Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Allhelgonagatan 7
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 58 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 568 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obligatoriskt tillägg för bredband samt Kabel-tv tillkommer om 219kr/månad. [Pris] => 4 950 000 kr Utgångspris )

Allhelgonagatan 7

INTILL HELGALUNDEN - FAMILJÄRT 1930-TAL MED MAGISK UTSIKT OCH MÖJLIG VINDSETAGE

FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMAN TEXT: BECK-REMNÉS

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Allhelgonagatan 7
Område
Södermalm
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
58 kvm
Föreningens information
Avgift
2 568 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obligatoriskt tillägg för bredband samt Kabel-tv tillkommer om 219kr/månad.
Pris
4 950 000 kr Utgångspris

Driftskostnader

El
2 500 kr/år
Försäkring
2 100 kr/år
Övrigt
2 600 kr/år
Total driftskostnad
7 200 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgift i indikativt syfte. Avtal och förbrukning är alltid individuellt. Övrigt = Gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Eriksdalslunden/badet
Gunnarsson fik
SOFO glassbar
Parken runt Allhelgonakyrkan
Nytorget

Arkitekturen

Arkitekt: TURE SELLMAN 1935

Huset på Allhelgonagatan 7 ritades 1935 av Ture Sellman och stod inflyttningsfärdigt året därpå. Som arkitekt ritade Ture Sellman en hel del hus runt om i Stockholm, men även i till exempel Eskilstuna och Katrineholm. 1940 avslutade han dock sin husritarkarriär för att gå in i filmbranschen. Tomten är starkt sluttande och byggnaden har därför fyra våningar samt suterrängvåning vid Allhelgonagatan tillsammans med sju våningar plus dubbla källare vid Tjurbergsgatan. Det är ett mycket vackert och säreget funkishus med ett svängt hörnparti med fönsterband placerade i liv med innerväggen i stället för ytterväggen. Portalen mot Allhelgonagatan är också speciell, med svängda granitblock som omger en metallport. I Brf Kvadraten 26 finns 45 lägenheter och 3 företagslokaler. Bostadsrättsföreningen köpte huset år 2003 och under år 2004-2005 genomgick byggnaden omfattande renovering; stambyte, nya elstigar, översyn av tak och ventilation samt fasadrenovering. De boende har en trivsam innergård som sköts om av den egna trädgårdsgruppen. Här finns både utemöbler och grill och på gatorna runt omkring finns boendeparkering. Det är en liten och familjär förening med god sammanhållning.

FÖRENINGEN

Brf Kvadraten 26

Föreningen

Brf Kvadraten 26 (org. 769607-8745) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kvadraten 26 år 2003. Föreningen består av ett gathus med adress Allhelgonagatan 7 och Tjurbergsgatan 29. Föreningen omfattar 44 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt, 3 lokaler, samt 3 mindre förråd med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Garage och parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. På gatan finns boendeparkering. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till ca 18 mkr, vilket ger cirka 6800 kr/kvm boyta, vilket får ses som en normal belåningsgrad. Föreningen besitter även en dold tillgång i form av en hyresrättslägenhet.

Renoveringar, i urval

2021-2022 - Renovering och målning av fönster i hela fastigheten. Fasad till lokal på Tjurbergsgatan renoverades.

2020 - Fasadrenovering.

2019 - Gemensam uteplats gjordes iordning. OVK.

2018 - Nya vindsförråd. Takrenovering. Bygge av etage på vinden.

2004-2005 - Stambyte. Nya elstigare. Fasadrenovering. Ventilation och översyn av tak.

Planerade renoveringar

Inga planerade större renoveringar.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har upphandlat bredband och digital-TV från Telia för hela huset. En obligatorisk avgift om 219 kronor/månad läggs till månadsavgiften. Internethastigheten är 250/100 Mbit/s och inkluderar en trådlös router. I TV-tjänsten ingår en box med ett basutbud av kanaler (paket Lagom). Man kan sedan köpa till egna paket och kanaler, info om detta finns på Telias hemsida. det går att ha upp till fem boxar på ett abonnemang.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd om ca 12 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättstuga på bottenvåning med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Tidsbokning sker på nyckeltavla i anslutning till tvättstugan. Sopor slängs i traditionella sopnedkast i trappuppgången. Föreningen har även en gemensam uteplats med utemöbler, grill och möjlighet till odling. Det finns ett cykelförråd med ingång från gatan.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Hemsida

www.kvadraten26.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021 samt föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen

OMRÅDET

Här bor du mycket bekvämt mitt på Södermalm och nära till det mesta. SoFo, Skanstull, Mariatorget, Götgatspuckeln och Medborgarplatsen finns alla på kort gångavstånd. Allhelgonagatan är en lugn och fin liten gata vid Helgalunden och på nummer 7 bor du på den östra delen av gatan som är en återvändsgata som slutar/börjar med trappor mot Götgatan. Tunnelbanan nås på bara någon minut hemifrån. Läget är mycket centralt och samtidigt avskilt. Som boende mitt emellan Skanstull och SoFo är det bara att välja och vraka av ett stort restaurang- och caféutbud och shopping i små unika butiker eller större kedjor. Fina promenadstråk och motionsmöjligheter i närheten finns vid till exempel Årstaviken och Eriksdalsbadet.