Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Kedjehus
  [Adress] => Långsjöhöjden 51
  [Område] => Älvsjö - Långsjö
  [Våning] => 
  [Rum] => 6 rum
  [Area] => 151 + 46 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021054 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 548 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Långsjöhöjden 51

FÖR ETT FAMILJELIV UTAN KOMPROMISSER

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Kedjehus
Adress
Långsjöhöjden 51
Område
Älvsjö - Långsjö
Rum
6 rum
Area
151 + 46 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021054
Tomtareal
548 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
1 1/2 plans Kedjehus
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 2018-04-27
Energiklass
C
Energiförbrukning
46 kWh/kvm per år
Fasad
Tegel och plåt
Stomme
Lättbetong
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Betong
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Berg till betong
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fastighetsbet.
Kompositören 6

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
15 420 kr/år
Renhållning
1 620 kr/år
Försäkring
5 472 kr/år
Övrigt
5 196 kr/år
Total driftskostnad
27 708 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 287 kr
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
I övrigt ingår: Kostnad för samfällighet: 2250 kr/år. Fiber, bredbandstv samt ip-telefoni: 2930kr/år.
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
3 811 000 kr - Småhusbyggnad 1 564 000 kr, Småhusmark 2 247 000 kr
Summa pantbrev
4 200 000 kr
Tomtareal
548 kvm
Tomttyp
Natur och trädgårdstomt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Rättigheter
Andel i samfällighet/GA: Sextetten GA:1
Planbestämmelser
Kompositören m m Stadsplan, beslutad Datum: 1964-05-13 Kompositören t 1-7 Tomtindelning, beslutad Datum: 1965-09-15 Östra mälaren Ytvattenskydd, beslutad Datum: 2008-11-25

Arkitekturen

Arkitekt: Gösta Nordin och Hans Alfont 1966

Husen på Långsjöhöjden ritades 1964 och stod inflyttningsklara hösten 1966. De tillkom under en tid då rad- och kedjehus blev allt mer populära. Arkitekter var Gösta Nordin och Hans Alfont. Totalt finns 63 stycken kedjehus, likvärdigt utformade men i två versioner, med enkel- eller dubbelgarage. På nummer 51 bor du längst in på slingan och längst upp med områdets bästa utsikt. Husets fasad är i rött tegel med inslag av svart plåt och vitmålade snickerier runt fönstren. Fönstren är treglasfönster insatta på 1990-talet. De branta pulpettaken är karaktäristiska för området och ger husen ett speciellt uttryck. De boende bildar tillsammans Långsjöhöjdens samfällighetsförening och man samverkar kring många frågor. Till exempel arrangeras garageloppis två gånger om året. En höjdpunkt är valborgsmässoafton då man har gemensam brasa på berget och sjunger in våren tillsammans. Barnen leker och spelar boll på gatan. I mitten av området finns en skogsdunge med lekplats och på allmänningen längre ner i området finns ännu en lekplats. Området är mycket barnvänligt och förutom till husen förekommer ingen annan trafik.

OMRÅDET

Långsjöhöjden är Stockholms kommuns näst högsta naturliga punkt med sin 73 meter över havet (högst är Vikingaberget i Vårberg med 77 m ö h). Terrängen i området är kuperad med ett slingrande gatunät och oregelbundet och charmfullt formade kvarter. Du bor granne både med Långsjön där du kan bada, åka långfärdsskridskor eller vandra längs de fina promenadvägarna, allt efter årstid, och med Älvsjöskogens naturreservat med fin natur, promenadstigar och elljusspår. Från Långsjöhöjden går två trappor som tar dig till de närmaste busshållplatserna. Trätrappan leder dig på fyra minuter till buss 144 som går till Älvsjö/Gullmarsplan och Fruängen var tionde minut. Via stentrappan, som du även kan gå i med barnvagn, når du på tio minuter Långsjöplan där du även har buss 141 mot Telefonplan. Att cykla till Älvsjö tar cirka tio minuter. Inom tio minuters promenad finns två förskolor, som båda har bästa omdömen bland Stockholms förskolor 2017, Våga-Vilja och Långsjö. Närliggande skolor är Herrängen och Långbrodalsskolan. Föräldrarna på Långsjöhöjden arrangerar två olika "vandrande skolbussar" till dem båda.
Älvsjöområdet stoltserar med en rad högklassiga restauranger och caféer som du har inom gång- och cykelavstånd, till och med en med Michelinstjärna; Aloe Restaurant. Här finns även välrenommerade Långbro Värdshus som är med i White Guide, trevliga Casa del Logo vid Långsjön och mysiga Fru Marias Bak och Herrängens gård. Matbutiker och stormarknader finns ett flertal i närområdet, till exempel Ica Älvsjö som bland annat har en fin delikatessdisk.