Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 162
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54,5 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 283 kr/mån inkl. värme, v/a, bredband och basutbud kabel-tv [Andelstal] => 0,8316 % [Andel av årsavgift] => 0,8316 % [Lägenhetsnummer] => 72/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 279 131 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd om ca 6-7 kvm samt ett mindre matkällarförråd. )

Hägerstensvägen 162

FUNKISPÄRLA MED SOLIG BALKONG, FINA ORIGINALDETALJER OCH SMAKFULLT RENOVERAT BADRUM

FOTO: ONO STYLING: COPPARSTAD TEXT: LUNDGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 162
Område
Aspudden
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54,5 kvm
Föreningens information
Avgift
3 283 kr/mån inkl. värme, v/a, bredband och basutbud kabel-tv
Andelstal
0,8316 %
Andel av årsavgift
0,8316 %
Lägenhetsnummer
72/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
279 131 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd om ca 6-7 kvm samt ett mindre matkällarförråd.

Driftskostnader

El
1 000 kr/år
Försäkring
2 072 kr/år
Övrigt
3 200 kr/år
Total driftskostnad
6 272 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Summan övrigt avser gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

VINTERVIKEN
Badplats och trädgårdskafé.
ÖRNBERGETS KLIPPBAD
Underbara grillkvällar med oslagbar utsikt.
BIO ASPEN
Biograf som visar både storfilmer och smala filmer.
ASPUDDSPARKEN
Underbar park med djurpark som uppskattas av både barn och vuxna.
HÄGERSTENSVÄGEN
En levande gata med trevliga butiker och omtyckta restauranger och barer såsom Bar Libertin och MUMS.

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert 1948

Brf Taltrastens hus ritades av Curt Strehlenert på HSB:s arkitektkontor som till sin hjälp hade Eino Tuompo och A. Albert. Husen, som har fyra våningar, uppfördes mellan 1948 och 1950 och är fina exempel på den tidens byggande, där bland annat bottenvåningarnas tegelbeklädnad är ett tjusigt inslag. Det är en stor HSB-förening med 104 lägenheter, varav en hyrs ut till en tandläkarmottagning. 10 av föreningens 13 lokaler hyrs ut till kommersiell verksamhet. De boende har tillgång till finfina faciliteter såsom hobbyrum, gym, pingisrum, gästlägenhet med fyra bäddar, stor samlingslokal med kök, två tvättstugor och flera cykel- och barnvagnsförråd. Dessutom finns en stor och lummig innergård i bevarad och upprustad 1950-talsstil med Ölandssten, pergolor, utemöbler, grillar, lekplats och odlingslådor. Den som är odlingsintresserad kan gå med i föreningens odlingsgrupp, men här finns också en egen trädgårdsmästare som ser till att utemiljön hålls prydlig. I juletid lyses gården upp av en stor gran.

FÖRENINGEN

HSB Brf Taltrasten

Föreningen

HSB Brf Taltrasten (org. 702002-2971) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheterna Entitan 18, 21 och 27 år 1943. Föreningen består av lamellhus med adresserna Blommensbergsvägen 161-163, Fågeltorget 165-169, Hägestensvägen 158-166, Vapengatan 13-19, och omfattar 103 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 12 lokaler. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1948 och ritades av arkitekten Curt Strehlenert.

Ekonomi

Föreningens belåningsgrad enligt årsredovisningen 2022 ligger på 3 960 kr per kvm boarea av en total skuld om ca 33 700 000 kr i total skuld. I kassa och bank fanns ca 117 000 kr samt i övriga placeringar hos HSB fanns ca 5 050 000 vid fjolårets slut.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av Energibevakning.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende bredband är antingen Bredbandsbolaget, Telenor eller Tele2 och kabel-tv är via Tele2.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10 %.

Avgifter

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 838 kr som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på 788 kr/pant som betalas av köparen. Denna förening förvaltas av HSB vilket innebär att du som ny medlem behöver betala en andelsavgift i HSB:s kooperation om 600 kronor per person (likaså minderåriga) till HSB för att bli godkänd medlem i föreningen. Därtill tillkommer även årlig HSB-avgift om 300 kronor per hushåll.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor, föreningslokal (På Vapengatan), gästlägenhet, träningslokal, pingisrum och bytesrum. Cykel och barnvagnsrum finns i samtliga fastigheter. Den närmsta tvättstugan ligger i källaren på Hägerstensvägen 158-160.

Renoveringar i urval

2022 Bokningssystem, 2020 relining av liggande stammar, 2018 stamspolning, 2017 dränering, renovering av balkongplattor, tak- och fasadrenovering, 2016 portar, OVK, 2005 trapphusrenovering, 2004 stambyte kök och elstigar.

Hemsida

www.taltrasten.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett perfekt läge i Aspudden, en grön stadsdel med flera små parker och en bebyggelse som ger känslan av en mysig småstad direkt utanför storstaden. Mataffär finns i huset och bästa italienska kaféet med mysig uteservering ligger runt hörnet. Bästa maten njuter man av på Fabel bar och vill man handla finns till exempel Aspuddens bokhandel och Fenix second hand i stadsdelen. I september varje år fylls hela Hägerstensvägen av den årliga 2km loppis som man verkligen har på första parkett från lägenheten. Två kvarter bort breder Aspuddsparken ut sig med stor lekpark, 4H-gård, minigolf och servering, och det är gångavstånd till bad- och utsiktsklipporna vid Örnsberg och Vinterviken. Lika nära är det till Midsommarkransen med ett rikt utbud av restauranger och butiker. Tvärs över gatan leder trappor upp till Telefonplan, och från den lugna och puttriga småstadskänslan är det inte heller långt till storstadspulsen. Liljeholmsgallerian är endast ett tunnelbanestopp bort och man cyklar snabbt in till Hornstull och övriga Söder.