Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nynäsvägen 306
  [Område] => Gamla Enskede
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 45 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 577 kr/mån [Andelstal] => 4,72773 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00002 )

Nynäsvägen 306

Varsamt renoverad tvårummare i underbara Gamla Enskede

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nynäsvägen 306
Område
Gamla Enskede
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
45 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 577 kr/mån
Andelstal
4,72773 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00002

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström 1929

Enskede gård var ett stort gods beläget i nuvarande Enskede som från slutet av 1700-talet brukats av familjen Odelberg. År 1904 köptes Enskede gård av Stockholms Stad och sedan började staden planera för att anlägga Enskede Trädgårdsstad. Tanken med Enskede Trädgårdsstad var att man skulle få en egen villa om två rum och kök med tillhörande täppa för samma pris som en tvårummare inne i staden. Man hade till en början tänkt sig ett stort antal radhus i området, men det blev endast vid Margaretavägen som dessa kom att uppföras. Istället blev det villor och parhus som kom att dominera trädgårdsstaden, samt några affärshus vid Handelsvägen. Redan 1913 stod merparten av bebyggelsen färdig. Gamla Enskede expanderade ytterligare i mitten av 1910-talet när ett antal flerfamiljshus byggdes vid Nynäsvägen. Fastigheten på Nynäsvägen 306 uppfördes 1928-1929 med nybyggnadsår 1929. Arkitekt för bygget var Edvin Engström och M. Lignell var byggherre. Fastigheten har en röd putsfasad och en vacker port i ek. Föreningen består idag av 7 lägenheter, en liten förening med god sammanhållning. Garage och parkeringsplatser finns tillgängliga via ett kösystem. Cykelförråd finns i källaren och även cykelställ på gården. Gården består av en stor härlig gräsmatta med möbler om sommaren.

FÖRENINGEN

BRF Åskbollen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Högaffeln 19. Föreningen består av 19 lägenheter, varav alla är upplåtna med. Föreningen har även en lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1929 av arkitekt Edvin Engström.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 2005.

Mark

Föreningens mark innehas med tomträtt. Avgälden är inte höjd och gäller t o m 2028.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum.

Garage och parkering

Det finns 3 garage och 4 bilplatser. Vill du ställa dig på kö kontaktar du info@brfaskbollen.com.

Renoveringar i urval

Ny fasad och målning av fönster gjordes 2019, Tvättstugan i källaren under Nynäsvägen 306 totalrenoverades 2017, 2017 upprättade föreningen en underhållsplan samt skrev avtal med ADB Fastighetsservice för trapphusstädning, 2017 indragning av Fiber-Internet, Elrenovering 2010, Fjärrvärme installerades 2007, Byte av el-central, nytt tak, fönster målade, stamrenovering 1994-1995. Stambyte har skett i etapper.

Ekonomi

Ekonomin i föreningen är god. Lån per kvm är förnuvarande ca 6792 kronor, och avgift per kvm ca 670 kronor per år. Föreningen undersöker möjligheter att bygga vindslägenheter på vinden. Föreningen planerar höja avgiften 2-3% kommande år för att förbättra ekonomin ytterligare. Det innebär på denna bostad en höjning om ca 75kr.

Förråd

Till bostaden tillhör både ett vind och ett källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Förutom en fin tvättstuga i källaren så finns en gemensam innergård med sittmöbler sommartid. Även cykel- och barnvagnsrum finns i källaren.

Bredband och tv

Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Fiber installerat våren 2017.

Ägande

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns med minsta andel om 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Enskede är ett vackert villaområde beläget ca 10 minuter söder om stan. Historiska gamla kvarter med slingriga gator, parker och villaträdgårdar skapar alla förutsättningar för mysiga kvällspromenader. Området inger en småstadskänsla med sina matbodar, bageri, frisör, simhall och bibliotek. Ica Bea vid Svedmyra har förutom stort matutbud och generösa öppettider också karaktären av gammal diversehandel där det mesta finns. Om vintern går det att roa sig med den populära julmarknaden kring Triangelparken där du kan hitta allt ifrån glögg, kransar och konsthantverk. Om sommaren är det istället Enskedespelet, den årliga teateruppsättningen i Margaretaparken som lockar. Här bor du endast en minut ifrån Sandsborgs tunnelbanestation och det tar bara 10 minuter att cykla in till Södermalm!