Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Grindstuvägen 33
  [Område] => BROMMA
  [Våning] => 
  [Rum] => 5 rum
  [Area] => 112 kvm
taxeringsinformation
112 kvm enligt lantmäteriets information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 643 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => [Förråd] => Garage om ca 16kvm renoverad 2023 med ny bottenplatta i betong och förstärkning av väggar med armeringskorgar och ankarmassa. )

Grindstuvägen 33

BLAND ROSOR OCH KAPRIFOL - NATIONALROMANTISK VILLA MED KAKELUGN OCH VACKER RYMD

TEXT: REMNES FOTO: ONO STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Grindstuvägen 33
Område
BROMMA
Rum
5 rum
Area
112 kvm
taxeringsinformation
112 kvm enligt lantmäteriets information
Tomtareal
643 kvm
Förråd
Garage om ca 16kvm renoverad 2023 med ny bottenplatta i betong och förstärkning av väggar med armeringskorgar och ankarmassa.

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1909
Uppvärmning
Luft/vatten
Energideklaration
Utförd 2023-08-28
Energiklass
C
Energiförbrukning
47 kWh/kvm per år
Fasad
Trä
Stomme
Timmer
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Torpargrund
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Utförda renoveringar/underhåll
Radon 43bq/m3 1998
Övriga byggnader
Garage om ca 16kvm renoverad 2023 med ny bottenplatta i betong och förstärkning av väggar med armeringskorgar och ankarmassa.
Fastighetsbet
Klyftan 4

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
15 700 kr/år
VA
4 500 kr/år
Renhållning
2 500 kr/år
Sotning
500 kr/år
Försäkring
7 500 kr/år
Försäkringsbolag
Hedvig
Total driftskostnad
30 700 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 525 kr
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
12 000 kWh/ år i förbrukning för el och uppvärmning. Uppvärmning är både värme och hushållsel. Försäkring enligt schablon.
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
6 335 000 kr - Småhusbyggnad 1 798 000 kr, Småhusmark 4 537 000 kr
Summa pantbrev
4 000 000 kr
Tomtareal
643 kvm
Tomttyp
Natur- och trädgårdstomt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Rättigheter
Förmån: Avtalsservitut Trappa, 01-IM2-35/470.1
Planbestämmelser
Tomtindelning (1977-09-27) Stadsplan (1957-12-20)

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Park Bageri och konditori
Äppelvikens strandpromenader
Alvikstorg
Butiker, gym, restauranger.
Måleributiken Alvik
Ulfsunda Slott

Arkitekturen

Mellan 1902 och 1903 började den dåvarande ägaren av Ulvsunda slott, Max Wibom, avstycka och sälja villatomter från slottets mark. 1906 gick han samman med den tidigare ägaren av gården Lillsjönäs, Per August Kindgren, för att avyttra tomter för egnahem. De kallade sitt bolag "AB Kungsholms Villastad". År 1904 förvärvade Stockholm stad huvuddelen av egendomen Bromma, och 1908 köptes även egendomen Lillsjönäs av staden då delar av den vildvuxna så kallade "Kungsholms villastad" revs för att skapa en trädgårdsstad. Stadsplanen fastställdes 1914 och ansvarig för planen var stadsingenjören August Emanuel Påhlman. För att göra den nya trädgårdsstaden mera attraktiv påbörjade staden redan år 1912 en del byggnadsprojekt av offentlig karaktär i egen regi. På så vis tillkom 1919 bland annat Ulvsunda brand- och polisstation vid Ulvsundavägen samt en prästgård och några tjänstebostäder för spårvägsarbetare. De senare ritades av arkitekterna Gustaf Pettersson och Gustaf Larson i nationalromantisk inspirerad stil. År 1914 drogs en spårvagnslinje ut till Ulvsunda via pontonbron över Tranebergssund (senare Tranebergsbron). Den idag gällande stadsplanen upprättades i sin tur av Per Olof Hallman och fastställdes i december 1922. När stadsdelen Ulvsunda tillslut bildades 1926 bytte den officiellt namn från "Kungsholms villastad" till "Ulvsunda trädgårdsstad". Området är beläget söder om Lillsjön och Ulvsunda slott samt öster och väster om Ulvsundavägen. Nybyggnadslovshandlingar för fastigheten Klyftan 4 finns daterade år 1916, och år 1921 fastställdes dessa. Ritningarna gjordes på uppdrag av just ”Kungsholms Villastad”. Under 1910-talet avlöses den tidigare rådande jugendstilen av en ny arkitekturstil som kallas nationalromantik. Gradvis ersattes jugendstilens mjuka former som ansågs konstlade, av en ”äkta och ärlig” arkitektur grundad i äldre svensk byggnadstradition. Huset på Grindstuvägen 33 tronar på en höjd, byggt likt en T-formation, och har ett vackert fasadbryt från stående till liggande panel målad i en grå kulör. Fasaden omges av vackra munblåsta tvåluftsfönster med överljus. Taket byttes år 1998 från tegelpannor till ett svart, falsat plåttak.

Trädgård

Den fantastiska trädgården är uppbyggd i nivåer. Ett trädäck omger huset närmast ytterdörren, med en spång bort till uteplatsen i pergolan. Här finns rum för grill, utemöbler och krukväxter. En trappa leder i sin tur ner till den lummiga trädgården, bestående av stora ekar och fruktträd av äpple, körsbär och fläder. Här växer också syren, libbsticka, buxbom, pioner, en vinranka, kaprifol, blåregn, jasmin och rosenbuskar. Barnen kan plocka fritt av vinbär och krusbär, och trädgårdslandet erbjuder härlig odlingsmöjlighet. I nedre delen av trädgården hittas också ett garage, och en parkeringsplats finns tillgänglig strax intill.

OMRÅDET

Grindstuvägen har troligtvis fått sitt namn från Ulvsunda grindstuga som låg i området men revs när SL byggde bussdepå på 1940-talet. Själva grindstolparna har dock bevarats och står vid Ulvsunda prästgård. Här bor du i trivsamma, lugna och lummiga kvarter där bebyggelsen består av både villor och mindre flerfamiljshus från olika tidsepoker. I Traneberg med omgivning finns många fina promenadvägar och närhet till vatten, badplats och båtplatser i Mälaren och Ulvsundasjön. I Alvik finns trevliga restauranger och caféer, butiker, service, bibliotek, gym m m, och för storhandling ligger Bromma Blocks smidigt nära. Buss 112 ligger 180 meter från huset på Tranebergsvägen, buss 114 ligger 200 meter från huset på Kebenekaisevägen. Tunnelbana och tvärbanan hittas i sin tur 750 meter hemifrån vid Alvik station.