Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Dörrvägen 4
  [Område] => Gubbängen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 64 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 105 kr/mån inkl. värme & vatten (+181 kr/mån för bredband) [Andelstal] => 4,3761 % [Andel av årsavgift] => 4,37633 % [Lägenhetsnummer] => 00411 )

Dörrvägen 4

OMSORGSFULLT RENOVERAD GAVELTREA MED SOLIG BALKONG ÖVER GRÖNSKANDE GÅRD

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Dörrvägen 4
Område
Gubbängen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
64 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 105 kr/mån inkl. värme & vatten (+181 kr/mån för bredband)
Andelstal
4,3761 %
Andel av årsavgift
4,37633 %
Lägenhetsnummer
00411

Driftskostnader

El
5 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
7 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Skogskyrkogården
Promenera till kulturarvet Skogskyrkogården med vacker natur och arkitektur samt bästa fiket med shop och grymma våfflor.
Hökarängen
Promenera över Gubbängsfältet till Hökarängen och ät dig mätt på bageriet BAK, pizzerian Dirty Dough, restaurang Kollektivet och släck törsten på bryggeriet PangPang.
Moreliamo pizza
Några minuter från lägenheten, traska in (ja snarare köa för det är sjukt poppis) och ät deras helt fantastiska italienska glass.
Gubbängsfältet
Ströva runt på Gubbängsfältet och in i det lummiga kolonilottsområdet.
Sköndal
Hoppa på cykeln till Sköndal och bada och fika på Nice Valley.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Mats Linnman 1946

Gradsågen 2 är en fastighet med två smalhus i tre till fyra våningar som uppfördes 1946-1947 och ritades av arkitekt Mats Linnman. Bland de framträdande byggnadsdetaljerna hör det ursprungliga burspråket på gaveln som utgör en före detta lokal. Brf Gradsågen 2 har en mycket trivsam gemensam gård med grillplats, utemöbler och en liten lekplats. Här finns en lummig syrenberså med härlig kvällssol och odling i pallkragar. I huset finns cykelförråd, ett gemensamhetsutrymme för enklare snickeriarbeten och en rymlig tvättstuga. Föreningen har god ekonomi och en proaktiv och aktiv styrelse. De som bor här bryr sig om husen och utemiljön och det märks exempelvis på gemensamma vår- och höststädningar. Föreningen har en ekonomisk förvaltare, SBC, och även en utarbetad underhållsplan samt trädgårdsplan för träd/grönområden mellan husen.

FÖRENINGEN

Brf Gradsågen 2

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Gradsågen 2 (org. nr 716417-5890) innehar fastigheten Gradsågen 2. Föreningens två bostadshus är belägna i Gubbängen och uppfördes 1946. Föreningen upplåter 25 st lägenheter med bostadsrätt, men också 1 st hyresrätt. Uppvärmning via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1981 och tog över fastigheten året därpå.

Mark

Föreningen innehar marken genom tomträtt. Nuvarande avgäld gäller till 2026-12-31.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Teknisk förvaltning i egen regi, men hjälp tas in vid större beslut. Underhållsplan finns men en ny ska tas fram.

Renoveringar

I urval har följande skett.

2004 – stambyte.

2007 – renovering av balkonger.

2010 – OVK.

2012 – byte av yttertak.

2013 – målning av trapphusen.

2014 – renovering av fönsterbågarna.

2015 – lokal säljs av och konverteras till bostad. Isolering av vindarna.

2016 – renovering av fasad.

2017 – ny belysning.

2018 – installation av bredband och anslutning till fibernätet.

2020 - trädbesiktning. Energideklaration. Radonmätning. Stamspolning.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2087.

2022 - Inspektion/byte av undercentral och radiatorventiler samt injustering av värmesystem.

2024 - Inspektion/byte av inkommande elservis.

2025 - Fasadrenovering.

2030 - Dränering av mark.

Ekonomi

Föreningens totala lån uppgår till ca 6,8 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 4250 kr/kvm boyta. Detta är lägre än genomsnittet i området som ligger på ca 6000 kr/kvm. Föreningen har de senaste åren amorterat av mycket av lånen. De har också omförhandlat lån som innebär en halvering av tidigare lånekostnad. Styrelsen har också omförhandlat ner både försäkrings- och elavtalskostnaderna under 2021. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är nästan 300,000 kr vilket ger cirka 4,660 kr/kvm i belåning. Beräknat på andelen av årsavgift (4,37633 %).

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens byggnader är fullvärdesförsäkrade hos IF.

Städning och städdagar

Trappstädning sker av medlemmarna, men ägarna till denna lägenhet deltar ej i städningen av andras trappuppgångar. Gemensamma städdagar förekommer under våren och hösten med t.ex. soppabjudning och korvgrillning.

Tvättstuga

Gemensam tvättstuga finns och innehåller två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en lummig gård med grillplats och utemöbler när det är säsong, som nyttjas flitigt under sommartid. Cyklar ställs i särskilda utrymmen i källaren.

Parkering

Inga p-platser finns. Parkera utan kostnad på omgivande gator (datumbestämmelser dock).

Bredband och TV

Com Hem levererar kabel-tv. Fiberbredband via Bahnhof (obl. tillägg på avgift om 169 kr/mån)

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella information i april 2022, samt avstämt med ordförande 2022-04-29. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gubbängen började bebyggas efter andra världskrigets slut och kan räknas som den första riktiga tunnelbaneförorten. Du har tre minuters promenad till T-banestationen och det tar inte mer än ca 11 minuter att färdas till Södermalm. Dörrvägen ligger uppe på en kulle i Gubbängen, det är således inte så mycket trafik och ni bor lugnt och ifred. Precis nedanför ligger Flygplansparken med parkleken Nybygget som utöver ”det vanliga” har en påkostad och fin skatepark. Det finns även parklekar i närområdet, och med cykel tar man sig till både Magelungen och Hökarängsbadet för bad. Under de senaste åren har flera initiativ öppnat upp i området som gett nytt liv och plussat på de värden man annars kan sakna i söderort. Gubbängens centrum bjuder på Morelliamo som är en italiensk glassbar och pizzeria, och Bak som är ett kombinerat bageri med restaurang/bar har öppnat på andra sidan Gubbängsfältet. I närområdet ligger också den napolitanska pizzerian Dirty Dough. Icke att förglömma är Moment teater, biblioteket och den nya rugbyplanen med spännande matcher! De boende i området är en blandning av barnfamiljer och äldre vilket skvallrar om att människor både har trivts här och ser sin framtid här, något att tycka om och känna trygghet med. Flera förskolor och skolor finns nära, till exempel Gubbängsskolan och Engelska skolan.