Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fredriksbergsvägen 11
  [Område] => Bromma - Mariehäll
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 77 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 158 kr/mån [Andelstal] => 7,07721 % [Andel av årsavgift] => 7,07714 % [Lägenhetsnummer] => 0003/1001 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 361 245 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Källarförråd om cirka 3 kvadratmeter )

Fredriksbergsvägen 11

LJUS, MYSIG OCH VÄLPLANERAD FUNKIS MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

TEXT: MUREN STYLIST: COPPARSTRAND FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fredriksbergsvägen 11
Område
Bromma - Mariehäll
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
77 kvm
Föreningens information
Avgift
4 158 kr/mån
Andelstal
7,07721 %
Andel av årsavgift
7,07714 %
Lägenhetsnummer
0003/1001
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
361 245 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Källarförråd om cirka 3 kvadratmeter

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Försäkring
3 179 kr/år
Total driftskostnad
8 179 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Omnipollos kyrka
Öl och burgare i cool miljö
Bageri Passion
Stenugnsbageri i Sundbyberg med brett utbud av bröd och bakverk
Delibruket flatbread
Bra pizza plus fin utsikt i det gamla vattentornet i Sundbyberg
Marabouparken
Café, utställningar och en fin trädgård med skulpturpark
Bällstaån - Ulvsundasjön
Promenaden längs vattnet till Huvudsta och vidare till Kungsholmen

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1950 - Georg Andersson

1950-talets välkomponerade planlösning är intakt i detta hem, vilket ger dig ett hem med väl genomtänkta kvadratmetrar, rymliga rum och goda förvaringsmöjligheter. Att både kök och vardagsrum har utrymme för matplats är en trevlig detalj som ger möjlighet till variation. I vardagsrummet ligger fiskbensparkett i original och de andra rummen har enhetliga parketter. Utöver lägenhetens goda förvaringsutrymmen disponeras också ett källarförråd plus ett matkällarförråd. Brf Fredriksberg 1 är en liten och trevlig förening. Runt hela huset finns gräsmatta, träd och buskar, som sommartid har uteplats med grill. Utanför lägenheten finns ett litet grönområde där grannar möts och man brukar ha en liten pool för barnen. En gemensam tvättstuga ligger en trappa ner från lägenheten och den är utrustad med två stora tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, torkrum och mangelrum. Cykel- och barnvagnsrum finns också i föreningen.

FÖRENINGEN

Brf Fredriksberg 1

Föreningen

Brf Fredriksberg 1 (org. 769610–2008) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Fredriksberg 1 år 2009. Föreningen består av ett hus beläget på Fredrikbergsvägen 9-11 (fd Adolfsbergsvägen 24-26), och omfattar 12 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1951 och ritades av arkitekten Georg Andersson.

Parkeringsplats

2 p-platser uthyres till förskolan samt 5 p- plaster uthyres till medlemmar i föreningen som för närvarande är uthyrda, kösystem tillämpas. Kostnaden för en parkering är 300 kr/mån.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 6 550 kr/kvm bostadsrättsarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF och den tekniska förvaltningen sköts av föreningen i egen regi.

Bredband och kabel-tv

Leverantör avseende bredband och kabel-tv är Tele2.

Juridisk person

Förutsatt att samtliga medlemmar i styrelsen godkänner det, kan juridisk person accepteras som medlem i föreningen. Delat ägande accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Köparen vid varje överlätelse en expeditionsavgift pa 2,5% av prisbasbeloppet (2023=1 313 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1% av prisbasbeloppet (2023=525 kronor) vid varje pantsattning.

Gemensamma utrymmen

Föreningen disponerar gemensam tvättstuga med två stora tvättmaskiner, ett torkrum, uteplats samt ett cykel/barnvagnsförråd.

Hiss

Hiss finns ej.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 3 kvm.

Renoveringar, i urval

2021 trapphus, 2010 stambyte, tvättstuga, el-stigare, 2000 fasad, tak. 2022 fönster.

Planerade renoveringar

2025 fasad.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Mariehäll är ett lugnt och lummigt område som hör till Bromma men ligger mycket nära Sundbyberg. Att bo intill Sundbybergs centrum innebär ett stort utbud av restauranger och barer, mataffärer och andra butiker, fina promenadstråk längs Bällstaån och konst- och kulturupplevelser på Marabouparkens konsthall med tillhörande fin park. Man har också gångavstånd till Bromma handelsplats och Bromma Blocks. För resor och pendling har man nära tillgång till allehanda färdsätt; tvärbana, buss, tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och flyg.