Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tussmötevägen 136
  [Område] => Stureby
  [Våning] => 1 av 1, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 58,5 + 38 kvm
Säljarens uppgift
Föreningen uppgift anger 95,5 kvm [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 324 kr/mån inkl. värme, vatten och tv [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1 )

Tussmötevägen 136

GRINDSTUGAN – ETT EGET LITET HUS SÖDER OM SÖDER

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tussmötevägen 136
Område
Stureby
Våning
1 av 1, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
58,5 + 38 kvm
Säljarens uppgift
Föreningen uppgift anger 95,5 kvm
Avgift
3 324 kr/mån inkl. värme, vatten och tv
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
8 000 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ENSKEDEPARKENS BAGERI
VÅRFLODSPARKEN
MATATELJÉ
GATEAU SOCKENPLAN
SVEDMYRASKOGEN

Arkitekturen

Arkitekt: 1924

1924 beslutade Stockholms stad att uppföra ett s k ålderdomshem i Stureby till minne av Gustav Vasas intåg i Stockholm. Sommaren 1930 stod det klart för inflyttning. Arkitekt för bygget var Theodor Kellgren. Hemmet kallades först för Gamlebo men namnet ändrades sedan till Gammelbyns ålderdomshem. Det bestod av elva byggnader med tvåvåningshus samt en portalbyggnad grupperade kring en liten lokalgata i en miljö som påminner om ett svenskt brukssamhälle. Åtta av dessa hus utgör idag Brf Tussmötet 322. Portalbyggnaden som har en rundbågig körport leder in på området och bidrar med mycket karaktär, och det är alltså i denna byggnad som detta hem ligger. Husen är slammade i olika nyanser av rött, gult och grönt och har klassiska spröjsade fönster med tre glas i varje båge och fasader med detaljer som putsade hörnkedjor, lunettfönster och klassicistiskt utformade gavlar. Husen i Brf Tussmötet 322 byggdes om till bostadsrättslägenheter i slutet av 1990-talet. Föreningen är mycket stabil och skuldfri med alla stora renoveringar gjorda. Man har en vacker grön innergård med gemensamma utemöbler och möjligheter till att sätta ut egna. Gården smyckas även av en fin mosaikskulptur. Husen är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Tussmötet nr 322

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tussmötet nr 322 i Stockholm (org. nr 716421-1034) innehar fastigheten Gamlebo 6. Bostadshuset är beläget i Stureby. Föreningen upplåter 34 st lägenheter med bostadsrätt. Uppvärmning via bergvärme med fjärrvärme som vinterkomplement.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1989 medan byggnaderna som tillhörde Stureby sjukhem byggdes om till bostäder 1997.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via U Account AB, teknisk förvaltning via Jensen drift och underhåll.

Renoveringar

(2019) Återställande av gräsmattor. Utvärdering av fjärrvärme. Installation av elladdstolpar. Isolering av grunden till portalhuset. Isolering av vindarna och nya förråd på råvindarna. Radonmätning. (2018) FTX-fläktsystem. Komplettering av fläktsystem. Byte av expansionskärl till bergvärmen. Justering av p-platser. Sandlåda med lock. (2015) Installation av bergvärme. (1997) Större renovering av fastigheterna med nya planlösningar, interiör och exteriör inklusive stammar.

Kommande renoveringar

Under hösten eller 2022 kommer portalhusets tak renoveras, trapphus kommer måls/renoveras medan fönster kommer målas.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri. Detta tack vare markförsäljning till ett byggföretag som sedan uppförde tre bostadshus i området. Årliga intäkter uppgår till ca 1,7 mkr. I kassan finns drygt 3 mkr.

Avgifter

Inga planer på ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Folksam, med styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma liksom utemiljön. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga finns i byggnaden som utgör portalentré till området. Här finner du två maskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

Förutom tvättstugan är det främst föreningens vackra gårdsmiljö som är till gemensamt nyttjande. Ställ för all del ut dina egna utemöbler på tomten och njut av tillvaron. Det finns också gemensamma uteplatser på tomten.

Parkering

19 st egna bilplatser i föreningen med motorvärmare för uthyrning. Kölista tillämpas. Du kan även ställa bilen på omgivande villagator med undantag för städdagar under vinterhalvåret.

Bredband och TV

Kabel-tv via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Fiber finns via IP-only, ett öppet nät med flera valbara leverantörer.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officella information i april 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stureby är en härlig villastad så området ger också huskänsla, samtidigt som man på denna adress bor endast en minut från tunnelbanan (restid till T-centralen är 15 minuter). Därtill har man behagligt cykelavstånd till Söder. Ica Bea, som är mycket mer än en vanlig matbutik, ligger också praktiskt nära. Närområdet ger dig också flera trevliga och kreativa matställen som till exempel Matateljén och Enskedeparkens Bageri i Gamla Enskede.