Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kyrkogårdsvägen 101
  [Område] => Enskede
  [Våning] => 2.3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 5 rum
  [Area] => 145 + 22 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 6 121 kr/mån Obligatoriskt tillägg om 500 kr /mån tillkommer för förråd samt 350 kr/mån för bredband. [Andelstal] => 43,217 % [Andel av årsavgift] => 43,22 % [Lägenhetsnummer] => 1001/1001 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 791 209 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Tillhörande lägenhet finns ett källarförråd som det tillkommer en obligatorisk avgift på 500kr/mån avseende förrådet. )

Kyrkogårdsvägen 101

RYMLIG ETAGELÄGENHET MED ÖPPEN SPRIS, TVÅ BALKONGER OCH VACKER UTSIKT ÖVER SANDSBORGSKYRKOGÅRDEN

TEXT: LUNDGREN STYLIST: JAHNSON FOTO: JAHNSON

BUDGIVNING

Högsta bud: 9 500 000 kr

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Joakim Pulkkinen
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kyrkogårdsvägen 101
Område
Enskede
Våning
2.3 av 3, ej hiss
Rum
5 rum
Area
145 + 22 kvm
Föreningens information
Avgift
6 121 kr/mån Obligatoriskt tillägg om 500 kr /mån tillkommer för förråd samt 350 kr/mån för bredband.
Andelstal
43,217 %
Andel av årsavgift
43,22 %
Lägenhetsnummer
1001/1001
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
791 209 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Tillhörande lägenhet finns ett källarförråd som det tillkommer en obligatorisk avgift på 500kr/mån avseende förrådet.

Driftskostnader

Drift räknat på
4 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1932 EDVIN ENGSTRÖM

I Gamla Enskede planerades vid början av 1900-talet Enskede trädgårdsstad med engelska och tyska förebilder. Den första planen för området togs fram 1907 av Per Olof Hallman, och denna omfattade även Enskededalen. 1922 upprättade Axel Dahlberg och Gustaf Pettersson en ny plan som avsåg enbart Enskededalen, och med den som grund fortsatte utbyggnaden av området. Huset med adress Kyrkogårdsvägen 101 byggdes 1932 och har drag av både funkis och 1920-talets klassicism. Ritningarna är signerade arkitekten Edvin Engström å Stockholms fastighetskontors egnahemsbyrås räkning. Engström var mycket produktiv, och utöver de över femtusen så kallade egnahem som uppförts genom självbyggeri enligt hans typritningar finns även ett flertal privatvillor och hundratals flerfamiljshus på verklistan som sträcker sig över fyrtio år. Trots den höga produktionstakten präglas alla arbeten av såväl estetiska som tekniska och funktionella kvaliteter.

FÖRENINGEN

BRF Murstenen 4

Föreningen Kyrkogårdsgatan 101

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Murstenen 4. Föreningen består av 3 lägenheter, alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2004.

Mark

Föreningen betalade 2022 15050 kr i tomträttsavgäld för marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts i egen regi.

Parkering

Föreningen har en gemensam parkering utanför garaget som alla medlemmar delar på. Boendeparkering finns på gatan till en kostnad av 500kr i månaden.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till 2 mkr, vilket ger cirka 5970 kr/kvm boyta, vilket får ses som en låg belåningsgrad.

Avgifter:

Köparen vid varje överlätelse en expeditionsavgift pa 2,5% av prisbasbeloppet (2023=1 313 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1% av prisbasbeloppet (2023=525 kronor) vid varje pantsattning.

Gemensamma utrymmen:

Gemensam tvättstuga finns i källarplan med 2 stora tvättmaskiner, 1 torktumlare.

Föreningen har också en pergola och grill som är kostnadsfri för medlemmar att nyttja.

Finns även ett bra förråd på tomten för gräsklippare, cyklar, utemöbler.

Andrahandsuthyrning:

Styrelsens policy för andrahandsupplätelser är att följa Hyresnämndens praxis. Tillstand fran styrelsen krävs för andrahandsupplätelse.

Bredband och tv

Tv och bredband via fiber tecknas separat.

Ägande

Juridiska personer accepteras. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 %.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021/22. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett mycket rofyllt läge i ett idylliskt villakvarter intill Sandsborgskyrkogården som utsetts till världsarv. Här är det lätt att trivas, och på kort gångavstånd har man Gamla Enskedes torg med bland annat fantastiska Robin Delselius Bageri och två mysiga kvarterskrogar, varav den ena med uteservering och utebar. Under sommarmånaderna finns här även en pop-up-restaurang med kulörta lyktor som ljumma kvällar skapar en underbar stämning. Parker och trevliga gator som kantas av vackra gamla hus bjuder in till trevliga promenader, och med cykel tar man sig snabbt in till Söder och ut till Nackareservatet och Söderbysjöns fina badplats. Läget är perfekt för en barnfamilj, och inom ett stenkast finns lekplatser, förskolor, grundskolor, tunnelbanestation och två bra matbutiker. Med tunnelbanan når man T-centralen på cirka en kvart.