Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 12
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 77 + 20.5 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 177 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, IP-telefoni samt bredband. [Andelstal] => 0,02634 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 09980 )

Midsommarvägen 12

SNYGG OCH INBJUDANDE VINDSLÄGENHET MED KARAKTÄR OCH CHARM

TEXT: MURÉN FOTOGRAF: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 12
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
77 + 20.5 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
5 177 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, IP-telefoni samt bredband.
Andelstal
0,02634 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
09980

Arkitekturen

Arkitekt: Hagstrand och Lindberg 1937

Violen 5 är en klassisk funkisfastighet som uppfördes under 1936-1937 efter ritningar av arkitektduon Rolf Hagstrand och Birger Lindberg. De står bakom många utmärkta hus i Stockholmsområdet, tillsammans och var för sig, från 1930-talet och framåt. Midsommarkransen, som började bebyggas under främst 1910-talet, växte till sig under 1930-talet och då uppfördes många nya hus i området, och framför allt i denna södra del. Husets fasad är nyrenoverad och putsad i en gul nyans. Brf Violen består av fastigheterna Violen 4 och Violen 5 och omfattar 69 lägenheter, varav en är en kvarvarande hyresrätt, och en hyresrättslokal, där Konditori Midsommar huserar. De boende har en fin innergård med utemöbler, grillmöjlighet, bärbuskar, cykelförråd och barnvagnsförråd. Inomhus finns tvättstuga, en gästlägenhet som kan hyras för 200 kr per dygn och en relaxavdelning med bastu, bubbelpool, gym, omklädningsrum och duschar.

FÖRENINGEN

Brf Violen i Midsommarkransen

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Violen i Midsommarkransen (org. nr 769621-4308) innehar fastigheterna Violen 4 & 5. De två bostadshusen bebyggdes 1939 och är belägna i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 68 st lägenheter med bostadsrätt och har en hyresrätt samt en hyreslokal (bageri). Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna 2011.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning via SBC.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2045. OVK gjordes 2018. Uppgradering träningsutbud i gym 2017. Installation grind mot parkering 2017. Brandskyddskontroll 2017. 2012 gjordes en omfattande renovering av föreningens byggnader. Bland annat nya vatten- och avloppsstammar, nya el-stammar/elledningar, tät- och ytskikt i badrum, fönster, trapphus, balkonger, tvättstuga, takbeläggning, fasadbeläggning, ventilationsanläggning, installation av säkerhetsdörrar, installation av fjärrvärme, dränering av husgrund och OVK.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan och det finns inga stora renoveringar planerade närmsta tiden.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 38,6 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 13.000 kr, snittet i Hägersten uppgår till 7.500 kr. Föreningen amorterar ca 400 tkr/år. Då föreningens underhåll framöver bedöms vara lågt sänktes avgiften med 5 % i början av 2018 samt 5 % i början av 2019. Föreningens kvarvarande hyresrätt utgör också kapital vid en framtida upplåtelse. Inga avgiftsförändringar finns beslutade.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret, styrelseansvarsförsäkring ingår.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma liksom utemiljön. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor i föreningen. Den närmsta är belägen i källaren (Midsommarv. 5B) och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.

Gemensamma utrymmen

Övernattningslägenhet finns att hyra för 200 kr/natt. Kostnaden är 400kr/natt för första- och andrahandshyresgäster. Rummet är utrustat med två sängar, bord med fyra stolar, trinettkök, kyl/frys samt badrum med dusch och WC. I källaren finns bastu, duschar, toalett och ett gym med träningsutrustning. Drop-in gäller i gym/bastu alla dagar kl. 07-22. Egen nyckel erhålls via styrelsen mot en kostnad om 450 kr. För de boende sker cykelförvaring på gården under/bredvid skärmtak. Cykelparkering kan även ske bredvid huset i cykelställ. Barnvagnsförråd finns på gården. I mån av plats finns möjlighet att hyra extra lägenhetsförråd för ca 150 kr/mån.

Parkering

Parkeringen har 10 st p-platser, kö tillämpas och hyran är 550 kr/mån. Samtliga är uthyrda och det är för närvarande kö. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på gatorna till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Gällande bredband så ingår 200 Mbit i månadsavgiften via Stockholm stadsnät. Det går att uppgradera till 1000 Mbit för 99kr/månaden. Gällande kabel-tv ingår 16 Kanaler via Sappa i månadsavgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-05, senaste årsredovisning samt stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage, till exempel Vintagefabriken, Svenska Armaturer och Mimmi Staaf. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du ut och resa har du tunnelbanan bara någon minut hemifrån. Runt hörnet ligger också Midsommarparken där det bland annat finns en trevlig lekpark.