Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tegelbruksvägen 22
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 35 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 905 kr/mån Inkl. Värme, V/A & Kabel-tv bas. )

Tegelbruksvägen 22

MYSIG OCH RYMLIG ETTA I DET GAMLA AB MACK-HUSET. ACCEPTERAT PRIS

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 22
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
35 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 905 kr/mån Inkl. Värme, V/A & Kabel-tv bas.

Driftskostnader

El
5 200 kr/år
Försäkring
1 646 kr/år
Total driftskostnad
6 846 kr/år
Drift räknat på
1 person

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Örnsbergs klippbad
Man ångrar aldrig ett dopp. Särskilt inte i kvällssolen vid klipporna i Örnsberg.
Liljeholmstorget galleria
Bra utbud av butiker och service utan att behöva bege sig in till stan.
Bageri Pomona
Hantverksbageri med fokus på smak och hållbarhet, här kan du till exempel handla frukostbrödet och äta goda luncher.
Pita i Parken
Godaste pitan finns vid Svandammsparken. Varje månad presenteras en ny variant.
Noli Deli
Nyöppnad butik med italienska delikatesser och egentillverkad gelato.

Arkitekturen

Arkitekt: OKÄND 1912

AB MACK-huset Konvolvulus 18 uppfördes 1912, men de ursprungliga ritningarna till byggnaden finns ej bevarade. Den del av byggnaden som vetter mot Nyborgsgränd innehöll från början verkstadslokaler där AB Mack i mitten av 1910-talet startade sin tillverkning av bensinpumpar med automatisk mätning. Grundarnas initialer bildade ordet MACK, som sedan ju också blev det ord vi idag använder för en tankningsstation. Namnet har bevarats på husets fasad. Konvolvulus 18 är ett hörnhus i tre våningar som är både tidstypiskt och välbevarat. Bottenvåningen är klädd i tegel och övriga bostadsplan är putsade i en ljust gul nyans. Detaljer som burspråk, prydnadsgavlar och takkupor ger huset karaktär. Fönstren är grönmålade och har småspröjsade överdelar. De flesta av husets entréer ligger mot gården vid Tegelbruksvägen, men det finns också portar mot Nyborgsgränd och Vattenledningsvägen. Huset är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Tegelbruket

Antal lägenheter och lokaler

Brf Tegelbruket en äkta förening och består av ett flerbostadshus. Huset uppfördes 1912 och föreningen bildades år 2000. Föreningen består av 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal upplåten med bostadsrätt. Det totala boytan för bostadsrätter uppgår till 1 576 kvm.

Mark

Föreningen äger sin mark sedan år 2000.

Förvaltare

Ekonomisk administration sköts av SBC. Teknisk förvaltning sköts av P.E.A.D Fastighetsskötsel.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Söderberg & partners.

Urval renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig till 2035. Se föreningens senaste årsredovisning för detaljerad information om utförda renoveringar. Ny grind och staket, 2020. Trapphusrenovering, stamspolning, 2019. Omputsning av fasaden samt renovering av takkupor, 2018. Nya portar, underhåll av fönster, 2017. Ommålning av fönster, 2013. Tillbyggnation av vind, 2010. Elstambyte, rörstambyte, omläggning av tak, 1995.

Kommande renoveringar

En takrenovering genomförd under sommaren 2022. Taket har målas och repareras på vissa ställen.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. I och med stamspolningen samt trapphusrenoveringen 2019 tog föreningen upp nya lån. De har amorterat de senaste åren. Under 2022 kommer de dock inte amortera i och med takrenoveringen. Under 2023 planerar de att amortera kring 300tkr och fortsätta med det. De långfristiga skulderna är ca 13,9 mkr vilket ger en belåning på ca 8 800kr/kvm boyta. Styrelsen har inte tagit något beslut kring avgiftshöjningar. Kontrollerat med styrelsen 2022-09-18.

Gemensamma utrymmen

Brf Tegelbrukets mysiga gård är lummigt inbäddad av både syrener och äppelträd. Här finns flera grupper av utemöbler, solstolar och grill, fint belysta med ljusslingor året om. Gemensam tvättstuga finns i källaren på Tegelbruksvägen 20. Den är försedd med två tvättmaskiner, två torkskåp och en torktumlare. Förråd för cyklar och barnvagnar finns också.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Månadsavgift

Värme, vatten, kabel-tv (Comhems grundutbud) ingår i avgiften. Huset är kopplat till ComHem och medlem tecknar själv bredbandsavtal.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet. Föreningen godkänner andrahandsuthyrning samt enligt stadgarna.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2022-03-12, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt och trivsamt område som också är ovanligt rikt på restauranger och caféer och har en härlig, kreativ atmosfär med liv och rörelse. Det är enkelt att kunna cykla eller ta tunnelbanan till stan, men det är också skönt att bo på en plats som fyller livet utan att man behöver åka någon annanstans. Man kan utan problem spendera sina dagar här och njuta av härliga promenader, ett dopp i Mälaren, god fika, bio och sedan ha svårt att välja vilket av alla matställen som middagen ska ätas på. Tunnelbanan nås på två minuter, och den förflyttar dig till Södermalm på fyra minuter och till T-centralen på tolv. Bussar mot Gröndal, Liljeholmen, Bagarmossen och Hökmossen nås tre minuter bort vid hållplats Kilaberg, dit går även nattbussar på vardagar.