Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Solvallavägen 7 / Oskarsvägen 21
  [Område] => Duvbo
  [Våning] => 
  [Rum] => 5 rum
  [Area] => 129 + 45 kvm
taxeringsinformation [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 1 307 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Solvallavägen 7 / Oskarsvägen 21

ETT SOLGULT HUS PÅ SOLIG HÖRNTOMT – CHARMIG SEKELSKIFTESVILLA I HJÄRTAT AV DUVBO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Solvallavägen 7 / Oskarsvägen 21
Område
Duvbo
Rum
5 rum
Area
129 + 45 kvm
taxeringsinformation
Tomtareal
1 307 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1904
Uppvärmning
Bergvärme
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Utförda renoveringar/underhåll
2004: Badrumsrenovering 2005: Ommålning av alla väggar 2006: Installation av bergvärmepump med 150 meter borrhål. Ny varmvattenberedare med hög kapacitet för stor familj. Vattenburen golvvärme i vardagsrum installerades. 2006: Tog ner vägg mellan vardagsrum och tidigare glasveranda med fackman. Förstärkning genom timmer-balk. La in nytt trägolv i vardagsrummet. Murade braskamin. 2006: Alla golv på övre plan; slipade, nåtade, kalkade och såpade. 2007: Fasadrenovering, skrapning och målad med linoljefärg. Renovering grind in till carport. 2010: Värmeslingor uppe på taket installerades för lättare avrinning vid isbildning. 2010-framåt: LAN kabel i hela huset. 2014- framåt: Uppdatering av el i kök. Centralen för starkström från gatan samt Vattenfalls dosa utbytt. 2011: Fd. verandan på övre plan har tidigare läckt vatten vid stor skyfall, delvis åtgärdat 2011 men tidvis syns viss antydan på vatten i arbetsrum. 2015: Blästring av tak och målades med högtemperaturfärg. 2016: Optisk fiber indraget. Bahnhof, 1000/1000. 2018: Förrådsbyggnad byggd 2020: Nytt avlopp i källaren, kök- och badrumsstammar byttes från gjutjärn till plaströr. Vissa gjutjärnsrör finns kvar men är filmade och godkända av fackman. 2021: Delning av sovrum på övre plan. Väggen kan tas bort utan åverkan på golvet. 2 ny ventilationsdon uppsatta i varsitt rum.
Fastighetsbet
Nattskärran 3

Allmänt om fastigheten

VA
5 363 kr/år
Renhållning
3 000 kr/år
Försäkring
10 000 kr/år
Försäkringsbolag
Gjensidige
Total driftskostnad
18 363 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 287 kr
Kommentar
sotning hösten 2021-
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
6 973 000 kr - Småhusbyggnad 1 973 000 kr, Småhusmark 5 000 000 kr
Summa pantbrev
3 200 000 kr
Tomtareal
1 307 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Rättigheter
Last: Officialnyttjanderätt Tunnelbana, 01-IM6-73/1431.1
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Stadsplan Ändring Av Dp
Beskrivning uteplats
Enklare carport

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Duvboskogen
En riktig liten skog, med utkiksberg, fem minuter bort.
Lötsjön
Motionsrundor, utegym och Gröna Stugan café och restaurang.
Sundbybergs centrum
Blues Bar, Pizzeria Parma, Paul & Taylor lanthandel.
Ursviksskogen
Motionsområde och naturreservat, mtb-bana, skidspår m m.
Marknad
Grönsaksmarknaden på Rissne torg

Arkitekturen

Arkitekt: 1904

Duvbo grundades av AB Hem på landet som en förstad till Stockholm längs Västeråsbanan. Marken styckades i 325 tomter och försäljningen av tomter startade år 1899. 1903 inrättades Duvbo municipalsamhälle och då var stora delar av området bebyggt. Hem på Landet var måna om att Duvbo skulle bli en trivsam villastad och anlade vägar och brunnar och såg till att det fanns badhus, tvättstuga och mangelbod. På varje tomt fick endast ett hus uppföras och varje hus fick ha max två kök. Merparten av alla hus inreddes som tvåfamiljsvillor vars övervåning hyrdes ut tills dess att ägarna hade råd att nyttja hela huset. Så var även fallet med detta hus, Nattskärran 3. Villan hade en lägenhet på varje våningsplan samt en källarvåning. Lägenheterna var om två rum och kök med ingång från ett gemensamt trapphus. Villan har sedan uppförandet endast haft tre olika ägarfamiljer, varav den familj som byggde huset ägde det i nästan hundra år. Huset är klätt med stående och liggande fasspontpanel som avdelas av listverk. Hela huset skrapades till trärent och målades med ljust ockragul linoljefärg från Kulturhantverkarna 2007.

Trädgård

Den omgivande trädgården är ett drygt 1300 kvm stort paradis, lummig och insynsskyddad med uppvuxna träd, lite som en egen värld. Den odlingsintresserade har de bästa förutsättningarna, marken är extremt bördig och allt växer bra. Enligt uppgift har tomten varit en handelsträdgård i någon fas. Trädgården är planerad efter säsong och även träden har olika karaktär. De första äpplena mognar i augusti, och det sista trädet kan man plocka från i december, när snön fallit. Äppelträden ger mycket frukt och det finns också fina bärbuskar och rabatter. Gården är en fantastisk plats för lek och festligheter, fotboll och studsmatta, trädgårdsarbete och hängmatta, barnkalas och grillfester. Husets veranda är en naturlig samlingspunkt för middagar och häng, och verandatrappan är en underbar plats för förmiddagskaffet. I trädgården ligger också två bodar, målade i samma ljust ockragula linoljefärg som huset. Den ena är en redskapsbod, den lilla luckan vittnar om att det var ett hönshus för länge sedan, och den andra boden uppfördes 2018, här finns plats för såväl snickarbod som förråd. De tre byggnaderna bildar, tillsammans med äppelträden, ett grönskande rum i trädgården som sommartid är helt fritt från insyn. Lindarna på husets framsida är traditionsenligt hamlade (som man gör exempelvis i slottsalléer) och mjukt formade. De gamla träden som stått här i närmare hundra år förtjänar ett respektfullt omhändertagande, företrädesvis med professionell hjälp. Gården har gott om plats för bilparkering och det finns en enkel, äldre carport. En smidd järngrind leder fram till husets entré.

OMRÅDET

Duvbo var det allra första egnahemsområdet i Stockholm med omnejd och är idag ett mysigt och lugnt område med mestadels villabebyggelse. Gatunätet är slingrande och husen omges av uppväxta trädgårdar. Villans läge i Duvbo är idealiskt. Den ligger intill Solparken som är som ett nav i området, och också uppmätt som den tystaste platsen i Duvbo. Här brukar Duvbodagen firas i augusti. Skolparken är en annan fin park i området, där det brukar vara valborgsfirande. Duvboskolan och flera förskolor ligger mycket nära. För träning och friluftsliv har man de bästa förutsättningarna med närhet bland annat till Lötsjön (två utegym), Duvboskogen, Ursvik, Rissnefältet och Järvafältet. Kommunikationsmässigt bor man med ett utmärkt utgångsläge för olika resesätt. Buss 504 trafikerar Sundbybergs centrum med restid på bara några minuter. Tunnelbanestationen Duvbo nås på tio minuters promenad. Det är också enkelt att ta sig ut på de större farlederna med bil. Annars är cykel är ett smidigt kommunikationsmedel exempelvis om man ska till Sumpan, Mall of Scandinavia, Kista eller in till centrala Stockholm. Den viktigaste kommunikationen kanske dock är pendeltåget som från Sundbyberg C bara tar 8 min till Odenplan och 15 min till Södermalm, till båda dessa kan man dessutom ta med cykeln på pendeln. Vid flygresor är läget också strategiskt, man kan cykla till Bromma flygplats på en kvart eller ta taxi till Arlanda på under 25 minuter. Flera stora matbutiker finns inom behändig närhet; Willys vid Rissne eller i Sumpan, Coop vid Hallonbergen, Bromma Blocks och MOS.