Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Erik Segersälls väg 17
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 57 kvm
enligt uppmätning, 55 kvm enligt förvaltarens information. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 471 kr/mån inkl värme och v/a. Obligatorisk avgift om 165 kr/mån för internet tillkommer. [Andelstal] => 6,57896 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 005/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 502 067 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd. )

Erik Segersälls väg 17

MYSIG OCH NYRENOVERAD SEKELSKIFTESTVÅA HÖGST UPP I HUSET

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Erik Segersälls väg 17
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
57 kvm
enligt uppmätning, 55 kvm enligt förvaltarens information.
Avgift
3 471 kr/mån inkl värme och v/a. Obligatorisk avgift om 165 kr/mån för internet tillkommer.
Andelstal
6,57896 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
005/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
502 067 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd.

Driftskostnader

El
5 834 kr/år
Försäkring
3 412 kr/år
Total driftskostnad
9 246 kr/år

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Fabelbar
Bio Aspen
Vintervikens café
Golfbaren i Aspuddsparken

Arkitekturen

Arkitekt: ALBIN BRAG 1911

Huset på Erik Segersälls väg 17 utgör toppen av det triangelformade kvarteret Gärdsmygen i Aspudden, Gärdsmygen 5. Byggnaden är vinkelformad och har även entré mot Olof Skötkonungs väg 10. Nybyggnadsritningarna saknas, så vem som har ritat huset är okänt, men byggnadsåret är satt till 1911. Gärdsmygen 5 är ett putsat trevåningshus med avfasat hörn där gatorna möts. Vindsvåningen var inredd redan från början. Huset har genomgått två större ombyggnationer, den ena 1937 då det fick en genomgripande modernisering med centralvärme, wc drogs in och badrum inreddes i källaren samt viss omdisposition av bostadsytor. I början av 1980-talet ägde en genomgripande ombyggnad rum med förändrade lägenhetsplaner, nya kök och badrum samt nya fönster. De tidigare enkelrummen försvann och lägenheterna fick storlekar om ett till tre rum och kök.

FÖRENINGEN

Brf Segersäll

Föreningen

Brf Segersäll (org. 769603-5885) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Gärdsmygen 5 år 2000. Föreningen består av ett hörnhus belägen på Erik Segersälls väg 17 och Olof Skötkonungs väg 10, och omfattar 14 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 5 lokaler. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1911.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 8 724 kr per kvm bostadsrättsarea (total skuld ca 8 mkr).

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko.

Bredband

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband är A3.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr samt en pantsättningsavgift på 525 kr/pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gemensam gård med sandlåda för barn, grönyta samt grillplats. Det finns två cykel- och barnvagnsförråd. I källaren finns en tvättstuga som innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Renoveringar i urval

2022 Obligatorisk ventilationskontroll genomförd, 2021 upprättades en ny energideklaration, 2019 stambyte och renovering av badrum i hela fastigheten, 2017 installering av fiber, 2015 byte av ventiler och termostater i samtliga element i fastigheten, 2014 byte från gas till fjärrvärme samt trapphusrenovering och nya säkerhetsdörrar, 2013 fasad-, fönster- och takrenovering, 2012 spolning av stammar samt byte av plåttak, 2006 installation av värmeslingor i tak, 2002 installation av tvättstuga i källaren, 2000 takrenovering, 1999 ny värmepanna och ventilation, 1983 totalrenovering inklusive stambyte och ventilation.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i hjärtat av Aspudden, omgiven av många pärlor och bra service; bageri, bokhandel, cykelaffär, ICA, bibliotek, apotek m m, samt flera mysiga matställen och barer, som Fabelbar och Bar Libertin. Bonne Femme surdegsbageri ligger i grannkvarteret. Naturen och vattnet finns heller inte långt borta och det är nära till bad och grönska vid Örnsbergs klippbad och Vinterviken samt till populära Aspuddsparken med minigolf och djur. När stadslivet lockar ligger tunnelbanan bara två minuter bort, eller sätt dig på cykel och nå Söder på tio minuter.