Främlingen 1-7. Husen byggdes 1945 och är belägna i Aspudden i Hägersten. Föreningen upplåter 173 st lägenheter (9 915 kvm) med bostadsrätt och 41 st lokaler (1 288 kvm). Husen värms upp med fjärrvärme. Föreningen har innehaft fastigheterna sedan de stod färdigbyggda, då man äger marken påverkas man således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltning

Föreningens tekniska förvaltning sköts av Fastighetsägarna AB. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Renoveringar

Utfört underhåll i korta drag.

2022, Fönsterrenovering

2021, Obligatorisk ventilationskontroll genomförd

2020-21, Fönster/trapphusrenovering.

2019, Renovering av fasad och portar

2017, Underhåll av gårdarna.

2016, Brandöversyn, entréer, tvättstugor

2012, Visst underhåll av tak/fasad.

2011, Nya tvättmaskiner.

2005, Fönsterrenovering.

1999, Gemensamhetslokaler.

1996, Renovering av tak.

1991, Nya större balkonger, stambyte, byte av elledningar.

Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört underhåll.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan. Föreningens dagvattenrör på fyra fastigheter kommer bytas och med det så kommer de passa på att dränera om dessa fastigheter.

Ekonomi

Föreningens skuldsättning uppgår till 4 352 kr/ kvm. Snittet i Hägersten ligger på cirka 6 500kr/kvm boyta. Detta betyder att föreningen har en låg belåning. Här finns även goda intäkter från hyreslokaler. Under 2024 har föreningen höjt avgiften med 3% from april 2024. Inga nya avgiftshöjningar är planerade.

Förråd

Varje lägenhet disponerar ett vindsförråd samt ett matkällarförråd.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningen tillämpar Hyresnämndens praxis.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam med styrelseansvar. Varje medlem tecknar sitt eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av allmänna ytor sköts av en anlitad firma. Gemensamma träffpunkter förekommer två gånger per år, vilket blir en slags mötesplats för trädgårdsintresserade och styrelsen.

Tvättstuga

I föreningen finns det totalt 7 st tvättstugor, varav en grovtvättstuga. I källaren i detta hus finns det två bokningsbara tvättstugor, den ena med två tvättmaskiner, en torktumlare samt en mangel och den andra med en stor tvättmaskin som passar bra för bl.a. grovtvätt eller för att tvätta mattor, utöver det finns tre stora torkrum.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugor, övernattningslägenhet (H 167), festlokal och hobbylokal. Föreningen har också ett nyrenoverat gym med redskap. I varje källare finns cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har även ett antal extra förråd för uthyrning. Läs mer på föreningens hemsida.

Sophantering

Hushållssopor och tidningar läggs i behållare som finns på gårdarna. Föreningens källsorteringsrum finns i källaren på Hägerstensvägen 159.

Bredband och TV

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget. Kostnaden för Bredbandsbolaget debiteras separat som ett tillägg på avgiften med 125 kr/mån. I detta avtal ingår även fast telefoni (IP-telefoni). Samtalskostnaden debiteras separat direkt till bostadsrättshavaren.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras (minsta ägarandel 10%).

Hemsida

https://www.hsb.se/stockholm/brf/korsriddaren/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor, dokument och årsredovisning 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor ni mysigt i lugna grönskande kvarter, nära ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer. Vinterviken och Mälaren ligger ca tio minuters promenad bort, och Aspuddsparken ligger endast fem minuter hemifrån, vars gulliga djur uppskattas av både stora och små! Aspudden centrum erbjuder en mysig bokhandel, bibliotek och en välsorterad ICA. Ni har även en mindre Coop strax över gatan. Den nyligen återöppnade kvartersbiografen och bistron Bio Aspen är ett trevligt tillskott i området, och för barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och skolor. Som boende har ni tillgång till två tunnelbanestationer (Aspudden och Örnsberg), liksom cykelavstånd till city.