Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Adlerbethsgatan 15, 3 tr-
  [Område] => Kungsholmen - Fredhäll
  [Våning] => 3 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 46 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 543 kr/mån Tillkommer obl. tillägg för internet 69 kr/mån samt tilläggsförsäkring 18 kr/mån
)

Adlerbethsgatan 15

LJUVLIG FUNKISTVÅA MED HÖRNBALKONG I SOLIGT LÄGE OCH GRÖNSKANDE VY ÖVER PARK

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Adlerbethsgatan 15, 3 tr-
Område
Kungsholmen - Fredhäll
Våning
3 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
46 kvm
Avgift
2 543 kr/mån Tillkommer obl. tillägg för internet 69 kr/mån samt tilläggsförsäkring 18 kr/mån

Driftskostnader

El
1 800 kr/år
Försäkring
1 700 kr/år
Övrigt
2 800 kr/år
Total driftskostnad
6 300 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Fredhällsklipporna
Paloma café
Promenader längs vattnet
Fredhällsparken
Tennisplanen

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1931

Under 1930-1933 uppförde HSB fem stora hus mellan Rålambsvägen och Fredhällsparken. De ritades av Sven Wallander som var HSB:s chefsarkitekt och ritade det mesta som organisationen uppförde vid denna tid. Adlerbethsgatan 15, med fastighetsbeteckning Skogslandet 3, är en gulputsad byggnad i fyra våningar plus vind och suterrängvåning. Brf Fredhäll bildades 1931 och är en av Stockholms största bostadsrättsföreningar. Här finns 789 lägenheter och nästan 60 lokaler. För de boende finns många gemensamma utrymmen och tillgångar, som åtta tvättstugor, festlokal, bastu- och motionsrum, gästlägenhet, snickarbod, fotolabb, miljörum och cykelförvaring.

FÖRENINGEN

HSB Brf Fredhäll

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Briljantsmycket 3 och 4, Skogslandet 1, 2 och 3, samt Purpur 1 och 2. Föreningen upplåter 789 lägenheter med bostadsrätt (detta är en av föreningens bostadsrätter som förmedlas). HSB:s Brf Fredhäll äger två lägenheter. I föreningen finns det 58 lokaler varav Vivere Fastigheter AB har bostadsrätten för två, resten innehar föreningen. Husen ritades av arkitekten Sven Wallander och uppfördes 1931-33.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har ägt och förvaltat fastigheterna sedan husen byggdes 1931.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service och den tekniska förvaltningen och fastighetsskötseln av Riksbyggen. Riksbyggen har personal på området måndag-fredag som underhåller och vidareutvecklar fastigheterna samt avhjälper felanmälningar. Brf Fredhäll är en HSB-förening.

Renovering

Under åren 1990-92 byttes samtliga stammar till badrum i föreningen ut. Samtidigt renoverades alla badrum i föreningen. En stor majoritet av stammarna har under 2010 högtrycksspolats. Föreningens köksstammar byttes under slutet av 1960-talet och relinades i olika etapper t.o.m. 2013. Alla elledningar (stigarledningar) byttes ut 1990-92 med nya dragningar fram till lägenhet. Föreningen investerade i en helt ny sopsug under 2007. 2016 fick föreningen en godkänd OVK. 2016-2018 genomgår samtliga fastigheter renovering av balkonger, tak, fasader och fönster.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet ca 126 Mkr, vilket ger cirka 3 900 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 639 kr. Föreningen har amorterat flitigt de senaste åren.

Styrelsen har inte beslutat om någon avgiftshöjning framöver. Sådant beslut skall meddelas medlemmarna senast 6 månader innan det börjar gälla. (Kontroll 2022-03-02)

Andrahandsuthyrning

Fastighetsägarna Service har fullmakt att godkänna föreningens andrahandsuthyrningar. Uthyrning via Airbnb eller liknande förmedlingssidor är förbjudet.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Föreningen har ett gemensamt bostadsrättstillägg som betalas via månatligt tillägg till årsavgiften.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Tvättstugor

8 tvättstugor, fördelade över våra 5 hus. Bokning av tvättid görs antingen direkt i respektive tvättstuga på den elektroniska bokningstavlan, eller via hemsidan. Man kan också boka via Aptus-app.

Gemensamma utrymmen

Det finns en mysig innergård med mycket träd och buskar, grill och utemöbler. Föreningslokalen Victoria på Ernst Ahlgrens väg 10 finns tillgänglig för uthyrning åt föreningens medlemmar. I en del av föreningslokalen inryms bastu och motionslokal, bredvid finns även en snickarbod. Föreningen har två gästlägenheter som medlemmarna kan hyra. Det finns även ett barnvagnsrum samt flera cykelrum.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har tecknat ett avtal med Bahnhof om bredband. 1 GB är inkluderad i avgiften. Comhems basutbud för kabel-TV (analogt) ingår samt det digitalt okodade startutbudet om 9 st kanaler.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

OMRÅDET

Fredhäll är en mycket trevlig del av Kungsholmen med bebyggelse från mestadels 1930-talet. Det direkta och höga läget vid Mälaren ger fantastiska vyer. Här finns ett av Stockholms första solbad, Fredhällsbadet, som är öppet för allmänheten under sommarmånaderna, och för medlemmar i den ideella föreningen Fredhälls Badklubb under vintertid. Här ligger också den trevliga restaurangen Solstugan i härligt kvällssolsläge. I Fredhäll är gatorna uppkallade efter författare, förutom Gudmund Jöran Adlerbeth, som levde mellan 1751 och 1818 och satt på stol nr 9 i Svenska Akademien, hittar du till exempel gator namngivna efter Stagnelius, Atterbom och Snoilsky. Kristinebergs tunnelbanestations gröna linje når du på ett par minuter och flera bussar trafikerar kvarteren.