Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Radhus
  [Adress] => Arvikagatan 40
  [Område] => Farsta
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 83 kvm
enl. förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 6 112 kr/mån inkl. värme, vatten och bredband. Betalas månadsvis. [Andelstal] => 1,41713 % [Andel av årsavgift] => 1,41713 % [Lägenhetsnummer] => 99-2108-1-44-2 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 317 580 kr, beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => Bostadsrätten har ingen anslutande mark, däremot har man en viss nyttjande och brukanderätt som avgränsas av träspaljéer mot grannen och 300 cm ut från baksidan. )

Arvikagatan 40

STILRENT GAVELRADHUS I BARNVÄNLIGT OCH LUMMIGT OMRÅDE

FOTOGRAF: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Arvikagatan 40
Område
Farsta
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
83 kvm
enl. förvaltarens information
Avgift
6 112 kr/mån inkl. värme, vatten och bredband. Betalas månadsvis.
Andelstal
1,41713 %
Andel av årsavgift
1,41713 %
Lägenhetsnummer
99-2108-1-44-2
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
317 580 kr, beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Bostadsrätten har ingen anslutande mark, däremot har man en viss nyttjande och brukanderätt som avgränsas av träspaljéer mot grannen och 300 cm ut från baksidan.

Driftskostnader

El
9 000 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
Total driftskostnad
13 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bad och promenader vid Drevviken
Fika och lunch på Nice Valley i Sköndal
Närhet till naturen i Ågesta, flera vandringsleder
Utflykt med picknick till Farstanäset
Torghandeln i Farsta centrum

Arkitekturen

Arkitekt: AB Östgöta-byggen 1959

Radhuset slog igenom på allvar i Sverige under 1960-talet och just i Farsta med omnejd byggdes då över 500 radhus. Några av dessa finns i fastigheten Strupö 1 på Arvikagatan, som består av nio radhusbyggnader som ritades 1959 av AB Östgöta-byggen på uppdrag av Brf Kolmilan. Trädgårdsmiljöerna runt i området ritades av Eric Anjou, en av sin tids mest ansedda trädgårdsarkitekter i Sverige. Husen är klädda i rött tegel och brun liggande panel och har sadeltak. Radhusen uppfördes under 1960, samma år som Farsta centrum öppnades. Farsta centrum var då Sveriges största stadsdelscentrum som på invigningsdagen lockade över 100 000 personer till platsen.

FÖRENINGEN

Brf Kolmilan

Föreningen

Brf Kolminan (org. 702001-1388) är en äkta bostadsrättsförening och innehar tomträtterna på fastigheterna Strupö 1 och Ringsö 1. Föreningen består av 9 radhuslängor med totalt 65 bostadsrättslägenheter.

Parkering

Det finns totalt 46 garageplatser i föreningen, samtliga är för tillfället uthyrda och kö-system tillämpas.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2021 ligger på 4 210 kr per kvm bostadsrättsarea.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband om 1 000 Mbit/s är Stockholms Stadsnät, Tele2 är leverantör av kabel-tv.

Ägande

Föreningen godkänner delat ägande av bostadsrätten, däremot accepteras inte juridisk person som medlem.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 338 kr samt en pantsättningsavgift på 787 kr/pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det bland annat två lekplatser, snickarbod, soprum, tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare och två torkskåp, förrådsbodar samt gemensamma gräsytor.

Planerade renoveringar

Föreningen planerar att installera laddbox/-stolpar i samtliga garage och på gästpakeringar under våren 2023.

Renoveringar i urval

2020 Uppfräschning av rabatter och grusytor, 2020-2018 byte av en gavelspets på alla längor, samt uppsättning av fasadstege på gavlar, 2018 uppsättning av taksäkerhet på alla längors tak, montering av mögelstoppers på våra tak, målning av en sida fasad på länga 4,5,6,7,8 och 9, spolning av våra avloppstammar i alla bostadsrätter, 2017 målning av garageportar, byte av en gavelspets på länga 9 och 6, 2016 bytt alla armaturer till LED, lekplatserna gjordes om, spolning av värmesystemet, byte av radiatorventiler, renovering av tvättstugans tak och panel, 2014 termostatventiler installerades, 2013 byte av undercentralen för fjärrvärme, 2006 stambyte med byte av ledningar och installationer för vatten, avlopp och el samt renovering av samtliga bad- och toalettrum.

Städdagar

Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år som vanligtvis avslutas med ett gemensam lunch med ärtsoppa och punsch samt ett lotteri.

Hemsida

www.kolmilan.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, hemsida samt deras ”mäklardokument” som uppdaterades 2022-11-16. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress i Larsboda bor du både avskilt och centralt. Farsta centrum är smidigt att ha på ett par minuters bilväg. Drevviken i norr och Magelungen i söder ger närhet till fina strövområden och badplatser. I Ågesta finns en konstsnöanläggning som gör skidsäsongen längre än den normala i Stockholm, och den som gillar långfärdsskridsko kan välja mellan flera olika isar.