Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bäckaskiftsvägen 46
  [Område] => Stureby
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 76 kvm
Enligt uppmätning
Boarea enligt förvaltare: 73 kvm [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 227 kr/mån inklusive värme, vatten, kabel-tvs grundutbud och bredband. [Andelstal] => 1,16336 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 0524/1202 )

Bäckaskiftsvägen 46

SOLIG BALKONG I MYSIGA STUREBY – FAMILJETREA MED FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK

STYLING: RYDMAN TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bäckaskiftsvägen 46
Område
Stureby
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
76 kvm
Enligt uppmätning
Boarea enligt förvaltare: 73 kvm
Avgift
3 227 kr/mån inklusive värme, vatten, kabel-tvs grundutbud och bredband.
Andelstal
1,16336 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
0524/1202

Driftskostnader

El
5 970 kr/år
Försäkring
3 800 kr/år
Total driftskostnad
9 770 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
baseras på säljarnas förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Enskedeparkens café och bageri
Bandängens parklek
Gamla Enskede
Med Matboden, Matateljén och Robin Delselius.
Enskede värdshus
Östberga utegym

Arkitekturen

Arkitekt: 1950 Olle Zetterberg & Gustaf Berglund

Brf Sturebo utgörs av fastigheten Virkesstapeln 1 som består av sju så kallade smalhus om tre våningar, till större delen grupperade kring gårdsmiljön. Byggnaderna, som ritades av Olle Zetterberg och Gustaf Berglund och uppfördes för Familjebostäders räkning år 1950-1953, är bra förebilder för tidens arkitektur med spritputsade fasader, slätputsade hörn och ljusa fönsteromfattningar. Utseendet är i stort sett bevarat, även om förändringar har skett genom årens lopp. Interiört hittar vi välplanerade lägenheter, ofta med originaldetaljer bevarade. Fanérade innerdörrar, inbyggda garderober och möjligen även bevarade köksinredningar som håller måttet än idag. Runt huset finns härliga grönområden med stora sociala ytor, äppelträd och bärbuskar. Flera gemensamma grillar, utespel m.m. Boulebana, möjlighet till odlingslott, hängmatta, lekplats med sandlåda, gungor och hinderbana. Bastu med relaxavdelning, gym och en nyrenoverad föreningslokal. En mysig förening med människor som hjälps åt. Stabil och väl omhändertagen.

FÖRENINGEN

Brf Sturebo

Antal lägenheter och lokaler

Brf Sturebo (org. nr 769622-9108) innehar fastigheten Virkesstapeln 1. Föreningens sju bostadshus är belägna i Stureby och byggdes 1950/53. Föreningen upplåter 140 st lägenheter varav 116 st är bostadsrätter och 24 st är hyresrätter.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen registrerades 2011, troligen togs husen över kort därefter.

Mark

Föreningen innehar marken genom tomträtt. Avtalet med kommunen omförhandlades i januari 2021 och kommer gälla i 10 år. Den nya avgälden trappas in under fyra år och ligger sedan fast till och med 2030.

Renoveringar

I urval har följande skett. 1990 – tak. 2007/09 – stambyte i kök och badrum, elinstallationer i lägenheterna. 2010/11 – renovering av balkonger, fasader, fönster, entréportar byttes. 2014 – installation av ny undercentral. 2015/16 – dränering i anslutning till samtliga byggnader, stambyte i källare. 2017/18 – ommålning av trapphus, bygge av gym och bastu. 2019 – återställda utomhusmiljöer efter dränering.

Kommande renoveringar:

Man följer en underhållsplan. Som kommande projekt omnämns elstigar och elcentraler, detta är inte detaljplanerat i tiden.

Ekonomi

Föreningens aktuella lån uppgår till ca 38 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 5,000 kr/kvm boyta. Detta är något under den genomsnittliga belåningen i Enskede. Årliga intäkter uppgår till nästan 6 mkr. I kassan finns ca 1,7 mkr. Bortsett avskrivningar så täcker föreningens intäkter kostnaderna. Eftersom man har 25 st hyresrätter kvar har man givetvis stora dolda tillgångar.

Avgifter

I dagsläget är det inte beslutat om avgiftsändringar. Men styrelsen pratar om att behovet kan finnas för en höjning med ledning av att kommunen höjer avgälden för marken. Inget planerat eller beslutat än.

Trappstädning

Trappstädning sköts av ett företag.

Tvättstuga

Tvättar gör man i en separat byggnad som ligger strax utanför gården mot tågspåret. I den byggnaden finns tre tvättstugor och en tvättstuga för grovtvätt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en väldigt trevlig och sällskaplig gårdsmiljö som omsluts av huskropparna. På gården finns gemensamma ytor att sitta och grilla. Bord, bänkar, hängmatta, boulebana, odlingslotter och en lekplats pryder ytorna. Två äppelträd finns som blir fulla med frukt under sensommaren. Men om man ser sig omkring finner man även bärbuskar, jordgubbsland och blomsterplanteringar. I föreningen finns också bastu och relaxavdelning, gym, festlokal, snickeriverkstad, hobbyrum och flertalet cykelrum. Barnvagnsrum finns i huset.

Parkering

Föreningen har drygt 20 st p-platser utomhus samt 7 st garage. Månadskostnaden är för närvarande 300 resp. 700 SEK. Kösystem tillämpas, förväntad kötid på minst ett år. I övrigt är gatuparkeringen gratis på omgivande gator i Stureby.

Bredband och TV

Föreningen har tecknat ett avtal med Com Hem där alla hushåll har bredband 100/10 samt tv med cirka 17 digitala kanaler, vilket ingår i avgiften. Det finns även fibernät i föreningen, där flera olika leverantörer kan leverera internetanslutning och tjänster.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från föreninngens årsredovisning 2020 samt hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stureby började bebyggas i början av 1920-talet och bevarar än idag sin ursprungliga karaktär, med en härlig mix av villor, flerfamiljshus och smalhus. Området är mycket populärt bland barnfamiljer, med många skolor, förskolor, idrottsanläggningar och naturområden inpå knuten. Från er nya adress är det nära till välrenommerade Sturebyskolan, artrika Majroskogen och omtyckta ICA BEA, som erbjuder mycket mer än bara mat. Tunnelbanestationen Stureby på gröna linjen, ligger bara fem minuter från bostaden och tar dig in till Södermalm på 10 min och Sthlm City på 17 min. Flera mysiga restauranger och caféer finns i närområdet som håller hög klass. Härlig gemenskap i området och föreningen. Här är det enkelt att stormtrivas!