Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Finn Malmgrens väg 23
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 64 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 804 kr/mån inkl. värme och vatten. Avgiften betalas månadsvis. [Pris] => 3 995 000 kr Utgångspris )

Finn Malmgrens väg 23

HÄRLIGT LJUS GAVELTREA MED BÅDE ÖPPEN SPIS OCH BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK-REMNES

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Finn Malmgrens väg 23
Område
Hammarbyhöjden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
64 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 804 kr/mån inkl. värme och vatten. Avgiften betalas månadsvis.
Pris
3 995 000 kr Utgångspris

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
3 500 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Hammarbybacken
Nackareservatet
Sickla sjö
Bonne femme
Fraterno

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: STURE FRÖLÉN 1939

Fastigheten med adress Finn Malmgrens väg 23–25, Upptäcktsresanden 6, uppfördes 1938–1940 och ritades av arkitekt Sture Frölén. Frölén har ritat många namnkunniga byggnader i Stockholm med omnejd, bland annat Kungliga Tennishallen. Hans hus kännetecknas av stil och elegans med sinne för detaljer och fina planlösningar. Sture Frölén tävlade till och med i OS i arkitektur vid OS i London 1948, som var det sista olympiska spel där det också tävlades i arkitektur och andra konstarter. Upptäcktsresanden 6 är ett välbevarat trevåningshus med en stram, vitputsad fasad, som mot gatan pryds av rödmålade balkonger. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Upptäcktsresanden 6

Föreningen

Brf Upptäcktsresanden 6 (org. 769612-6510) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Upptäcktsresanden 6 år 2005. Föreningen består av ett gathus beläget på Finn Malmgrens väg 23-25 och omfattar 12 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2021 ligger på 9 026 kr per kvm bostadsrättsarea. Beslutad avgiftshöjning på ca 5 % fr o m januari 2023 utifrån inflation och ökade ränte- och värmekostnader.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Nabo.

Bredband och kabel-tv

Fiber via IP-Only. Föreningens medlemmar kan själva välja leverantör. Kabel-tv levereras via Tele2.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr (2,5% av gällande prisbasbelopp) samt en pantsättningsavgift på 483 kr (1% av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum och lugn uteplats.

Hiss

Hiss finns ej.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm.

Renoveringar i urval

2021 Gräsmatta fram- och baksida, ommålning källare och cykelrum, 2020 Byte avloppsstammar i källare, 2019 Åtgärd ventilation i källarlägenhet, undersökning av stam till kommunalt avlopp, 2018 Nytt torkskåp i tvättstuga, ny fläkt i källare, 2017 OVK godkänd, 2016 Elstambyte, 2013, Besiktning fasad och balkonger, 2012, Nytt tak, renovering fasad och balkonger, 2005 Stambyte kök och badrum.

Planerade renoveringar

Byte av kallvattenledningar i källaren.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av föreningens medlemmar. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i september 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden, som bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft, fick smeknamnet ´Den vita staden´ på grund av den ljusa färgsättningen på husen. Det är ett kuperat och grönt område med många vackra fastigheter från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. Det är ett aktivt område med stora friluftsområden och naturmiljöer. Nackareservatet, Hammarbybacken, Nytorps gärde och flera utomhusgym ligger på gångavstånd, liksom skidspår, badplatser, golfbana m m. Lika nära ligger också staden, snabbt och smidigt via cykel eller till fots in till Södermalm, eller så tar du tunnelbanan som bara ligger ett par minuter hemifrån.