Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Årstavägen 27
  [Område] => Årsta
  [Våning] => 5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 72 kvm
Förvaltares information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 331 kr/mån Inkl Värme, VA. Obl. avg. för bredband 116kr/mån. [Andelstal] => 4,3006 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 01019 )

Årstavägen 27

RYMLIG FUNKISTREA MED ÖPPEN SPIS OCH BALKONG

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Årstavägen 27
Område
Årsta
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
72 kvm
Förvaltares information
Avgift
4 331 kr/mån Inkl Värme, VA. Obl. avg. för bredband 116kr/mån.
Andelstal
4,3006 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
01019

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: EDVIN ENGSTRÖM 1947

Glan 2 är ett putsat punkthus i sex våningar där suterrängvåningen ursprungligen innehöll en läkarmottagning och en trerummare. Övriga våningsplan inreddes med två treor och två tvåor. De större fick öppen spis men alla försågs med balkong. Högst upp i huset ett stort ateljérum med öppen spis och tillhörande altan som hörde samman med trean i sydväst på våningen inunder. Lägenheterna fick en inventiös inredning med badrum, inbyggda garderober och ett ordentligt och riktigt rymligt kök med påkostade snickerier. Köken kan eventuellt ha haft kylskåp från början men det är inte säkert. Vardagsrumsgolven belades med fiskbensparkett, kök och sovrum med linoleum och i kapprummen lades stengolv.

FÖRENINGEN

Brf Glan 2

Antal lägenheter och lokaler

Brf Glan 2 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Glan 2 med adressen Årstavägen 27 och består av ett flerbostadshus i sju våningar samt vind och källare. Föreningen förvärvade fastigheten år 2000. Föreningen består av 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt samt två lokaler med hyresrätt. Föreningen har även 7 parkeringsplatser.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkringar AB.

Tomträtt

Fastigheten innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden var under år 2021; 125 800 kr/år och kommer f.r.o.m. 2027-03-31 att uppgå 316 043 kr/år. Höjningen kommer att ske stegvis dom första fem åren.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Botema Fastighets AB. Den tekniska förvaltningen sköts av Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Urval renoveringar

2022 Pågående hissrenovering. 2021 Reparation efter vattenskada. 2020 Ny fjärrvärmecentral, markavlopp (reparation) och stamspolning. 2019 Ny elcentral. 2018 Solceller installerade och fasadrenovering. 2017 Spolning av stammarna/avlopp samt renovering av belysning i trapphus, tvättstuga och cykelrum till sensorstyrd ledbelysning samt installerad nödbelysning i trapphuset. 2016 Utomhusbelysning. 2015 Renovering av porten. 2015 Asfaltering på baksidan, indragning av fiber till lägenheter. 2014 Komplett genomgång av eldstäder och byten av tegelstenar där nödvändigt. 2013 Fönsterbyte. 2013 Spolning av samtliga avloppsrör. 2009 Taket lades om. 2004 Stambyte samt byte av elstigar.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig över åren 2021 till 2035.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 8,2 mkr vilket ger en belåning på ca 4 600 kr/kvm boyta. Föreningen har ca 600 000 kr i kassa och bank. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar. Se mer information om föreningens ekonomi i årsredovisningen 2021.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF.

Garage och parkering

Föreningen förfogar över 7 stycken parkeringsplatser som kostar 650 kr/mån. För närvarande är det 5 st i kö. Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

Föreningen har en städdag på våren, en städdag på hösten samt en årlig julgransfest.

Gemensamma utrymmen

På husets baksida finns en möblerad uteplats med grill för föreningens medlemmar. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett rymligt torkrum är belägen på entréplan. Det finns ett även ett cykel- och barnvagnsförråd.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har kabel-TV från Tele2 och bredband via fiber från Ownit 100 Mbit.

Vad ingår i månadsavgiften

Värme & V/A, kabel-tv samt bredband 100mbit från Ownit ingår i avgiften.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Säljaren betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Förråd

Lägenheten disponerar två förråd.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2022-05-12 och årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Årsta stadsplanerades 1940 och kom att bebyggas under de kommande decennierna. Här finns många stiliga arkitekturpärlor. Årsta centrum ritades av bröderna och arkitekterna Erik och Tore Ahlsén och stod klart 1953 som det första förortscentrumet som byggdes i Sverige. Visionen var ett lokalsamhälle med full service för individen som samtidigt var en mötesplats för de boende. Torget bjuder än idag på trivsam småstadskänsla med små butiker, bibliotek, teater, Folkets Hus och konstnärliga utsmyckningar. Årsta ger dig även många grönområden. Du bor här mittemellan Årstafältet och Årsta skog med Årstaviken, där det finns flera bryggor med badmöjligheter.