Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Grenljusbacken 21
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 12 av 13, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 81 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 382 kr/mån Inkl. värme, vatten & kabel-TV via Comhem. [Pris] => 6 395 000 kr )

Grenljusbacken 21

VIDA VYER FRÅN TOLFTE VÅNINGEN – LJUS OCH LUFTIG TREA MED INGLASAD BALKONG

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Grenljusbacken 21
Område
Gröndal
Våning
12 av 13, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
81 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 382 kr/mån Inkl. värme, vatten & kabel-TV via Comhem.
Pris
6 395 000 kr

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
Härligt område med restaurant, kafé, blommor och badplats.
Trekanten
Perfekt promenadsträcka runt sjön.
Mälaren
Fina promenadstråk längs vatten och klippor.
Liljeholmenens centrum
Bra utbud av butiker och restauranger. Utsett till bästa närcentrum.
Gröndal centrum
Trevligt och mysigt med bra matbutik. Även stor lekplats med plaskdamm.

Arkitekturen

Arkitekt: Karlén & Wikner 1959

Huset på Grenljusbacken 21, Ljussaxen 9, ritades 1958 av Bertil Karlén och Ralph Wikner och färdigställdes kring 1960. Byggmästare var Olle Engkvist. Lägenheterna var hyresrätter under Stockholmshem och ombildades till bostadsrätter 2009. Huset har en fin fasad i rött tegel med inrutade fält av vitmålad betong. Vid entrén finns ett utskjutande parti som bärs upp av släta betongkolonner. På marken ligger en fin cementmosaik. Mosaikgolvet och pelarna följer sedan med in i entrén som nyligen rustats och är ett snygg 1960-talsmiljö med blomlådor i koppar fyllda med gröna växter och andra tidstypiska detaljer. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Ljussaxen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Ljussaxen 9, bestående av 72 lägenheter varav 4 hyresrätter samt fyra hyreslokaler, en lokal för föreningens bruk samt 27 parkeringsplatser. Adress är Grenljusbacken 19-23. Fastigheten ritades av arkitekterna Bertil Karlén och Ralph Wikner. Huset uppfördes åren 1958-1960.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tog över fastigheten 2009.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning, MBF, bistår föreningen med administrativ och ekonomisk förvaltning medan Jensen Drift & Underhåll Sköter den tekniska förvaltningen.

Renovering

Relining av stammarna 2010, tvättstugan renoverad 2012.

2014 drogs elen om till 3-fas och som tillval till bostadsrättsinnehavare (denna bostad är försedd med 3-fas). Trapphuset och entrén renoverades så sent som våren 2016. Samtliga balkongskärmar har nyligen bytts ut. 2016 - Målning av de allmänna utrymmena. 2016 - Renovering av uteplatsen, entrén och trapphuset. 2016 - Omläggning av taket. 2017 - Hissrenovering. 2018 - Bättrat på isoleringen på taket. 2020 - Fönsterenovering.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning skall godkännas av styrelsen. På föreningens hemsida finns ansökansblankett.

Ekonomi

Föreningen är välskött och skuldfri.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg. Du behöver alltså inte komplettera din hemförsäkring med någon typ av tillägg för bostadsrätt.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

Föreningen anordnar ibland städdagar med fika. Ett perfekt tillfälle att lära känna grannarna i huset.

Tvättstuga

Gemensam tvättstuga renoverades 2013 och är mycket uppskattad. Det finns 2 bokningsbara delar med två tvättmaskiner i varje samt torktumlare och torkskåp/torkrum. Den ena delen av tvättstugan har en större tvättmaskin för grovtvätt och i rummet intill finns mangel.

Gemensamma utrymmen

Trevlig innergård med planteringar som sköts av boende i huset i kombination med fastighetsskötaren. Föreningen har en uteplats med delvis tak och lekstuga för barn. Tre cykelrum med smidig upphängning av cyklar samt bra rum för källsortering.

Bredband och Kabel-TV

I fastigheten har man dragit in fiber vilket gör att du kan få riktigt snabbt bredband (man tecknar själv avtal med Ownit). Kabel-tv genom ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften.

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur på ett charmerande sätt. Gröndals centrum ligger i en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Här finns dessutom det välbevarade och välmeriterade konditoriet Lundbergs och Sannadalsparken med lekpark och plaskdamm. Liljeholmens centrum med sitt stora utbud finns även inom kort gångavstånd. Den familjära småstadskänslan går verkligen att ta på och det finns mycket att göra på hemmaplan för både barn och vuxna, alla årstider. Tvärs över gatan ligger sjön Trekantens badplats där du kan sola och bada om sommaren och snöra på dig skridskorna och ta en tur runt den anlagda isbanan på vintern. Till Mälaren är det också nära, och det är verkligen inte dumt att ha Vintervikens trädgårdar, bryggor, klippbad och magiska solnedgångar så nära inpå. På andra sidan Trekanten ligger Liljeholmen med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer.