Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nynäsvägen 339
  [Område] => Gamla Enskede
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 45 kvm
(förvaltarens info) [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 768 kr/mån inkl. värme & vatten (+135 kr/mån för bredband 100/100 Mbit) [Andelstal] => 8,588 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => V1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 373 399 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Beräkningen är baserad på uppgifter från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Ett förråd disponeras i källaren. )

Nynäsvägen 339

VÄLHÅLLEN TJUGOTALSETTA MED GÅRDSLÄGE I G:A ENSKEDE

FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD TEXT: BECK

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nynäsvägen 339
Område
Gamla Enskede
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
45 kvm
(förvaltarens info)
Avgift
2 768 kr/mån inkl. värme & vatten (+135 kr/mån för bredband 100/100 Mbit)
Andelstal
8,588 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
V1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
373 399 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Beräkningen är baserad på uppgifter från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Ett förråd disponeras i källaren.

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
1 476 kr/år
Total driftskostnad
7 476 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Driftskostnaderna kommer variera beroende på avtal och vanor avseende el och försäkring.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gamla Enskede Matbod
Kvarterskrogen mitt i villaområdet.
Delselius bageri
Ett populärt fik och mötesplats i stadsdelen.
Bergenströms rekvisita
Antikt, vintage och inredning på Stockholmsvägen 19.
BEA ICA Kvantum
Mycket välsorterad affär med extra allt på undervåningen.
Sandsborgs simhall
Nära till ett dopp!

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström 1927

Huset på tomten Vattentunnan 1 uppfördes mellan 1927 och 1928 och ritades av Edvin Engström. Många är de byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den arkitekt som ritat flest hus i Stockholm, bland annat genom sin senare anställning som föreståndare för Egnahemsbyrån vid Stockholms stads fastighetskontor. Vattentunnan 1 är ett klassiskt 1920-talshus byggt i två våningar. Fasaden är putsad i ljust gulrött. På gården finns gräsmatta och uteplats med häck och planteringar kring. Här finns utemöbler, parasoll och grill. Föreningen har sex parkeringsplatser på gården att nyttja för boende i huset. De går inte att boka men kostar inget att använda.

FÖRENINGEN

Brf Vattentunnan 339

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Vattentunnan 339 (org. nr 769609-9584) innehar fastigheten Vattentunnan 1. Bostadshuset uppfördes 1927-28 och är beläget i Gamla Enskede. Föreningen upplåter 11 st lägenheter med bostadsrätt och har även två st hyreslokaler för kommersiell verksamhet. Husen värms upp med bergvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 2003 och tog troligen över ägarskapet av fastigheten i närheten av det året.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom ett tomträttsavtal med Stockholms stad. Omförhandling sker 2027. Avgälden är cirka 25,000 kr årligen i dagsläget.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av City Ekonomikonsult i Stockholm AB. Teknisk förvaltning av föreningens byggnad sköts av styrelsen i egen regi.

Renoveringar

2020 - Uppgradering av värmecentral, besiktning av yttertak. 2018 - Jobb med bottenplattan, relining. Målning av ytor, uppföljning OVK. Förbättring av tvättstuga med nya maskiner, även 3-fas för kortare tvättprogram. Installation av fiber. 2017- Försäljning av en hyresrätt. Stamspolning samt lagning av stam i bottenplattan. Förbättrande åtgärder för brandsäkerhet. Renovering av trapphuset. OVK-kontroll genomförd med uppföljning året efter. 2016 - Fönsterrenovering, förstärkning av taket, dränering. 2004 - Brandsäkra dörrar till samtliga lägenheter. 2000-03 - Stambyte.

Kommande renoveringar

Föreningen har skjutit upp takomläggning till 2024. Detta ska inte påverka hyresnivåerna enligt styrelsen. Man arbetar efter sin underhållsplan.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 4,8 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 565 tkr. I kassan finns cirka 450 tkr. Föreningen har även intäkter från hyreslokaler. Enligt Värderingsdata har föreningen en bostadsarea om 524 kvm, det ger en belåning om drygt 9.000 kr/kvm.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar i Stockholm.

Städning och städdagar

Man har nyligen tagit in en extern firma som sköter trappstädningen, sedan juni 2022. Städdagar hålls två gånger per år.

Tvättstuga

En tvättstuga finns i källaren med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. En upprustning skedde under 2018 med nya maskiner och 3-fas installerat för effektivare tvättprogram.

Gemensamma utrymmen

Förutom föreningens tvättstuga har föreningen användning av sin tomt. Utemiljön består av uteplats med gräsmatta och växtlighet. Det finns planteringar, bord, parasoll och grill. På gården finns även cykelparkering.

Parkering

Föreningen har 6 st parkeringsplatser på gården som får nyttjas fritt av medlemmarna, dessa går inte att reservera och kostar heller ingenting. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Fiberbredband erbjuds via IP-only medan Com Hem levererar kabelnätet. De flesta har ett förmånligt gruppavtal för leverans av 100/100 Mbit/s, men det är fritt fram att välja leverantör av tv och ip-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 135 kr/mån garanterar internet till denna bostad.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiella dokument från föreningen avläst september 2023, samt dialog med styrelseledamot. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Enskede är ett trivsamt område med mycket grönska och många vackra gamla hus och promenadvägar. I närheten finns många fina grön- och naturområden som Nytorpsgärde och Nackareservatet samt det vackra världsarvet Skogskyrkogården. Vill du äta gott i närområdet gör du det bland annat på Matateljén, Gamla Enskede Matbod och Gamla Enskede Bageri. Här bor du ett par minuter från tunnelbanestation Sandsborg och du cyklar till Södermalm på tio minuter.