Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Heleneborgsgatan 3
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 57 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 142 kr/mån I månadsavgift ingår värme och vatten. Tillkommer 115kr/mån för bredband, 75kr/mån för balkong och 75kr/mån för kakelugn. )

Heleneborgsgatan 3

LJUS OCH MYSIG JUGENDTVÅA MED KAKELUGN OCH BALKONG

FOTO:SYLWAN STYLING:VANKEPPEL TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Heleneborgsgatan 3
Område
Södermalm
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
57 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 142 kr/mån I månadsavgift ingår värme och vatten. Tillkommer 115kr/mån för bredband, 75kr/mån för balkong och 75kr/mån för kakelugn.

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
En uppskattning av säljaren inte faktiska uppgifter

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Löfgren & Otterström 1909-1912

Kvarteret Muttern vid Högalidsparken bebyggdes under åren 1909 till 1916 och huset på tomten Muttern 9 stod färdig 1912. Arkitekter var Ernst Otterström och Paul A Löfgren. Tillsammans och var för sig har de ritat många stilfulla byggnader i både centrala Stockholm och i Solna. Muttern 9 har sin placering i hörnet av Varvsgatan och Heleneborgsgatan och är en pampig byggnad uppförd med fem våningar samt har en till större delen inredd suterrängvåning. Fasaden är vackert dekorerad och putsad i ljust gult och har stora brunmålade tidstypiska, dock ej ursprungliga, fönster.

FÖRENINGEN

Brf Muttern 9

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Muttern 9 och upplåter 43 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter och 5 lokaler med hyresrätt.

År föreningen tog över fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2004 och är en så kallad äkta förening. Föreningen äger marken där huset står.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mälardalens Bostadsrättsförvaltning. Den tekniska förvaltningen sköts av Storholmen.

Renoveringar

2019 ovk. Trapphusrenovering inklusive byte av lägenhetsdörrar 2018. Renovering av dörrpartier i port och vädringsbalkonger samt installation säkerhetsdörrar 2017. Fönster renoverades utvändigt 2016. Fiber indraget i alla lägenheter och lokaler 2015. Gården dränerades och renoverades 2014. Bergvärme installerades 2013. Vattenburet värmesystem installerades 2013. Fasad och tak renoverades 2011. Hissen renoverades 2009/2010. Balkonger byggdes 2009. Stambyte i lägenheter skedde år 1974. Stammarna spolades år 2004, 2015 och 2018. Stambyte i källare och lokaler skedde år 2013.

Kommande renoveringar

Föreningen har anlitat interspol som inspekterat stammarn och kommit fram till att stambyte inte kommer behöva ske närmaste året. När i tiden det kommer att ske vet man inte men troligt inom 5 år.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningen ca 19,3 mkr, vilket motsvarar ca 6548 kr/kvm bostadsrättsyta. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar men fattar nytt beslut inför budgetarbetet för 2023 (kontrollerat 2022-09-28).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen med ett år i taget.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i ett hus på gården utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, mangel och torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Man har cykelrum och barnvagnsrum.

Parkering

Boendeparkering råder på gatan. Det finns ganska gott om parkeringsplatser om man svänger till vänster på Heleneborgsgatan.

Bredband och kabel-tv

Ownit levererar bredband 100/100 Mbit/s via fiberkabel, obligatorisk avgift på 115 kr/mån. Kabel-tv via Comhem och Bredbandsbolaget.

Eldstadsavgift

Aktuell lägenhet har en fungerande kakelugn. Föreningen debiterar en obligatorisk eldstadsavgift om 75 kr/mån.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd på ca 5 kvm.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2021 samt kontakt med styrelsen (2022-09-28). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lika nära som det från denna adress är till riktigt bra restauranger, nattliv, shopping, matbutiker, tunnelbana och gym, är det till grönska, vatten och vackra promenadstråk. Långholmen är som ett hemesterparadis en kort promenad hemifrån, med badstrand, kajakuthyrning, motionsstråk, sommarserveringar och annat trevligt. Heleneborgsgatan är lugn och sparsamt trafikerad, och har en trivsam blandning av bostadshus med lokaler innehållande familjära kvartersrestauranger och småföretag. Hornstull är en knutpunkt för kommunikation i olika riktningar och buss 66 som trafikerar stora delar av Södermalm går precis utanför porten.