Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Spannvägen 38
  [Område] => Bromma - Abrahamsberg
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 70 kvm
förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 558 kr/mån inkl. värme & vatten [Andelstal] => 9,243 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 381001/1001 )

Spannvägen 38

MYSIG GAVELTREA MED ÖPPEN SPIS, BALKONG OCH HÖGT BERGSLÄGE

TEXT: MURÉN STYLING: NYBOM FOTOGRAFI: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Spannvägen 38
Område
Bromma - Abrahamsberg
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
70 kvm
förvaltarens information
Avgift
3 558 kr/mån inkl. värme & vatten
Andelstal
9,243 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
381001/1001

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
8 400 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bon Femme
Stenugnsbageri med ambitioner. Kanonbra sortiment och generösa öppettider.
Bromma Records & Swejazz
Skivbutik respektive second hand-butik som nästan ligger vägg i vägg. Ett måste för musik- och retrointresserade.
Ålstensgatan
Hit promenerar du på en kvart. Här finns bland annat stockholms godaste glass på Gelato Scarfó samt den mysiga nyöppnade vinbaren Il Bicchiere.
Drottningholm
En kort bussresa tar dig till magiska Lovön. Här finns – utöver slottet – sagolika promenadstråk. Bättre helgutflyktsmål går inte att finna.
Friskis & Svettis
Ligger alldeles intill Abrahamsbergs tunnelbana.

Arkitekturen

Arkitekt: Georg Lindberg 1942

Arkitekt Georg Lindberg ritade huset på Spannvägen 38. Det uppfördes 1942–1943 och är ett smalhus i tre våningar med fasad av rött tegel. Lägenheterna var mycket välplanerade och yteffektiva och dessutom förhållandevis påkostade, med attribut som öppna spisar och balkonger. Utvändigt har huset två bevarade träportar och vitmålade balkonger av småsinuskorrugerad plåt, bytta för ett tiotal år sedan, men i liknande utseende med de ursprungliga. De boende i Brf Ämbaret 2 bor i ett hus omgivet av naturen, med skogen in på knuten. Här har man en stenlagd uteplats med trädgårdsmöbler och en liten sandlåda. I husets nedre etage, smidigt nära denna lägenhet, ligger föreningens tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkrum. I huset finns även cykelförråd, och det gamla pannrummet nyttjas idag som barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

Brf Ämbaret 2

Antal lägenheter och lokaler

Brf Ämbaret 2 (org. nr 769618-0210) innehar fastigheten med samma namn i Abrahamsberg, Stockholms kommun. Föreningens bostadshus uppfördes 1942 och inrymmer 13 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Uppvärmning via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 2007 och tog över ägarskapet av huset i anslutning till det.

Mark

Föreningen äger ej marken, nuvarande tomträttsavtal gäller till mars 2022.

Förvaltare

Ekonomisk och administrativ förvaltning via Mediator AB och POS Konsult och Fastighetsvård.

Renoveringar

De stora arbetena med huset genomfördes 2009 och innefattade stambyte, nya elstigar, fasadrenovering och underhåll av yttertak, fjärrvärme och tvättstuga. 2010 renoverades balkonger och säkerhetsdörrar sattes in, samt asfaltering av uppfart och anläggande av grillplats.

Kommande renoveringar

Inga planerade större projekt.

Ekonomi

Föreningens lån uppgår till strax under 2 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 2,600 kr/kvm boyta. Detta är hälften av den genomsnittliga belåningsgraden för området. Årliga intäkter uppgår till drygt 475 tkr. I kassan finns ca 350 tkr. På senare år har föreningen lagt om lånen för att få lägre räntor. Bortsett avskrivningar gör föreningen ett plusresultat likviditetsmässigt.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Stockholm Stads Brandförsäkringskontor.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga ligger i anslutning till Spannvägen 38 och för den som bor här på första bostadsplanet är det en väldigt kort promenad dit. Till utrustningen hör två tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkrum.

Städning

Ombesörjs av en anlitad firma. Sällskapliga städdagar förekommer i föreningen en gång under våren och hösten.

Gemensamma utrymmen

Via entréplanet nås cykelförråd samt barnvagnsförvaringen som ligger i det gamla pannrummet. Föreningens hus ligger trevligt mellan andra hus från samma tidsepok och närmast entrén finns en gemensam uteplats med stenlagd grillplats och utemöbler att disponera. En liten sandlåda finns också.

Parkering

Boendeparkering taxa 5 gäller i Abrahemsberg, ett tillstånd från kommunen kostar 300 kr/mån och då kan du parkera på omgivande gator enligt datumangivelser. Föreningen har 5 st egna p-platser för 500 kr/mån som det är kö till.

Bredband och TV

Bredband, kabel-tv och telefoni via Com Hem står varje enskild bostadsrättshavare för.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från föreningen i mars 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Åkeslund är ett område mitt emellan Abrahamsberg och Brommaplan. Här ligger husen på en höjd och omgivna av grönska. Gatorna är lugna och slingrande. Området kallas ibland för ”den röda staden” då husen är klädda med rött tegel (Abrahamsberg med gula tegelhus är följaktligen ”den gula staden”). Waldorfskolan Kristofferskolan ligger i området och flera förskolor och skolor ligger också nära. Det är ca 450 m till Abrahamsbergs t-banestation och i området finns gott om närservice.