Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ekhagsvägen 6
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 67 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 824 kr/mån Det ingår värme och vatten. Bredband och kabel-tv avgift om 215kr/mån tillkommer. )

Ekhagsvägen 6

LJUS OCH RYMLIG FUNKIS HÖGST UPP MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

TEXT: MURÉN INREDNING: BERNSTRÖM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ekhagsvägen 6
Område
Ekhagen
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
67 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 824 kr/mån Det ingår värme och vatten. Bredband och kabel-tv avgift om 215kr/mån tillkommer.

Driftskostnader

El
2 880 kr/år
Försäkring
3 935 kr/år
Övrigt
2 400 kr/år
Total driftskostnad
9 215 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Summan övrigt avser gas

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1935

Huset på Ekhagsvägen 6 ritades av arkitekt Björn Hedvall som även planlade hela Ekhagen. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott. Han ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Ekhagsvägen 6 är ett bostadshus i tre våningar samt inredd suterrängvåning för kommersiella lokaler. Fasaden är putsad i en ljusgul kulör och pryds av en mängd fönster och balkonger målade i grönt. Huset är ett av fyra i Brf Ekoxen som består av 54 lägenheter, varav fyra är kvarvarande hyresrätter, samt sex lokaler med hyresrätt. För de boende finns två gemensamma tvättstugor, en av dem ligger i samma hus som denna lägenhet. Dessutom finns cykel- och barnvagnsrum, hobbyrum och redskapsbod. Föreningens gårdsmiljö tas väl omhand om av en trädgårdsgrupp, och här finns flera sittgrupper, lekplats, gungor och sandlåda.

FÖRENINGEN

Brf Ekoxen

Föreningen

Brf Ekoxen (org. 769604-8953) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Ekhagen 2 år 2001. Föreningen består av 2 gathus beläget på Ekhagsvägen 4, 6, 8 & 10 och omfattar 50 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1935 och ritades av arkitekten Björn Hedvall.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2021 ligger på 18 622 500 kr, vilket blir 5 103 kr per kvm totalarea samt 6 656 kr per kvm bostadsrättsarea. Avgiften Höjs 1% årligen för att täcka inflationsjusterade kostnader som vatten, värme, el, och byggunderhåll och byggrenoveringar etc. Utöver den höjningen finns ingen planerad avgiftsförändring.

Garage och parkering

5 garageplatser varav en är en dubbelplats med p-plats utanför porten. Laddstation finns till samtliga platser. F.n. (kontrollerat 2022-09-07) är kostnaden 1 980 kr/månad och 4-personer i kö.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen.

Bredband och kabel-tv

Ownit 1000 Mbit/s obligatoriskt tillägg på avgiften 215 kr/mån, Tele2 grundutbud ingår i avgiften.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr samt en pantsättningsavgift på 483 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Cykel, barnvagnsrum, 2 tvättstugor, en på Ekhagsvägen 6 samt en på Ekhagsvägen 10. Utrustade med torktumlare, torkrum, kallmangel, strykbrädor, strykjärn.

Hiss

Hiss finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 4 kvm.

Renoveringar i urval

2021 Renovering av hiss i port 4, målning av källargolv i port 8 och 10, 2020 installation av fjärrvärme, upprustning av utemiljö på gaveln vid port 4, renovering hiss i port 6, 2018/19 installation av laddningsstationer för elbilar i garagen, byte av bergvärmepumpar, 2016/17 stambyte horisontella i plattan byttes/renoverades, 2015 upprustning av baksidan, OVK, stenläggning, 2011 ommålning av yttertak. 2012 Indragning av fiber bredband, stamspolning, 2008 dränering av baksidan på 4ans huskropp och mellan 4:an och 6:an, 2007 ommålning av balkonger/fönster (framsida/baksidan), nya maskiner i 6ans tvättstuga, dränering av framsidan på huskropp, 2005 installation bergvärme, 2003 nya maskiner i 10:ans tvättstuga, 1992 renovering balkonger och fönster, omputsning fasad, ny plåt på yttertaken, 1991 stambyte vertikala, el-stigare.

Planerade renoveringar

Det planeras inom en rimlig framtid för byte av ventiler och termostater på element samt att måla om runt fönstren och delar av balkongerna. I garaget ska även saltangripna pelare renoveras. Föreningen har en underhållsplan fram till 2051. För vidare information se föreningens hemsida.

Städdagar

Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.brfekoxen.com

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, hemsida samt telefon och mejlkontakt med styrelsen i augusti 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ekhagen är ett fantastiskt område, ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Här bor man med natur och vatten runt knuten med många möjligheter till bad och motion, samtidigt som stadens puls med dess utbud är nära. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska riksmuseet, Bergianska trädgården och Bockholmen för att nämna några. I och med närheten till Norra Djurgårdsstaden har man i Ekhagen också fått fler butiker och restauranger i sitt närområde. Smidiga kommunikationer med buss 50 som går till Odenplan, dessutom nära till Roslagsbanan och tunnelbanan, promenadavstånd till Stockholms universitet, och goda förbindelser med Norrort.