Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tussmötevägen 140
  [Område] => Enskede
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 81 kvm
Föreningens information. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 201 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv (basutbud). [Andelstal] => 3,06354 % [Andel av årsavgift] => 3,0276 % [Lägenhetsnummer] => 25/1001 )

Tussmötevägen 140

VACKER TRERUMMARE I SKYDDAD GÅRDSMILJÖ I MYSIGA STUREBY

STYLING: RYDMAN TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tussmötevägen 140
Område
Enskede
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
3 rum
Area
81 kvm
Föreningens information.
Avgift
4 201 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv (basutbud).
Andelstal
3,06354 %
Andel av årsavgift
3,0276 %
Lägenhetsnummer
25/1001

Driftskostnader

El
4 898 kr/år
Försäkring
1 440 kr/år
Total driftskostnad
6 338 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Arkitekturen

Arkitekt: THEODOR KELLGREN 1930

1924 beslutade Stockholms stad att uppföra ett s k ålderdomshem i Stureby till minne av Gustav Vasas intåg i Stockholm. Sommaren 1930 stod det klart för inflyttning. Arkitekt för bygget var Theodor Kellgren. Hemmet kallades först för Gamlebo men namnet ändrades sedan till Gammelbyns ålderdomshem. Det bestod av elva byggnader med tvåvåningshus samt en portalbyggnad, grupperade kring en liten lokalgata i en miljö som påminner om ett svenskt brukssamhälle. Åtta av dessa hus utgör idag Brf Tussmötet 322. Portalbyggnaden som har en rundbågig körport leder in på området och bidrar med mycket karaktär. Husen är slammade i olika nyanser av rött, gult och grönt och har klassiska spröjsade fönster med tre glas i varje båge och fasader med detaljer som putsade hörnkedjor, lunettfönster och klassicistiskt utformade gavlar. Husen i Brf Tussmötet 322 byggdes om till bostadsrättslägenheter i slutet av 1990-talet. Föreningen är mycket stabil och skuldfri med alla stora renoveringar gjorda. Man har en vacker grön innergård med gemensamma utemöbler och möjligheter till att sätta ut egna. Gården smyckas även av en fin mosaikskulptur.

FÖRENINGEN

Brf Tussmötet nr 322

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tussmötet nr 322 i Stockholm (org. nr 716421-1034) innehar fastigheten Gamlebo 6. Bostadshuset är beläget i Stureby. Föreningen upplåter 34 st lägenheter med bostadsrätt. Uppvärmning via bergvärme med fjärrvärme som vinterkomplement.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1989 medan byggnaderna som tillhörde Stureby sjukhem byggdes om till bostäder 1997.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via U Account AB, teknisk förvaltning via Jensen drift och underhåll.

Renoveringar

(2019) Återställande av gräsmattor. Utvärdering av fjärrvärme. Installation av elladdstolpar. Isolering av grunden till portalhuset. Isolering av vindarna och nya förråd på råvindarna. Radonmätning. (2018) FTX-fläktsystem. Komplettering av fläktsystem. Byte av expansionskärl till bergvärmen. Justering av p-platser. Sandlåda med lock. (2015) Installation av bergvärme. (1997) Större renovering av fastigheterna med nya planlösningar, interiör och exteriör inklusive stammar.

Kommande renoveringar

Under hösten eller 2022 kommer portalhusets tak renoveras, trapphus kommer måls/renoveras medan fönster kommer målas.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri. Detta tack vare markförsäljning till ett byggföretag som sedan uppförde tre bostadshus i området. Årliga intäkter uppgår till ca 1,7 mkr. I kassan finns drygt 3 mkr.

Avgifter

Inga planer på ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Folksam, med styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma liksom utemiljön. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga finns i byggnaden som utgör portalentré till området. Här finner du två maskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

Förutom tvättstugan är det främst föreningens vackra gårdsmiljö som är till gemensamt nyttjande. Ställ för all del ut dina egna utemöbler på tomten och njut av tillvaron. Det finns också gemensamma uteplatser på tomten.

Parkering

19 st egna bilplatser i föreningen med motorvärmare för uthyrning. Kölista tillämpas. Du kan även ställa bilen på omgivande villagator med undantag för städdagar under vinterhalvåret.

Bredband och TV

Kabel-tv via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Fiber finns via IP-only, ett öppet nät med flera valbara leverantörer.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officella information i april 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stureby är ett av söderorts äldre och mest populära villaområden som bebyggdes i slutet av 1800-talet och då främst med sommarbostäder åt storstadsborna, för att senare under 1920-talet alltmer bebyggas med villor för permanentboende. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagnen. Idag ligger Stureby mycket centralt i förhållande till stan och det tar cirka 15 minuter med tunnelbanan in till City. Området är barnvänligt med trevliga grönområden och parker, exempelvis Vårflodsparken och Vivstavarvsparken med gräsytor, klätterställning och plaskdamm, och runt husknuten finns ett skogsparti som leder till Hemskogen. Hopparbacken nere på Enskedefältet är ypperligt för pulka-åk liksom den årliga valborgselden. Det finns ordentligt med förskolor och grundskolor i området. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Värdshus för en mysig söndagsbrunch, välsorterade ICA BEA, och rakt över gatan hittas apotek, BVC, förskola, gym och vårdcentral. Ytterligare en liten bit bort ligger Enskede rackethall med bl.a. tennis, squash och badminton. För den hästintresserade är det nära till den populära och välbesökta Enskede Ridskola, och vid närliggande Enskede IP ges möjlighet till att träna fotboll och friidrott.